Saturday, March 14

THINGS I LIKE THINGS I LOVE #3

Soms gaan er van die maanden voorbij waarin ik niet zo goed weet waar ik over moet (of nouja, moet... ik moet natuurlijk niets hè) schrijven. Maar er zijn ook maanden als deze, waarin ik door alle bomen het bos haast niet meer zie (ik klaag verder niet hoor: ik vind 't heerlijk). Ik heb zó ongelofelijk veel leuke dingen ontdekt en een hoofd vol ideeën. Ik zou haast niet meer weten wat ik er allemaal mee moet joh. Anyway: geen gebrek aan inspiratie voor een nieuwe TILTIL-post dus. Vandaag deel ik o.a. één van mijn favoriete nieuwe hotspots, de meest geweldige (voedsel gerelateerde) lifehack evah en twee toffe fonts...


FOOD

WARME SUIKERWAFELS


Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt aan de oneindige hoeveelheid foto's en artikelen over Brussel ben ik dus een paar daagjes in ons Vlaams-sprekende buurlandje geweest. En één van de allerleukste dingen aan mijn citytripje was de overvloed aan zoete, warme Luikse wafels die je voor één euro vers, op straat kon kopen. Eenmaal terug in Amsterdam bedacht ik me echter dat ik dat natuurlijk heel makkelijk na kon maken door zo'n AH Basic suikerwafel in de magnetron te mikken (30 sec.) en er wat poedersuiker overheen te strooien. En dat werkte dus echt. HALLELUJA, ZO LEKKER. (en nog 10 keer cheaper dan in Brussel ook). (En op een fancy bordje met een seizoensrijpe aardbei ziet 't er uit als een vijfsterrengerecht. Bam, #missionaccomplished). 

FONT

HLT ANNA CLARA & ARSENALE WHITE

Ik ben dol op schattige fontjes in alle soorten en maten. Met krullerige letters, of juist lekker messy: ik lahf ze allemaal. Deze keer wilde ik HLT Anna Clara en Arsenale White even tippen want die zijn allebei heel fanceh en supah cute. Yay. 

FASHION

TILTIL/BRANDY MELVILLE EARRINGS

Uhm, ik moet even iets toegeven: ik ben afgelopen weekend echt compleet losgegaan en heb misschien een klein beetje veel geld uitgegeven en uhm, nouja, dat dus. Misschien. (En weetje ik vond het heel leuk en had een geweldige en super relaxte dag dus ik care niet, maar okééé). Ik heb diezelfde dag denk ik drie nieuwe hotspots ontdekt en ben ook nog even langs Things I Like Things I Love (goh, lekker toepasselijk in deze rubriek) en Brandy Melville geweest, waar ik bovenstaand zilveren ringetje (TILTIL, €6) en de toffe gouden driehoekjes (Brandy, €3) heb gekocht. Ik ben echt héél erg into het hele mix 'n match, boho, jaren '70 sfeertje (en laat dat nu net dé trend voor deze lente zijn, lol) en vond deze toffe nieuwe aanwinstjes daar wel bij aansluiten. 

HOTSPOT

VINNIES


Afgelopen zondag liep ik met een vriendin over de Nieuwezijds Kolk toen we opeens voor Vinnies stonden. Ik had al wel eerder over dit toffe koffietentje gehoord, maar was er nog nooit zelf geweest. We spotten de voorgevel van Vinnies ongeveer tegelijkertijd, keken elkaar aan en wisten het meteen: dáár moesten we naar binnen. Ik werd opslag verliefd op het interieur (ze hebben een wenteltrapje, omg) en ze hebben de lekkerste haverkoekjes evahhhh. Ik ben er heel binnenkort vast weer te vinden om nóg meer foto's te maken en dan schrijf ik (natuurlijk) een uitgebreider artikeltje over deze nieuwe favoriete hotspot. 

HAPPY MOMENTS

SENDING POSTCARDS

Één van de dingen die ik de afgelopen tijd weer wat meer heb gedaan en waar ik heel vrolijk van word is het sturen van ansichtkaartjes. Ik heb al wel vaker verteld hoe leuk ik snailmail en brieven/kaarten schrijven vind, maar ik vergeet er soms een beetje tijd voor te maken (terwijl het eigenlijk helemaal niet zo tijdrovend is). Daarnaast word ik ook heel blij van mooie kaartjes, die maken het gewoon net wat specialer en leuker! Bovenstaade kaartjes zijn voor het grootste deel afkomstig uit Flow Weekly. Het vrolijke roze exemplaar komt uit één van de nieuwe collecties van Hallmark en geeft me gewoon een instant vrolijk gevoel. Vind ik leuk. 

