Tuesday, March 31

HOTSPOT: VINNIES

Een paar weken geleden liep ik met een vriendin over de Nieuwezijds Kolk, op zoek naar een fijne plek om een kopje koffie te drinken. We spotten de voorgevel van Vinnies ongeveer tegelijkertijd en wisten het meteen: dáár moesten we naar binnen. Ik werd opslag verliefd op het interieur (er is een wenteltrapje, omg) en ze hebben de lekkerste haverkoekjes evahhh.



VINNIES DELI

DE KOFFIE, HET ETEN EN HET INTERIEUR ENZO...

De koffie bij Vinnies is absoluut de moeite waard (eh nee, dat is een understatement, de koffie is amah-zing) en toen ik laatst voor een tweede keer langs ben geweest (met Rosaly) heb ik ook een gerechtje van de kaart kunnen proeven (iets met aubergine, granaatappelpitjes en saffraan). En wow. W o w . Even serieus, geen grapjes enzo, van mij krijgen ze een Michelinster (of twee. of drie). Oh, en de carrotcake is ook goedgekeurd. 

Helaas had ik tijdens mijn tweede bezoekje mijn camera niet bij me (nee niet liegen Laura, je had 'm wel bij je, maar je was je SD-kaartje vergeten.......) en kon ik de heerlijke taartjes en gerechtjes niet fotograferen. Maar geloof me: het zag er allemaal belachelijk mooi en lekker uit. Heus waar.




OOK LEUK OM TE WETEN:

Bij Vinnies maken ze gebruik van biologische en seizoensgebonden producten uit de regio, dat vind ik altijd een enorm pluspunt. Verder vind ik het ook erg tof dat een deel van het prachtige meubilair gewoon te koop is. Hier en daar hangen er fancy prijskaartjes aan de stoelen en lampen (ja, zelfs de prijskaartjes zijn fancy) en dus kun je naast inspiratie opdoen ook écht meegenieten van Vinnies geweldige interieur.

Wat ik dus eigenlijk gewoon wil zeggen is: mocht je een keer in het centrum van Amsterdam zijn. Zoek dan a.u.b. even Vinnies op want het is gewoon een heel tof tentje.



KENDE JIJ VINNIES AL?

15 comments:

  1. Oh wat een super leuke zaak! Prachtige foto's heb je ook gemaakt.

    ReplyDelete
  2. Looove the pictures Laura! Ik wil hier zo graag nog een keer heen :)

    ReplyDelete
  3. Wauw! Lijkt me een geweldig zaakje! Leuk artikel Laura! Veel Liefs

    ReplyDelete
  4. Ik zag 'm al eens langskomen op IG en ahh wat een awesome tentje! Die foto's zijn zo mooi<3
    X Emma

    ReplyDelete
  5. Ziet er super gezellig uit. Might take a look. Oh, en goede coffee, daar zeg ik zeker geen nee tegen! Ik vind het interieur ook erg look, lekker simpel met ook een beetje de "industrial" vibe.
    Prachtige foto's, je hebt de sfeer zeker goed vastgelegd. :)
    x I

    BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Precies, die combinatie tussen dat minimalistische met veel wit en hier en daar wat hout en de industriële look van de bakstenen muur vind ik ook echt heel tof! :) X

      Delete
  6. Wat klinkt dit ontzettend goed!
    En wat een prachtige foto's heb je gemaakt, heel mooi!

    ReplyDelete
  7. Ik kende Vinnies nog niet, maar het ziet er heel gezellig uit! Ik ga veel te weinig naar leuke hotspots terwijl ik nog wel in Amsterdam woon.. Gotta change that.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als je in Amsterdam woont moet je hier gewoon naar toe. Geen excuses. Nope. Gaan met die banaan! X

      Delete
  8. Dankjewel voor de tip :D

    ReplyDelete

Thanks!