Saturday, March 25

favourites • march

Amsterdam, 25.03.2017

De goudroze zonnestralen die gisterochtend door mijn slaapkamerraam naar binnen sijpelden werden vergezeld door het gezang van tientallen vogels. Vrolijk gekwetter en gefluit dat met de lauwwarme lentebries mijn kamer in danste. Stofdeeltjes zweefden als sterrenstof in het licht, glitterend en glinsterend, drijvend op zonnestralen. Als ik op mijn blote voeten door de achtertuin struin ruik ik bloesem en gras en ergens een vlaag verse broodjes. De aarde krijgt langzaam haar kleur terug en met de aarde fleur ik zelf ook een beetje op. De zon doet me goed. De lente lonkt. Ik kan langzaam weer een beetje ademen. Genieten van de fijne dingen.
vintage docs


Nog niet zo heel lang geleden vond ik na eindeloos zoeken een paar tweede hands Dr. Martens in een onwijs mooie, bruine kleur. Het is een origineel, vintage, 'Made in England' paar docs en wordt nu niet meer verkocht. Dat ze precies de juiste kleur waren én in mijn maat was een wonder en dus twijfelde ik niet en nam ik ze meteen mee naar huis. 

Wat het materiaal van de schoenen betreft: ze zijn van leer. Dat is voor een veganist misschien een beetje een vreemde keuze, maar omdat ik vrijwel al mijn kleren tweedehands koop heb ik over het algemeen niet zo'n probleem met leren schoenen. Ik zou geen nieuw leer of suède kopen, dat niet. Met het kopen van tweedehands kleding steun ik echter op geen enkele manier de productie van leer en ben ik zelfs duurzaam en bewust bezig. De meningen verschillen een beetje over dit onderwerp en ik respecteer ieders visie - dit is enkel de mijne.


jane austen's persuasion

"You pierce my soul. I am half agony, half hope... I have loved none but you."
De regen die zo af en toe nog zachtjes tegen mijn ramen tikt, langzaam langs het glas naar beneden druipt en de wereld in een glanzend laagje hult doet de bank vaak erg uitnodigend lijken. Dan kruip ik in een hoekje met een groot kussen in mijn rug en sla ik bladzijde na bladzijde om, verdrinkend in avonturen en wonderlijke werelden. Ik zou best een lijst van twintig boeken kunnen maken die ik je aan zou willen raden maar dat zou wat overweldigend en veel zijn. Daarom houd ik het voor nu bij één: Persuasion van Jane Austen. Een tijdloze klassieker van de hand van Jane Austen, auteur van onder andere Pride & Prejudice en Sense & Sensibility. Adembenemend mooi.


urban outfitters jumper


Ik heb het eigenlijk nog niet eerder verteld hier, maar sinds een aantal maanden schrijf ik zo af en toe een stukje voor de blog van Urban Outfitters. Het begon met een Amsterdam city guide, toen een recept voor vegan chai spiced snowball cookies, daarna volgde een stukje over een outfit in de sneeuw en vervolgens schreef ik iets over veganisme op reis. Wie weet vertaal ik de stukjes op een gegeven moment om ze ook hier te kunnen plaatsen. Misschien vergeet ik dat te doen. We zien wel. Voor de outfit die ik vastlegde was het hoofdkantoor van UO zo lief om een aantal kledingstukken op te sturen. Één van die kledingstukken was bovenstaande, grijze mock-neck jumper. Het is een heerlijk zachte, warme trui die me door menig koude dag heeft geholpen. Inmiddels een soort tweede huis, als ik heel eerlijk ben. Perfect te combineren met zwarte jeans en mijn bruine docs of een wollen pantalon en loafers. 

yoga revolution


Begin deze maand vertelde ik dat ik van plan was om 31 dagen yoga te doen. Inmiddels zijn we ruim drie weken verder en dus squeeze ik er even een soort 'update' tussendoor. Het is me gelukt om de afgelopen 25 dagen iedere dag twee à drie keer yoga te doen. Dat is natuurlijk een belachelijke hoeveelheid en ik denk dat ik mezelf inmiddels een yoga-junkie mag noemen (ik bedoel: yoga om 3 uur 's nachts?! iedere ochtend yoga vóór het ontbijt?!), maar dat is niet waar ik het nu over wil hebben. Waar ik het wél over wil hebben is hoe ONGELOFELIJK FIJN IK YOGA VIND. En hoe goed het voor me is. En hoe rustig ik ervan word. En hoeveel ik van Adriene hou. 

En stiekem is het ook wel leuk dat ik me nu in een spagaat en allemaal andere rare houdingen kan wringen. En dat mijn spierballen ongeveer twee keer zo groot zijn. Maar dat is allemaal 'extra'. Het meest belangrijke is de mentale veranderingen die ik merk.


berry breakfast bowls


Verry berry simple: mik wat soja yoghurt in een bakje (óf blend twee bevroren bananen met een scheutje amandelmelk) en strooi er frambozen, plakjes banaan, granola, haver en cashewnootjes overheen. Top met een scheutje agave, ahorn of dadelstroop en voilà: happy breakfast. Ik kan dit eeuwig eten. Maar écht. 

earth hour


Tot slot wil ik je er graag aan herinneren dat het vanavond, 25 maart 20:30, Earth Hour is. Het initiatief is ontstaan om meer aandacht te creëren rondom klimaatsverandering en wordt gesponsord door het WNF. Het idee is dat we met z'n allen het licht voor een uur uit doen in het weekend dat de zomertijd ingaat om op die manier een beetje elektriciteit te besparen, maar vooral ook om gezamenlijk te laten blijken dat er iets moet veranderen. 

Er zijn over de hele wereld, zowel in Nederland als daarbuiten, allerlei leuke acties en initiatieven opgezet rondom Earth Hour. Deze kun je hier vinden. Mocht er niets interessants bij jou in de buurt zijn dan kun je het zelf gezellig maken met een kaarsje en eventueel een kaart/bordspelletje met vrienden of familie. Misschien kun je van dit moment gebruik maken om ook je telefoon en laptop even aan de kant te schuiven en een uurtje écht helemaal aanwezig te zijn. Geen externe prikkels. Alleen hier en nu. Even rust.


(oja trouwens: morgen ben ik jarig.)

6 comments:

 1. Je Dr. Martens zijn zo tof!

  ReplyDelete
 2. Respect voor drie keer per dag yoga! Ik ben al blij als ik er één keer per dag aan toe kom om Adriene aan te zetten :')

  ReplyDelete
 3. Wat zijn die Docs een geweldige mooie vondst zeg! Heel tof artikeltje, en goed trouwens dat je me aan Earth Hour herinnert! X

  ReplyDelete
 4. Wat een fijn artikeltje is dit! Door jou ben ik ook geïnspireerd geraakt om yoga te doen en ik begin morgen met de 31 days revolution :). En o ja, ik ben het met je eens: zolang je leer tweedehands koopt is dat niet erg, want dit veroorzaakt immers geen dierenleed. Verder wens ik je een hele fijne verjaardag toe! :)

  ReplyDelete
 5. Gefeliciteerd met je verjaardagg!! Heel leuk artikel <3 Ik hoop dat je een superleuke dag hebt (al gaat dat denk ik wel goedkomen, hihi)!
  xxx

  ReplyDelete
 6. Wat een mooie jumper! Jouw posts zijn altijd zo... prachtig.

  ReplyDelete

Thanks!