Monday, June 20

15 things to do in london

Na acht uur ononderbroken slaap werd ik woensdag, 15 juni om zeven uur 's ochtends wakker. Ik knipperde langzaam en gluurde tussen mijn wimpers door, vaststellend dat ik niet droomde en nog steeds in Engeland was. Mijn bed lag comfortabel, maar het vooruitzicht van de nieuwe dag deed me overeind vliegen. Op mijn knieën zocht ik mijn kleren voor de dag bij elkaar en ruimde ik mijn tas vast in. Hoe de rest van de dag precies is verlopen vertel ik in mijn artikeltje van morgen, dat ik bizar veel gedaan heb kan ik je wel alvast vertellen. Samen met Kristien en Londense Mae trok ik door de stad - van oost naar west en weer terug, ontdekte ik de tofste (vegan) cafétjes van de stad, at ik (vegan) green tea froyo en huppelde ik door de straten van Shoreditch. De volgende keer dat je in Londen bent hoef je je in ieder geval niet te vervelen, want ik heb de leukste, hipste, mooiste, lekkerste, fijnste locaties en café's voor je op een rijtje gezet. En het zijn er veel. Heul veel. 

Oh: verwacht geen Nando's, Costa of Pret a Manger in dit lijstje. We hadden het geluk dat we een insider (Mae) hadden om ons mee op pad te nemen en zijn dus langs de meest originele tentjes en cafétjes geweest. Hoera!





1 • yorica

Yorica! is the groovy new word in deliciously natural, healthy and totally free-from treats. Our fun lovin’ ICE CREAMS, SHAKES and FRO-YO are created with mother earth’s finest ingredients. Think sustainably sourced coconut cream and carefully selected chocolate. Think Italian rice milk and seaweed that’s friends with the immune system. Think Yorica! All pure stuff. All the way.
Mijn liefde voor froyo kent geen grenzen. Na het zien van Forks over Knives, Cowspiracy en Gary Yourofsky's Speech ben ik echter een stukje fanatieker en serieuzer gaan nadenken over veganisme en doet een yoghurtijsje me niet perse meer watertanden. Kristien en Mae eten allebei al jaren veganistisch en namen me mee naar Yorica. We aten hier het allerlekkerste plantaardige ijs OOIT (heul misschien was het ons avondeten - hehe) en hebben ruim een uur zitten kletsen aan een van de tafeltjes binnen. Het interieur is tof, de service goed en de prijs-kwaliteit verhouding realistisch. Oh - en de ijsjes zijn enorm. Als in: echt enorm. Bestel geen large (of juist wel).

130 Wardour St



2 • daunt books

After first opening our doors on Marylebone High Street over 25 years ago, we have welcomed readers, travellers and the simply curious. Whether by exploring the long oak galleries in our original Edwardian shop in Marylebone, or enjoying the intimacy and personality of our smaller local bookshops, we aim to inspire our customers into making literary discoveries they might never have otherwise made.
In een travel guide van CEREAL magazine las ik een stukje over Daunt Books: een enorme, middeleeuwse boekwinkel in Marylebone. De winkel ligt aan een onwijs mooie winkelstraat en is een droom van binnen en van buiten. Het interieur is bizar mooi, klassiek en stijlvol en eenmaal binnen word je o-ve-ral omringd door boeken. Kan het beter? Nee. Wil ik hier wonen? Ja. Desnoods in een slaapzak op de grond. That'd be fine.

83 Marylebone High St



3 • wardour news


Toen ik rond 8 uur 's ochtends mijn hostel verliet had ik een paar uur vrij voor ik met Kristien had afgesproken op Picadilly Circus. Ik heb die tijd met beide handen aangegrepen en zwierf rond door Soho en Chinatown. Mijn hostel bevond zich in die eerste wijk en al na een paar blokjes om stuitte ik op Wardour News: een winkel met een bizarre collectie magazines en tijdschriften. Ik herkende de winkel vaag en besefte me later dat dat kwam omdat Estée een paar maanden terug wat over de winkel heeft verteld in één van haar video's.

