Wednesday, November 2

autumnesque • iv • vegan pumpkin pancakes

Wakin' up too early
Maybe we could sleep in
Make you pumpkin pancakes
Pretend like it's the weekend

• banana pancakes,
jack johnson 




ingrediënten


- 1/4 pompoen, gepureerd
- 1/2 banaan (groot), geprakt (eventueel vervangbaar door meer pompoen)
- 200 milliliter soja- (of amandel) melk
- 2 eetlepels suiker (of agave/maplesyrup)
- 2 lijnzaad-eieren (1 lijnzaad-ei is één lepel gebroken lijnzaad met twee lepels lauw water - even laten staan tot het een slijmerige massa is en tadááá, eggcelent egg-replacement - haha, laura, grappig)
- tarwemeel (totdat het beslag de dikte heeft van cakebeslag: niet dun, maar geen deeg)



dit is wat je doet


Mijn tactiek: hak de pompoen in stukjes (ongeveer 2 cm²) en doe 1/4 in de magnetron. Vijf à zes minuten later is alles zacht en kun je prakken. Laat afkoelen, prak de banaan er doorheen en mix met suiker, meel, lijnzaad-eieren en melk tot het beslag de juiste textuur heeft (iets dikker dan vla). Vervolgens (zonnebloem-) olie verhitten in een pan (géén kokosolie - dan bakt alles altijd aan) en pannenkoekjes van anderhalve à twee eetlepels beslag bakken (ongeveer anderhalve minuut aan elke kant - afhankelijk van de dikte van je pannenkoekjes). Toppen met maplesyrup, banaan, pumpkinspices en rozijnen. Voilà. 




9 comments:

  1. Wat een heerlijk recept! Lekker met de pompoen

    ReplyDelete
  2. Yum, pannekoeken zijn mijn ultimate comfort food dus ik ga dit zeker proberen. Thanks Laura! x I

    ReplyDelete
  3. Wat ziet dat er weer heerlijk uit!
    Liefs Lonneke

    ReplyDelete
  4. Ziet er zo lekker uit! Ik ga ze zeker een keer maken op een regenachtige middag. ♥ (te mooie foto's, trouwens)

    ReplyDelete
  5. Ahh, dat ziet er goed uit zeg! :)

    xx Alex

    ReplyDelete

Thanks!