Tuesday, March 29

travel diaries • berlin pt. 1


Berlijn, 20.03.'16

'Zal ik een grote of een kleine koffie nemen?' Een beetje suf van de lange reis sta ik op een busstation in Berlijn. Het is half negen 's ochtends en ik ben alleen. Als ik hier en daar wat schuine blikken toegeworpen krijg realiseer ik me dat ik hardop tegen mezelf aan het praten ben. Ik voel mijn wangen gloeien en staar een beetje beschaamd naar mijn voeten. Goed, een grote koffie dus. De wachtruimte is gevuld met reizigers die vermoedelijk, net als ik, een korte nacht achter de rug hebben. De rij bij de kiosk blijkt dan ook oneindig lang. Als ik eenmaal mijn koffie in mijn hand gedrukt krijg prevel ik een 'danke', maar ik heb meteen spijt van de grote koffie. Duitse porties zijn blijkbaar net wat uitbundiger dan die van ons. Een uurtje later pikt Marcel me op van het station en reizen we samen naar het hostel waar we de komende vier nachten zullen verblijven. Het is best een stukje met de metro, maar we hebben genoeg om over te kletsen en de tijd vliegt voorbij. Eenmaal bij het hostel drop ik mijn spullen. Veel tijd om de omgeving in me op te nemen heb ik niet, want we trekken meteen de stad in.

De eerste dag vullen we met rondwandelen, om ons heen kijken en plaatjes schieten. Een echt specifiek doel hebben we niet, maar er is genoeg te zien en te doen om ons zoet te houden. We vinden mooie binnenhofjes en ontdekken deurtjes die naar verborgen werelden lijken te leiden. Rond een uur of vijf bezoeken we een museum op Museumsinsel - dat is heel tof. Ik ben niet meteen ondersteboven van Berlijn, maar indruk maakt de stad absoluut. 

Berlijn, 20.03.'16

's Avonds eten we bagels met creamcheese en honing en drinken we cappuccino's. Een geweldig diner na een bizar volle dag (waarop we misschien een klein beetje hadden vergeten te eten). Daarna reizen we terug naar het hostel waar we ons even omkleden voor we de deur weer uitgaan. Het wordt een laaaaaange nacht en rond zes uur 's ochtends rollen we ons bed weer in. Hoi Berlijn, haha :)


volgende keer: brak zijn, design akademie berlin & museum der dinge20 comments:

 1. Die foto's zijn zo enorm tof! Ik vind de kleuren prachtig en heel fijn om de tekst te lezen en al je ervaringen.

  ReplyDelete
 2. prachtige foto's lauw ben benieuwd naar je andere travel diaries :)

  ReplyDelete
 3. Ik ben benieuwd naar het volgende stukje! En hele gave foto's, vooral die van de gele metro (/trein/tram?). Wat je er bij schrijft is zo leuk geschreven.
  xxx

  ReplyDelete
 4. Weer mooie foto's en tekst. Het is elke keer weer een klein feestje om je posts te lezen

  ReplyDelete
 5. Weer mooie foto's en tekst. Het is elke keer weer een klein feestje om je posts te lezen

  ReplyDelete
 6. Oh wat een prachtige foto's allemaal! Ik houd zoveel van je travel diaries, ik ben benieuwd naar de volgende :) X

  ReplyDelete
 7. Zo gaaf dat je naar Berlijn bent gegaan. Echt jouw foto's zijn GE-WEL-DIG!

  ReplyDelete
 8. Dat eerste tekstje is zo leuk en wat een mooie foto's weer! Het lijkt mij echt leuk om een keer naar Berlijn te gaan! :)

  ReplyDelete
 9. Wat een super gave foto's allemaal! X
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  ReplyDelete
 10. Je foto's hebben zo'n tof sfeertje/kleurenthema, heel fijn. Berlijn ziet er echt prachtig uit! (ik zou bijna al gelijk om de trein springen... Je brengt me wel op ideeën (voor later) hoor, het lijkt me heerlijk, gewoon even ertussenuit! )

  ReplyDelete
 11. Dat klinkt als een heel fijn dagje, fotootjes schieten!

  ReplyDelete
 12. Ooh prachtig deze foto's! Ik was een tijdje geleden met school in Berlijn en vond het erg indrukwekkend, maar lastig om een paar mooie foto's te schieten. Het sfeertje (van het deel van de stad dat ik heb gezien, tenminste) vond ik een beetje grauw. Maar jouw foto's zijn weer heel goed gelukt! Ik ben benieuwd naar de rest. En hey, Marcel is volgens mij de broer van een meisje van mijn school. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh dankjewel! Ik vond de stad ook voornamelijk maar grauw hoor, net als het overgrote deel van m'n foto's... En haha, dat kan heel goed. Ik ken 'm namelijk uit Zutphen ;) X

   Delete
 13. Wat een prachtige foto's zeg! Wauw. :) Je bent heel goed in het vastleggen van sfeer. Als ik naar de foto's kijk, is het bijna alsof ik zelf in Berlijn rondloop. Wat ontzettend dapper van je dat je zomaar even op de trein stapt naar Berlijn. Gelukkig ben je daar niet helemaal alleen.
  Ik vind het erg leuk om te lezen over je avonturen. Het laat me een beetje wegdromen naar de momenten van vrijheid, het ontdekken van nieuwe dingen en vooral heel veel genieten. Ik ben benieuwd naar de volgende travel diaries. xoxo

  ReplyDelete
 14. Wat is Berlijn toch mooi zeg en wow wat een geweldige fotos

  ReplyDelete
 15. Wauw, wat n prachtige plaatjes!

  ReplyDelete
 16. De kleuren op je foto's vind ik zo ontzettend mooi en knap! Berlijn is een bijzondere stad en ik kom er echt graag! Ben benieuwd naar de rest van je avonturen! :)

  ReplyDelete
 17. Berlijn is fijn. Ik keek gisterennacht nog op Airbnb waar ik zou verblijven als ik uitbetaald krijg in de maand juli. Zoveel appartementen voor €20 mét gasstel en een gemeenschappelijke koeientuin. Lievde. Als je nog iets zoekt om naartoe te gaan, raad ik Berliner Unterwelten aan, de Stasigevangenis en het Musuem für Fotografie (waar naast heel veel naakte vrouwen, heel veel mooie foto's te zien zijn in de vaste tentoonstelling van Newton). Ook een nagesynchroniseerde Duitse film is grappig (mits je Duits goed genoeg is, maar anders ook) en de rollerdisco's. Oh en please, bezoek Neue Heimat; het is prachtig. Geniet!

  ReplyDelete
 18. ziet er echt prachtig uit!

  ReplyDelete
 19. Jouw blog is echt een plaatje, ik denk wel een van de mooiste blogs die ik volg. Wauw! En ook weer zo'n mooi artikel. Leuk!
  Liefs

  ReplyDelete

Thanks!