Ik kocht er een CEREAL travelguide (waarin ik vervolgens de informatie over Daunt Books vond) en bladerde eindeloos in de peperdure lifestyle magazines waarvan het design en de artikelen me het water in de mond deden lopen. Uit zelfbescherming ben ik na het afrekenen maar gauw verder gelopen.

118-120 Wardour St



4 • fika

HAVING A ‘FIKA’ IS GOOD FOR YOU.WHETHER YOU’RE BORED OR OVER STIMULATED, BUSY OR TWIDDLING YOUR THUMBS – IT’S GOOD TO REMOVE YOURSELF FROM YOUR EVERYDAY ROUTINE TO RELAX, UNWIND, CATCH UP WITH FRIENDS AND BE RE-INSPIRED.  IN ITS TRUEST SENSE IT MEANS TO HAVE A COFFEE BREAK. BUT THIS HAS EVOLVED INTO A CULTURAL PHENOMENA COMBINING FOOD, DRINK AND COMPANY. WE EMBRACE FIKA IN ALL ITS FORMS AND WELCOME YOU TO HAVE YOURS JUST THE WAY YOU LIKE IT.
Ik ben zelf niet bij Fika naar binnen geweest, maar één blik op zowel het ex- als interieur vertelde me dat dit barretje absoluut de moeite waard is. Voor koffie, lunch of een borrel. Plus: Brick Lane is cool. Dus qua locatie zit je sowieso goed :)

161 Brick Ln



5 • brick lane/shoreditch


Shoreditch is lekker hipster-ish. Op een goede manier zegmaar. De wijk is bezaaid met record shops, koffiezaakjes en vintage winkeltjes. Er hangt een ontspannen sfeer en je kunt er onwijs lekker eten en goede (écht goede) koffie drinken. Vegan bagels voor 25 pence bijvoorbeeld. Of Salad bowls. Of donuts. ALLES. 



6 • vegan hippo


Niet ver van Piccadilly Circus en Leicester Square vonden we Vegan Hippo. Het is zonde dat ik geen foto van de voorkant van het zaakje heb genomen want, ja, echt, op het uithangbord staat een enorm nijlpaard afgebeeld. Ik kan dat wel waarderen. Kristien en Mae aten hier een sandwich (zie boven) met plantaardige kaas en eiersalade en ik at een ijsje. Alles was onwijs lekker (ik heb geproefd) en daarnaast was het zaakje heel prettig. Het interieur was origineel (en niet zo onwijs pretentieus hip) en de prijzen waren te doen.

52 Rupert St



7 • the gallery cafe

We offer a delicious selection of vegan and vegetarian food, an exciting program of live events, and a new art exhibition from an up-and-coming artist every month. The Gallery Cafe is a cosy sanctuary during the winter months, and comes alive in the summer with its sun trap terrace and garden, making it a great spot to enjoy all year round.
Veganistische gebakjes, goede koffie en kunst?! Een gouden combinatie. Ik wil hier leven. Ik ga op zoek naar een appartementje om de hoek. The Gallery Café wordt mijn nieuwe thuis. Jaaaaaa.

21 Old Ford Rd



8 • chinatown


Chinatown bevindt zich wederom vrij dicht bij mijn hostel - waar Dean St uitmondt in Gerard St en bestaat uit een kleine gebied vol Chinese restaurants, supermarktjes, souvenir-shops, bakkerijen en soortgelijke winkels en bedrijven. Het is een leuke 'wijk' om wat rond te struinen en ik vind het zelf altijd erg leuk om de supermarktjes in te glippen en totaal onbekende producten te kopen. Mochi bijvoorbeeld (dat is zó lekker), vreemde theesoorten, zoete-aardappel-snoepjes of veganistische garnalen (die bestaan - blijkbaar).  

Echt Brits is dit natuurlijk niet. Duh. Maar hey - wel leuk.


9 • gail's artisan bakery

At our bakeries you can pick up a world-class loaf from a seasonal, ever-changing range. You can choose a sandwich, freshly-made salad, or a slice of cake. We serve top-notch coffee made by carefully-trained baristas, plus loose-leaf teas and cold drinks. You can take all this away with you, or there’s space to sit and linger.

