Saturday, April 4

#LAURADOESITHERSELF: TOFFE VINTAGE BOEKKLOK

Toen ik afgelopen week tegen een enorm DIY-inspiratie-block aanliep heb ik me werkelijk waar helemaal suf gezocht naar nieuwe ideeën. Ik scrolde uren door Pinterest, tumblr en bloglovin', bladerde door tijdschriften en struinde door hobby-winkels. Maar tevergeefs: niets hielp. Tot ik plotseling via via op een Belgische blog terecht kwam waar ik misschien wel de tofste DIY ooit vond. En hij was nog budget- en klunsproof ook. Ik heb 'm meteen die middag uitgeprobeerd en ben ongelofelijk blij met het resultaat: mijn eigen vintage boekklok (ik moet wel een betere naam verzinnen maar oké). 



DIY VINTAGE BOEKKLOK

DIT HEB JE NODIG

- Een boek ('t liefst heel oud: deze vind je vaak heel goedkoop op rommelmarktjes of in stoffige tweedehandswinkeltjes) 
- Het uurwerk van een klok (ik kocht zelf een klok bij de action voor €1,79 waar ik vervolgens het uurwerk uit heb gesloopt)
- Een stanleymes
- Een spijker of een schroevendraaier

DIT IS WAT JE MOET DOEN

(1) Bepaal waar je de wijzers op het boek wilt hebben. Sla vervolgens het boek open en leg het uurwerk van de klok op de eerste pagina en markeer (door het uurwerk te omlijnen) waar je moet gaan snijden. (2) Snijd met het stanleymes een vierkant uit de pagina's (dit is best zwaar werk), tot er een gat is ontstaan waar het uurwerk van de klok precies in past. Het liefste maak je het gat net iets dieper zodat er wat ruimte over is en het boek écht dicht kan. (3) Haal nu de wijzers van het uurwerk af en markeer waar je de kaft van het boek gaat doorboren (doe het boek even dicht en kijk waar het uitsteekseltje van de wijzers de kaft raakt). (4) Maak nu een gaatje in de kaft, dit kan met een schroevendraaier of met een brede spijker. (5) Doe het boek dicht en bevestig de wijzers weer aan het uurwerk. Tadáááá je boekklok is klaar!

Op www.woonblog.be staat de uitleg (bijna precies hetzelfde, maar dan beter) met plaatjes. Dat is misschien iets duidelijker. 

WAT VIND JIJ VAN MIJN BOEKKLOK?

25 comments:

  1. Geweldig leuk idee! Hele mooie foto's ook, die boeken in dat mandje zijn echt ontzettend leuk om ergens neer te zetten! Of zoals op woonblog, aan de muur. Ik ga dit zéker uitproberen!

    ReplyDelete
  2. Aahaaa het kleine landje waarin ik woon heeft je gered (: Super leuk zeg! Ik zag het al op Instagram verschijnen en ik was hier zooo benieuwd naar! Mag ik je eens even complimenteren over je foto's? Het lijkt alsof ze recht uit een magazine komen die boekklokken verkoopt, ze zijn echt mooi! Je ziet gewoon dat je er veel tijd in steekt (je kan het letterlijk zien aan de klok hihi). Maar ik krijg de indruk dat je schetsjes maakt van hoe je je foto's wilt ofzo. Ga zo door! :D En ik denk dat iedereen er wel hetzelfde over denkt. Ik ga die boekklok eens maken als ik beter ben. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah wat ongelofelijk lief! Dit is echt zo'n beetje het grootste compliment dat je me zou kunnen geven. Dankjewel :) X

      Delete
  3. Leuk!!! Ik ben nu ook aan het knutselen haha! Leuk artikel Laura! Veel Liefs

    ReplyDelete
  4. Wat een onwijs leuke DIY! Moet ik dit weekend maar eens proberen :) heeele mooie foto's ook <3 x

    ReplyDelete
  5. Leuk idee!
    Ga ik zeker even uitproberen als ik er tijd voor heb. En ik ben nogal een kluns dus fijn dat het kluns proof is!
    Haha liefs,

    ReplyDelete
  6. Heel leuk idee! Het ziet er echt gaaf uit!

    ReplyDelete
  7. Dat ziet er echt geweldig uit!

    ReplyDelete
  8. Super creatief en mooi gedaan!

    ReplyDelete
  9. Dit is zo'n toffe DIY dat ik 'm gewoon ga uitproberen. Hij is klunsproof, zei je? ;)
    Liefs Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absoluut klunsproof (al zou ik wel uitkijken met dat stanleymesje....) X

      Delete
  10. Hij is zo leuk geworden!!♥

    ReplyDelete
  11. O, wauw, wat gaaf! Dat koperen mandje op de foto is ook onwijs leuk. Waar heb je die vandaan? ^^

    xx Femke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh dankjewel :) Het koperen mandje is van de Hema! Hij is maar zes euro ofzo en ze hebben ook een maatje kleiner! X

      Delete
  12. Zo gaaf! Vooral in dat mandje met loads of andere leuke boekjes erbij! je #lauradoesitherself's zijn langzaam mijn favoriete artikelen aan het worden ;)
    liefs

    ReplyDelete
  13. WOW, dit is echt een coole klok! Nog nergens gezien!!

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Wat ontzettend vet en origineel! Ik heb heel hard een klok in mijn kamer nodig sinds ik bijna altijd te laat kom... En sinds dit klunsvrij proef is (yes!) en ik vast ergens een oud boek heb liggen komt dit zeker goed.
    Ik vind de foto's trouwens zo mooi gelukt, zoals altijd. De foto's op je blog zijn altijd hele goede kwaliteit en mooi. Keep up the good work, haha!
    x I :)

    BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Oh Laura IK WIL DIT OOK! Sorry voor de hoofdletters, maar halloooo dit is echt mega super prachtig. En wat maak jij toch een mooie foto's! En je bent ook nog eens lief en aardig en en en... nou ja, okee ik vind jou en je blog gewoon leuk :) X

    ReplyDelete
  17. Oh dat ziet er wel super tof uit!

    ReplyDelete

Thanks!