Friday, September 26

6 THINGS TO DO WHEN YOU'RE HAVING A DAY OFFVandaag ging ik niet naar school: ik had 's ochtends een afspraak, op school was er sportdag en aangezien ik dit door mijn afspraak al voor de helft had gemist kon ik net zo goed wegblijven. Ik was moe en een beetje sip (sip is zo'n leuk woord; sip, sip, sip) en dus besloot ik een keertje spontaan te zijn en tegen alles dat ik op dat moment voelde in te gaan. In plaats van direct naar huis te rijden na mijn afspraak heb ik mijn ochtend en middag gevuld met o.a. koffie drinken, lezen in de bibliotheek en fietsen langs de grachten. Het was fijn. En een fijne dingen moeten worden vastgelegd (vind ik), dus maakte ik een lijstje en foto's met mijn nieuwe cactusjes.(ik raad iedereen aan om ook eens iets van dit lijstje te proberen op een ik-ben-sip-en-moe-en-niks-lukt-dag)

WANDELEN DOOR DE UTRECHTSESTRAAT...
...en rondneuzen in Concerto (of een andere fijne winkelstraat met fijne winkels waar fijne muziek wordt gedraaid: zolang het maar fijn is).  

MIJN LAATSTE GELD OPMAKEN AAN EEN PSL BIJ STARBUCKS
En in deze zin (of woordgroep; 't is een subtiel verschil) staat PSL voor Pumpkin Spice Latte. Want bijna vijf euro voor een koffie betalen mag soms gewoon. Heel soms. Als je het écht nodig hebt.


UREN LEZEN IN DE BIBLIOTHEEK
Nadat ik mijn koffie had opgedronken stond ik een beetje doelloos rond te kijken op de hoek van de Oosterdokskade. Ik was lichtelijk misselijk van de veel te zoete (maar lekkere) koffie (als je de warme melk met een vleugje caffeïne van Starbucks überhaupt nog koffie kunt noemen) en had geen zin om al naar huis te gaan. Vervolgens viel mijn blik op de bibliotheek en ben ik daar maar heen gelopen. Drie uur later liep ik de trap van de OBA weer af met een stapel boeken in mijn tas en een half uitgelezen boek in mijn hand. Heerlijk.


ZONDER VEST FIETSEN DOOR BEWOLKT AMSTERDAM
Weer terug aangekomen bij mijn fiets besloot ik dat het best lekker fris was, maar nog te warm voor een vest en dus deed ik mijn vest uit. Best decision ever: geen geploeter en gezweet, maar lekker relaxed fietsen met een wapperend t-shirtje en de frisse lucht langs m'n armen.


NAAR HET BOS VOOR EEN FRISSE NEUS
Voordat ik thuiskwam zette ik m'n fiets nog even tegen een boom en wandelde ik door het bos. Dat was fijn, heel fijn. En rustig. In Amsterdam wonen is heel leuk enzo hoor, maar soms vergeet je een beetje hoe stilte klinkt. In het bos had ik dus even een stilte-appreciation-momentje.THUIS THEE DRINKEN MET VERSGEBAKKEN HAVERKOEKJES
Na een halfuurtje bos, en een paar uur in de stad kwam ik thuis en besloot ik dat ik koekjes wilde bakken. En dus bakte ik koekjes. Gewoon, omdat het kon. Daarna ging ik op de bank zitten met m'n boek, een grote mok thee en de nog warme koekjes. Niet meer sip, en ook niet meer zo moe. 

Liefs,
Laura

24 comments:

 1. Ahh wat een super leuk artikel! Dit ga ik echt onthouden! Het klinkt allemaal zo fijn! Lijkt me echt een heerlijk dagje! En wat zijn je cactusjes leeeuuk! Liefs <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Tessaaaa (: Oh en ja, ik ben zó blij met m'n cactusjes! Liefs.

   Delete
 2. Kan me voorstellen dat wat stilte af en toe wel fijn is als je aan Amsterdam gewend raakt. Die cactusjes zijn zo leuk! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stilte is echt echt echt heerlijk. Vooral vroeger kon ik écht niet tegen alle herrie in de stad, nu ben ik daar wel aan gewend, maar ik heb toch af en toe een break nodig. Oh en dankje, ik ben ook helemaal verlief (en heb me al zo'n honderd keer pijnlijk geprikt, haha). Liefs!

   Delete
 3. Leuk artikel, Laura:) En mooie foto's!

  ReplyDelete
 4. Aaawh, ik wil die cactusjes! Ze zijn zoo leuk (je moet me echt even vertellen waar ze van zijn :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahah ze zijn leuk hè? Ik heb ze van m'n moeder gekregen, dus ik heb geeeen idee waar ze vandaan komen, maar ik zal 't nog eens navragen (: Liefs!

   Delete
 5. Wauw, wat een super leuk artikel! Mooie foto's en leuk geschreven!

  ReplyDelete
 6. Hee! Wat een super mooie blog heb je :) Ik zag je comment op Zoella's blog, haha, en ik dacht 'hee die lijkt wel Nederlands!' Je maakt ook hele mooie foto's zeg.. Wauw :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhh, wat leuk dat je via Zoella bij mij terecht bent gekomen! En thanks, dat is echt ongelofelijk lief (: (trouwens ik heb net ook even op jouw blog gekeken en ik vond je artikel over herfst zó leuk en ik volg prettycolors ook op tumblr, haha). (:

   Delete
 7. Dit is precies wat ik vandaag had kunnen gebruiken, haha! Leuk geschreven, leuk blog heb je ook! Weer een nieuw blog erbij om te volgen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voor de volgende keer dan (; Oh en dankjewel, wat superlief, haha!
   Liefs!

   Delete
 8. Héééél leuk stukje! De schrijfstijl lijkt heel erg op die van Paperboats, mijn favoriete blog haha, dus dat is een compliment :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhh, serieus??? Dat is sowieso een van de grootste complimenten die ik ooit heb gekregen (: Dankjewel! X

   Delete
 9. Echt een super leuk artikel! Ook super mooie foto's van de cactussen. Ik ben echt blij dat ik je blog ontdekt heb!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh wat ongelofelijk lief, dankjewel! Echt heel erg gaaf om te horen (: Liefs! X

   Delete
 10. Altijd leuk even een dagje voor jezelf. Goed geschreven artikel en mooie foto's ook!

  ReplyDelete

Thanks!