128 Wardour St 



10 • bao

Ook over Bao las ik in de travel guide van CEREAL (mijn favoriete magazine, trouwens). De gerechten die ze verkopen zien er onwijs lekker uit, maar zijn voor het grootste deel helaas niet veganistisch en bevatten vaak zelfs vlees. Niets voor mij dus, maar misschien wel voor jou :) De zaak is echt BIZAR mooi. Ik heb een hekel aan het woord goals, maar Bao is #goals in ieder opzicht (behalve het vlees dan, maar hey, dat is persoonlijk). 

Neem maar eens een kijkje op de website - dan begrijp je meteen een beetje waar ik het over heb. Instagrammable level 1000.

53 Lexington St



11 • crosstown doughnut & coffee bar

All of our doughnuts are hand made fresh daily at our bakery in London – we use a hybrid sourdough which gives them a stronger crumb and bread-like texture. We are scratch bakers so make all our jams, compotes, fillings, glazes & toppings in-house and pride ourselves on using the best ingredients we can find.

Into donuts? Crosstown Doughnuts is jouw place to be.

4 Broadwick St



12 • dark sugars

At Dark Sugars, we want to bring you quality chocolate without pretension and with all the passion of our rich and vibrant culture. Come on by and make yourself happy.
Als dit geen liefde op het eerste gezicht is, dan weet ik het ook niet meer. Dark Sugars is zo'n winkel waar je gewoon naar binnen MOET. Al is het alleen maar om even te kijken. De chocolade is geweldig. Echt. Betoverend. (En peperduur - maar je mag proeven, ha!). Het verhaal achter de winkel en het concept is ook heel mooi trouwens. Te vinden op de website.

141 Brick Ln



13 • you must create

YMC is zo'n typische, hippe, minimalistische, stijlvolle concept store. Vol dingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar wel wilt hebben. Heel veel te dure simpele kledingstukken die hun prijs aan de 'fantastische' kwaliteit van de wol te danken hebben. Ofzo. En nu klink ik heel sceptisch en sarcastisch. En dat ben ik ook. Maar ik ben zelf meestal niet weg te slaan uit ditsoort winkels. Guilty as charged. Yup.

23 Hanbury St



14 • boxpark

Oké, oké, oké. Echt, echt, echt. Als ik ergens enthousiast over ben is dit het wel. BOXPARK is een winkelcentrum/complex dat volledig bestaat uit hergebruikte containers waarin zich allerlei pop-up winkeltjes en eetgelegenheden hebben gevestigd. Je kunt hier winkelen, maar ook heerlijk eten op terrasjes met kleurige vlaggetjes, houten bankjes en fairy lights. Klinkt dat niet als een droom? Het is een droom - echt! Kristien, Mae en ik hebben hier gelunched bij een veganistisch tentje dat heerlijke veggie bowls met rijst, noodles en bonen serveerde in natuurlijk afbreekbare, bamboe schaaltjes. Super verantwoord en ONWIJS LEKKER. Echt. Wauw. Verse groenten, verse noodles, pure smaken. GEWELDIG. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe tof ik dit vond. De sfeer was een beetje food-truck festival meets concept store meets tumblr. Ofzo. Zie je het voor je? Mooi.

2-10 Bethnal Green Rd



15 • marylebone high street


Tot slot vond ik Marylebone High St een mention waard. Dit is de straat waar Daunt Books zich bevindt. Naast de boekwinkel zijn er echter talloos veel leuke winkeltjes en café'tjes en hing er een fijne, ontspannen sfeer. Ik was nog niet eerder in dit deel van Londen geweest en ga volgende keer absoluut terug om de nabijgelegen straten en steegjes ook te ontdekken :)


wat is jouw favoriete spot in londen?


19 comments:

  1. wauw, Ik wil graag nog een keer naar Engeland. En als ik ga moet ik geloof ik jouw lijstje maar uitprinten en meenemen. Wat Ongelooflijk goed ziet het vegan ijsje eruit. Ik moet en zal die een keer proberen. Je ijs van de laatste keer die je mij aanraden was ook heel lekker. (Die van de Albert Heijn)

    Groepjes, Miriam Verkerk.

