Monday, January 30

over januariDe hemel vloog in brand, de vonken spatten in het rond, een gouden gloed hing rond de aarde. Mist en rook hulden de ochtend in een duister jasje, de stilte werd af en toe doorbroken door verdwaald vuurwerk, vroege vogels, nachtbrakers. De tijd kroop voorbij, zoals de tijd dat doet. Ze sluipt en kronkelt en beweegt onafgebroken. Relatief, natuurlijk. Een week, twee, drie. Winterse kou, witte daken, donkere dagen. Soms woog de wereld op mijn schouders, andere dagen leek ik te vliegen, de wereld als een knikker in mijn hand, of juist aan mijn voeten. Het was een rare maand, gouden dagen, al het moois in de wereld zo, zo aanwezig. Sterrenstof in mijn hoofd, mijn gedachten ergens tussen de maan en de zon. Zwevend. En toch ook heel veel onweer in mijn brein, donderslagen en eindeloze regen. Zwemmen tegen de stroom in. Kolken en draaien en eindeloos in de war. Het hoort er allemaal bij, denk ik. Zo is het. Het is wat het is. Januari was wat het was. Ik ben een lijstjesmeisje en dus kon ik het niet laten een paar hoogtepuntjes op een rijtje te zetten. Tussen al het vuurwerk, de gouden regens, waterstromen, regenbuien en vallende sterren in. Mijn lievelings van de eerste maand van een gloednieuw jaar.

ik luisterde • in your arms - felix riebl

ik las • the tales of beedle the bard


Én een heleboel andere boeken. White Fang, van Jack London bijvoorbeeld, en Carry On van Rainbow Rowell. Ik ben zo ongelofelijk blij dat ik weer een beetje tijd vrij maak voor lezen - er is niets zo fijn als verdwijnen in een andere wereld. Even helemaal weg. The Tales of Beedle the Bard is geschreven door J. K. Rowling en een aanvulling op de Harry Potter serie. Het is een soort sprookjesboek voor wizards and witches en komt in de originele Harry Potter boeken ook een aantal keer voor. Mijn Harry Potter-madness is weer helemaal terug, dus het was heerlijk om me een beetje te kunnen onderdompelen in de wizarding world of Harry Potter :)

CHICKPEA PANCAKES

200 gram volkorenmeel, 100 gram kikkererwtenmeel, 600 ml water en een snufje bakpoeder. Zeven, mixen, even laten rusten en vervolgens bakken in zonnebloemolie. 

ik kookte • veganistische pannenkoeken


Het meest simpele én lekkerste veganistische recept voor (normale, Hollandse) pannenkoeken dat ik tot nu toe heb geprobeerd. Súperlekker met ahornsiroop/jam/suiker maar avocado, banaan, pure chocolade, cashewnotenpasta en rozijntjes zijn ook absolute aanraders. Mocht je een beetje van experimenteren houden dan kun je ook romainesla, opgebakken prei en spicy mangochutney proberen. Zó lekker. Oh en het kikkererwtenmeel zorgt ook nog eens voor wat extra vitaminen, mineralen en proteïne :)

ik boekte een reisje naar • peak district, england


Jaaaaaaa, Engeland, here i cooooooome. Van 16 tot 20 februari zit ik met een van mijn liefste vriendinnetjes in één van de mooiste gebieden in Engeland. Ons hostel is in een kasteel en we hebben het voor elkaar gekregen om vliegtickets van 17 euro te boeken en we betalen maar 16 euro per overnachting. Go us! 

Er gaat een hóóp camera-apparatuur en heel veel warme truien mee. Het belooft in ieder geval een heel avontuur te worden. Can't wait. Thee en biscuits en peaks en forests en natuur en Britse accenten. YES. 

ik keek • fantastic beasts and where to find them


Misschien wel meer dan één keer. Haha. Oh en daarnaast zag ik ook Road to El Dorado, het nieuwe seizoen van Sherlock, Rascal, Pocahontas, A Series of Unfortunate Events, Donny Darko en James and the Giant Peach. Of misschien kan ik het beter zo zeggen: ik heb heel veel tijd achter schermpjes doorgebracht. Oeps.


#creanuary


Tot slot heb ik me aan het begin van de maand voorgenomen om iedere dag iets te maken. Een foto, een tekening, een gedicht, een verhaal - whatever. Op 31 december eindigde mijn 366daysoflauresque projectje en hoewel ik daar nog wat uitgebreider over wil schrijven kan ik niet anders dan zeggen hoe onwijs blij ik ben dat ik daar vorig jaar aan begonnen ben. Ik ben halverwege ietsje de tel kwijt geraakt van de dagen en heb misschien niet precies iedere dag iets gemaakt of alles op chronologische volgorde online gezet, maar iedere dag creëren en maken is de allerbeste therapie die ik ooit heb mogen volgen. Het is zo belangrijk om iedere dag iets te doen waar je gelukkig van wordt, al is het maar heel even. 

Maargoed, begin januari ontstond #creanuary: een project dat me ertoe zette om gedurende de hele maand iedere dag bezig te zijn met wat ik het liefste doe: creëren. Ik ben super intensief bezig geweest met tekenen en het ontwikkelen van mijn technieken in kunstvormen die ik wat minder vaak beoefen. En. Het. Was. Zo. Fijn. Maar écht. Ik ben zo gegroeid in één simpele maand en ik heb zoveel gemaakt. Dingen die ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Werken aan jezelf en groei in je eigen kunnen zien is zo fijn en mooi en motiverend.

Ik heb 't projectje deze keer overigens niet alleen gedaan - wie weet zal ik ook hier binnenkort nog wat uitgebreider op in gaan - sámen creëren is in ieder geval nóg fijner dan alleen (en het is een fijne stok achter de deur om aan het einde van de dag iemand te hebben om je werk mee te kunnen delen, lekker low key: precies de juiste hoeveelheid pressure). 

Zouden jullie het leuk vinden om een overzichtje te zien van de dingen die we gemaakt hebben? :)

• • •


10 comments:

 1. oeh ik ben wel benieuwd naar je creaties van januari, (volgens mij heb je er ook wel wat op insta voorbij laten komen toch?)

  ReplyDelete
 2. Ik zocht net nog even de pagina op van 366daysoflauresque en het is allemaal zo gaaf! Een overzichtje zou echt heel leuk zijn!

  ReplyDelete
 3. I flippin envy youuuu! Het Peak District is zo zo zo mooi en na de Highlands mijn favoriete bestemming in de UK. Ben nu al benieuwd naar alle foto's die je hopelijk gaat delen. Receptje voor de pannenkoeken ziet er ook goed uit en wil ik zeker ook een keertje gaan proberen <333

  ReplyDelete
 4. Jaaa, een overzichtje! Wat een prachtig stuk tekst waar je mee opende. Man. Was er even helemaal stil van. Heel erg fijn. En je hebt helemaal gelijk: creëren maakt inderdaad gelukkig!

  ReplyDelete
 5. Een fijn tip, ik kende In Your Arms niet maar ik vind het erg leuk liedje! :)

  ReplyDelete
 6. Wauwww, hoe fix je zulke voordelige overnachten? Super chill! X

  ReplyDelete
 7. Hoe heb je het klaargespeeld om ticketten van 17 euro te krijgen? Ben ik heel benieuwd naar, haha :) ga je ook schrijven en fotograferen in Engeland? xx

  ReplyDelete
 8. Fantastisch geschreven. En ja, die film is echt te gek!

  ReplyDelete

Thanks!