Saturday, March 26

18Achttien. Achttien jaar oud. Om vijf voor half tien 's ochtends zal het precies tweehonderdenzestien maanden geleden zijn dat ik geboren werd. Of ik me heel anders voel? Nee. Of het heel erg veel verschil zal maken? Misschien. Ik moet vanaf nu zelf mijn zorgverzekering regelen en betalen. En een aantal andere dingen zullen vanaf nu mijn eigen verantwoordelijkheid zijn. That's pretty much it. Ik zal vanochtend mijn gordijnen openslaan en dezelfde straat zien als altijd. En in de ruit zie ik dan de zelfde weerspiegeling als gisteren. Geen plotselinge rimpels of grijze haren en ook niet die extra tien centimeter waar ik zo stiekem op hoopte. Toch is het een soort mijlpaal, ofzo. 'Volwassen' is de stempel die deze leeftijd met zich meedraagt. Vanaf nu zal mijn leeftijd geen excuus meer zijn voor onverantwoordelijk gedoe (niet dat ik me zo verschrikkelijk onverantwoordelijk gedraag hoor - althans, dat hoop ik). Geen gratis museumbezoekjes meer en de bioscoop wordt duurder: het is gedaan met het plezier (nee grapje, de echte lol begint nu pas, right?). 

Achttien worden is eigenlijk als iedere andere verjaardag: even leuk, daarna heel normaal. Misschien iets specialer dan dertien of zeven, maar uiteindelijk gewoon weer een jaar erbij. Ik koop vanavond een fles wijn bij de supermarkt. Misschien mag ik dan even heel trots mijn ID laten zien, maar waarschijnlijk valt het de kassière niet eens op dat het mijn verjaardag is. Dan steek ik teleurgesteld het pasje weer in mijn portemonnee en is het moment voorbij. 'Goed,' denk ik dan. 'Dat was het. Nu ben ik volwassen. Ofzo.' Daarna haal ik mijn schouders op. Leeftijd is maar een getal, toch?
een heeeeele fijne dag voor jullie allemaal. iedere dag is een feestje, dus geniet van vandaag alsof het jouw verjaardag is ;)21 comments:

 1. Gefeliciteerd Laura! (Als je het zo op noemt veranderen er inderdaad best wel wat dingen, hihi.) Geniet van vandaag! X

  ReplyDelete
 2. Willemijn Johanna26 March 2016 at 08:19

  Gefeliciteerd en geniet van je dag!

  ReplyDelete
 3. Gefeliciteeeerd!! Geniet ervan vandaag! :)

  ReplyDelete
 4. Happy birthdayy! Hele fijne dag vandaag! Liefs

  ReplyDelete
 5. Gefeliciteerd! Maak er een hele fijne dag van

  ReplyDelete
 6. Wat een mooie foto!! Gefeliciteerd Laura! (Mis je je lange haar? "En ook niet die tien centimetef waar ik op hoopte") Ik vind dit kapsel je heel mooi staan, misschien is het nog wennen ofzo!

  ReplyDelete
 7. Gefeliciteerd Laura! Geniet van je dag! :)

  ReplyDelete
 8. Gefeliciteerd (ook met je tweelingbroer, kwam er pas achter dat je die hebt)! Veel plezier vandaag :)

  ReplyDelete
 9. Gelukkige verjaardag! Hopelijk heb je een fijne dag vandaag!

  ReplyDelete
 10. Gefeliciteerd! Maak er een mooi dagje van (de zon schijnt in ieder geval lekker)! X

  ReplyDelete
 11. Gefeliciteeeerd Laura <3. Hihi, leuk wel om vanavond dan zelf een fles wijn te halen. Geniet van je dag. Je hebt het weer in ieder geval mee :).

  ReplyDelete
 12. Gefeliciteerd! Een heel fijne dag vandaag! ♥

  ReplyDelete
 13. Lieve Laura,
  Gefeliciteerd!
  Wens je echt het allerbeste voor het komende jaar ❤ (en ook voor daarna natuurlijk)
  Xx

  ReplyDelete
 14. Gefeliciteerd Laura! 18 Dat klinkt echt al goed volwassen zeg. Succes met de wijn kopen vanavond.

  ReplyDelete
 15. Gefeliciteerd!
  xx

  ReplyDelete
 16. Happy Bdayyyy!! Heb een fijne dag (en hopelijk feliciteert de kassière je toch met een Jumbo ballon en een bloemetje).

  ReplyDelete
 17. Gefeliciteerd, Laura! En wat een mooi stukje, as ever. Hopelijk had je een mooie dag!

  ReplyDelete

Thanks!