TEA

CLIPPER, EARL GREY


Laura lovs Clipper. Dat bleek al uit mijn vorige artikel in deze rubriek. Nu ben ik naast een ongelofelijke Clipper-liefhebber ook een beetje een cheapskate en die combinatie is niet helemaal je-van-het. Ik had dus ook nooit gedacht dat ik Clipper Earl Grey boven Albert Heijn Earl Grey zou gaan verkiezen (ik bedoel: earl grey is pretty basic en wordt dus door vrijwel ieder huis/b-merk geproduceerd). Maar zeg nooit nooit: nadat ik de Clipper variant had geproefd besefte ik me pas wat een enorm verschil ik over het hoofd zag. Bah, wat smaakte die AH-thee opeens vies. (Plus: fairtrade is natuurlijk altijd veel en veel beter voor de wereld he). Anyway: ik zal maar gewoon wat minder sterke thee moeten gaan drinken om het prijsverschil goed te maken. Drie koppen thee per zakje ofzo. Lukt wel. Geen b-merk-thee meer. No thanks.

MUSIC

SOMEONE NEW - HOZIER




WAT ZIJN JOUW FAVORIETE VOEDSELGERELATEERDE LIFEHACKS/ITEMS/THINGIES MOMENTEEL?

21 comments:

  1. Wat een leuk artikel. Fijn dat je zo veel inspiratie hebt! Die wafels zien er echt zo lekker uit. Jammie! Perfect voor zondag ^^

    ReplyDelete
  2. Ik kende je blog nog niet maar ik vind hem echt heel mooi <3 ik ga zeker vaker terugkomen en ik vind dit artikel ook super origineel, veel liefs

    ReplyDelete
  3. Leuk artikel! (En ik houd ook van Clipper thee. <3) X!

    ReplyDelete
  4. Ik heb ook echt al veel over Vinnies gehoord en ik ben er heel benieuwd naar(en ook benieuwd naar je artikel erover). Ik vind dit trouwens echt een leuke rubriek!
    liefs,

    ReplyDelete
  5. Yay wat een leuke dingetjes allemaal! Instant happiness haha<3 Hoe kom je toch altijd op die mooie fonts en dat nummer is zo leuk :)
    X Emma

    ReplyDelete
  6. Die wafel ziet er echt uit alsof die ergens besteld is (:
    Maar hoe zet jij die font op je foto's, download je die ergens? X

    ReplyDelete
  7. Jouw mooie foto's blijven me elke keer weer verbazen. Ik hou echt van de sfeer van de foto's! Die wafel ziet er jumjum uit zeg. Die zou ik wel eens willen eten ;)

    ReplyDelete
  8. Leuk om te lezen! Die wafel, wow, haha! Ziet er heerlijk uit! En dat liedje van Hozier kende ik nog niet, heel mooi!

    ReplyDelete
  9. Wat een leuk artikel Laura! Die wafel, en die koffie ♥_♥ whoaaa zo mooi! Heel veel Liefs

    ReplyDelete
  10. Ahh luvvv voor die wafel, ik wil ook... ♥ Kan je er eentje voor me opsturen, samen met zo'n postkaart en zo'n zakje thee? Hehe:)

    ReplyDelete
  11. Die wafel ziet er zooooooo ongelooflijk professioneel uit haha!

    ReplyDelete
  12. Ik vind zulke artikelen altijd heel erg leuk om te lezen. Mooie foto's trouwens! :)

    ReplyDelete
  13. Mmm, wafeltjes zijn lekker! Ik at gisteren een taart waarin een suikerwafel de ondergrond vormde. Bijzonder, maar heel erg lekker.

    ReplyDelete
  14. oooh wat een heerlijke dingen en prachtige foto's!

    ReplyDelete
  15. wat een fijne lijst! die wafel ziet er zo, zo heerlijk uit... en die oorbellen zijn geweldig!
    xo, cheyenne

    ReplyDelete
  16. Wat een fijne lijst en prachtige foto's! Die wafel ziet er zoooo lekker uit. Ook erg mooie oorbellen ♥

    ReplyDelete
  17. Wat een leuke favo's, met die prachtige foto's erbij. Wat een prachtige oorbellen!

    ReplyDelete
  18. Oh wat een prachtige foto's maak je toch meid!
    Welke camera en lens heb je als ik vragen mag?
    Die wafels is echt een ideaal idee, let's try!
    Liefs Lonneke

    ReplyDelete
  19. Oeh, ik heb HLT Anna Clara gelijk even gedownload. Wat een beauty! Leuke dingetjes allemaal, vooral die wafel ziet er echt heer-lijk uit.

    ReplyDelete
  20. Kan je HLT Anna Clara gratis downloaden? Ik heb gezocht maar vind hem overal voor 29,95 euro (wat ik toch een klein beetje veel voor een font vind). Dus als je hem gratis weet te vinden,Graaag! Wat een prachtige foto's weer.
    Liefs, Noah

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://font2s.com/fonts/50391/hlt_anna_clara.html#.VRquW_msWSo hier! (googelen op HLT Clara Anna) de eerste hit aanklikken en dan kun je 'm downloaden (moest wel liken via FB of Google+, maar als dat alles is.. :) )

      Delete

Thanks!