Wednesday, November 4

#zjanenan • blogmeeting in tilburg‘Huh? W-waarom heb je veertig woorden geschreven? W-wie heeft veertig woorden geschreven?’ Slaapdronken kijkt Naomi me vragend aan. ‘Ehm…’ Ik doe hard mijn best om m’n lachen in te houden. We zitten in de trein van Tilburg naar Amsterdam, onderweg naar huis na een onwijs toffe meeting in conceptstore TIEN. Naomi is doodop en met haar hoofd op mijn schouder in slaap gesukkeld. ‘Ik weet niet precies waar je het over hebt...’ Zeg ik. Naomi staart verward voor zich uit. ‘Maar, maar, veertig woor…’ Plots wordt ze onderbroken door een meisje dat twee rijen verderop zit. ‘Dat zei ik net!’ Stamelt het meisje, al net zo verwonderd als ik. ‘HUH, maar ik dacht écht dat jij dat zei?!’ Naomi loopt rood aan en kijkt nogsteeds wat beduusd om zich heen. Ik barst in lachen uit - dit is wel een héél aparte situatie. Er gebeuren blijkbaar vreemde dingen in Naomi's hoofdje wanneer ze slaapt.

Maar dus. Blogmeeting in Tilburg. Ja. Daar wilde ik het eigenlijk over hebben.


Een poosje terug (ik zat toen nog in Rome) kreeg ik een uitnodiging van Anouck (AnouckPlume) en Jeanine (Juf Jeenegen): ze waren bezig met het organiseren van een blogmeeting en vroegen zich af of ik misschien ook wilde komen. Ik was natuurlijk meteen lááiend enthousiast en stemde met het plan in. Een aantal weken later vond de meeting daadwerkelijk plaats en werden al mijn verwachtingen (en die waren al bestwel heel hoog) overtroffen. We hebben een onwijs fijne avond gehad, vol gezelligheid, heerlijk eten en er was zelfs een singersongwriter aanwezig die live muziek verzorgde (ja duh Laura, dat doen singersongwriters meestal hè).

Naomi en ik hebben van tevoren wat rondgewandeld door Tilburg (we waren vroeg uit en konden dus lekker op tijd vertrekken) maar zijn al gauw op zoek gegaan naar TIEN (waar de meeting dus plaats zou vinden). We vonden het zaakje sneller dan verwacht en kwamen wat aan de vroege kant aan maar dat maakte gelukkig niet zo uit. Silvana en Saske waren er ook al en na een warm ontvangst door Anouck en Jeanine waren Naomi en ik al gauw druk in gesprek (en stuiterden enthousiast fotograferend door de winkel).


  
Er was een hóóp te zien en te doen: conceptstore TIEN is een lust voor het oog en ligt vól toffe hebbedingetjes (die ook nog eens bestwel betaalbaar zijn – dat maakt het haast nóg gevaarlijker) en met de andere bloggers die langzaamaan binnendruppelden moesten natuurlijk kennis gemaakt worden. Ik vond het ongelofelijk spannend en stond het grootste deel van de avond te trillen als een rietje, maar dat mocht de pret niet drukken.Toen alle genodigden aanwezig waren gingen we aan tafel (die overigens superleuk gedekt was met lieve, handgestempelde naamkaartjes) en aten we overheerlijke pompoensoep met brood, hummus en verscheidene kaasjes. Iedereen stelde zich voor, er werd gekletst en gelachen en als klap op de vuurpijl werden we vergezeld door Jordan: een éénentwintig-jarige singersongwriter die een aantal nummers voor ons speelde. Genieten!Na het eten volgden drankjes, kregen we de tijd om nog wat meer rond te snuffelen in het winkeltje en werd er natuurlijk uitvoerig gekletst en genetwerkt. We kregen allemaal een prachtig handgemaakt kettinkje met onze voorletter erin gegrafeerd van Anouck en Jeanine (stuk voor stuk verpakt in súpertoffe doosjes met leuke illustraties).

Voordat Naomi en ik naar huis vertrokken kocht ik nog een schattig kaartje met een vossenhoofdje. Vervolgens namen we afscheid van Zjan en An (de rest was inmiddels ook al op huis aan gegaan) en wandelden naar het station van Tilburg waar we de trein naar ’s Hertogenbos namen. Hier stapten we over op de trein naar Amsterdam en namen we afscheid van Angélica die met ons mee was gereisd en nu naar haar eigen huisje vertrok.


Rond half één stond ik ein-de-lijk weer voor mijn eigen huisje. Zo'n tien minuten later rolde ik doodop m'n bed in; 't was een fijne en vooral ook lánge dag geweest. Tijd om naar dromenland te vertrekken dus ;) DUIZENDMAAL DANK VOOR DE ONWIJS FIJNE AVOND, ZJAN & AN :)
p.s. ja het was al een beetje heul erg donker en dus zijn de foto's niet helemaal geweldig ofzo, maar het gaat om het idee hè xxx


17 comments:

 1. Ahh, super leuke dag dus! Mooie foto's weer!

  ReplyDelete
 2. Ah, wat een leuk artikel. Wat een mooie zaak ook! Wil ik graag langsgaan als ik een keertje in Tilburg ben. En fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad.

  ReplyDelete
 3. Klinkt als een fijne middag! En die winkel ziet er ook erg gaaf uit (:

  ReplyDelete
 4. Wat ziet die winkel er leuk uit zeg! En awh ik moest zo lachen om die inleiding.. arme Naomi ;) Klinkt als een hele fijne avond<3
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Ik heb al zo veel goede verhalen hierover gelezen, super leuk!! En ik vind de foto's alsnog heel mooi, eigenlijk. :)

  ReplyDelete
 6. Zo tof dat je van zo ver gekomen bent! Echt heel erg lief. Hoop je heel snel weer te zien :) En ik vind de foto's ook heel mooi geworden hoor! xx

  ReplyDelete
 7. Ik vind de foto's wel erg mooi hoor!

  ReplyDelete
 8. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn :(! Hele mooie foto's heb je gemaakt! xx

  ReplyDelete
 9. Oh dit ziet er een supertoffe meeting uit!

  ReplyDelete
 10. Klinkt echt super leuk en gezellig! En je foto's zijn heel leuk geworden. xx

  http://melisa-demir.blogspot.nl

  ReplyDelete
 11. Klinkt zo gezellig en leuk!

  ReplyDelete
 12. Ahh klinkt heel gezellig! Mooie foto's ook weer:)

  ReplyDelete
 13. Ahh, jij hebt ook al zo'n fijn verslagje geschreven hierover. Ik vind je foto's juist heel mooi hoor :)! En het was een heel toffe avond. Hopelijk tot snel!

  ReplyDelete
 14. Wat een heerlijk fijn schrijfseltje

  ReplyDelete

Thanks!