    ReplyDelete
  2. Willemijn Johanna20 June 2016 at 08:44

    Ik ga binnenkort naar Londen (voor de eerste keer) dus van dit artikel kan ik alleen maar smullen. Heel fijn dit, en prachtige foto's weer!

    ReplyDelete
  3. Wat leuk dat je dit zo hebt gedaan, nu mot ik nog wel een keer naar Londen eigenlijk...

    ReplyDelete
  4. wat een adembenemende foto's weer. echt heel mooi.
    Ik was een tijdje terug ook in london en wilde heel graag naar Shoreditch..
    helaas was mijn hele weekend al bomvol gepland en heb ik geen tijd meer
    gehad om dat prachtige plekje te bezoeken. Moet ik toch maar weer eens terug!

    ReplyDelete
  5. Jeetje, wat een mooie foto's heb je gemaakt! Die boekwinkel zou ik zo graag eens willen bezoeken. Ziet er prachtig uit!

    ReplyDelete
  6. Ik sleep gino volgende week mee naar boxpark want ik wil die noodles weer :D en het ijs, haha misschien alles wel ;)

    ReplyDelete
  7. Wat top dat je een inside tour guide had hahaa :) Saved the psot voor als ik eindelijk weer een keer naar Londen ga

    ReplyDelete
  8. Oeh, wat een fijne lange lijst! Allemaal plekjes die ik nog niet kende. Dit komt vast van pas als ik weer eens naar London ga :)

    ReplyDelete
  9. Wauw wauw wauw, allemaal plekjes die ik meteen zou willen doen! Ik wil naar Londen!!

    ReplyDelete
  10. Wauw wauw wauw! Wat een prachtige plekken, omg, ik ben echt verlieft op jouw foto's :D .
    Ik ben nog maar 1 keer in Londen geweest, ook maar 1 dag dus heel veel heb ik nog niet gezien haha.
    Ik zou echt niet kunnen kiezen tussen al deze prachtige winkeltjes en cafétjes, ik zet ze gewoon allemaal op mijn lijstje :) .

    Liefs!

    ReplyDelete
  11. Hotspots for daaaays<333 Ik ben helemaal verliefd :)

    ReplyDelete
  12. Wat leuk dat je tips van een insider kreeg! Zo kom je wel bij de meest originele plekken uit. Vooral the gallery cafe en dark sugares zien er leuk en gezellig (en heerlijk!) uit :)

    ReplyDelete
  13. Zalig! Zeker om te onthouden! Je maakt echt mooie foto's!

    ReplyDelete
  14. Laura, je zou je foto's een keer op moeten sturen naar een tijdschrift of zoiets... En dat meen ik serieus. Je zou hier echt je werk van kunnen maken! Ik kan zo intens genieten van elk plaatje dat je schiet. Kan je er als-je-blieft iets mee doen? Toen ik in Barcelona was voor mijn werk heb ik veel fotografen ontmoet.. Tijdens een coffee-break liet ik er één foto's van je blog zien omdat ik 'm aan het checken was (yes, I don't always leave a comment maar heel stiekem lees ik wel bijna alles) en hij was echt e-norm onder de indruk. 'Huh? And it's not her freaking job? HOW?! It's amazing!'

    Dus dat. Wilde ik eventjes delen. Just think about it Laura:)

    Kusjes

    ReplyDelete
  15. Leuke dingen heb je bezocht! Persoonlijk vond ik in Nothing Hill ontzettend veel leuke eettentjes en koffiezaakjes.

    ReplyDelete
  16. Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt!

    ReplyDelete
  17. Aaah, wat een hoop fijne plekjes, heel leuk zo'n artikel! Ook tof dat het niet de standaard plekjes zijn waar je het eerst aan zou denken. Nu wil ik ook weer naar Londen <3 (oh ja, en heeel mooie foto's)

    ReplyDelete

Thanks!