Tuesday, April 26

hotspot • koffie ende koeck (vegan)



Soms is door de regen fietsen zo verschrikkelijk nog niet. Dan luister ik naar hele harde muziek en zing ik zo mogelijk nog harder mee. Dan worstel ik tegen de wind in en geniet ik van iedere slag die mijn trappers maken. Deze keer was door de regen fietsen wel verschrikkelijk. Ik was te laat (the usual) en in de laatste tien minuten van mijn gevecht met de wind besloot de hemel open te scheuren en een soort waterval over me uit te storten. Great. Mijn brillenglazen veranderden binnen no-time in een soort beslagen voorruit - zonder ruitenwissers en dus reed ik half blind door het centrum van Amsterdam. Totáál niet gevaarlijk ofzo hoor. Neuh. Eenmaal op de Haarlemmerweg hoefde ik alleen nog maar rechtdoor - geen echte opgave zou je zeggen. Voor mij dus wel. Ik ontweek de oude-man-op-veel-te-snelle-scootmobiel op een haar na en reed bijna tegen paaltje aan, maar overleefde de tocht. Ik zette mijn fiets vast, en haalde - eindelijk - diep adem. Met een hoofd waar zelfs een rijpe tomaat u tegen zou zeggen stapte ik Koffie ende Koeck binnen, waar Pam al zat te wachten (oja, shit, ik was te laat, da's waar ook) en ontdeed me van mijn beslagen voorruitjes. 'Sorry, sorry, sorry,' Geen regen, maar een waterval van excuses werd nu over Pam uitgestort. 'Regen, wind, fietssleutels kwijt, last-minute chaos, Laura, die dingen.' Ik zuchtte. Pam glimlachte. 'Niet erg, het is hier heerlijk. Absoluut geen straf om even te moeten wachten.' Ik keek om me heen en liet me in mijn stoel zakken. 'Ja, fijn is 't hier wel. Ik ben ook dol op Koffie ende Koeck.'



"Onze knusse lunchroom bevindt zich aan de Haarlemmerweg, recht tegenover de Westergasfabriek in Amsterdam-West. Van dinsdag t/m zaterdag kan je hier terecht voor onze zelfgemaakte gebak, broodjes, warme en koele dranken, soep en ontbijtjes."
bron: www.koffieendekoeck.nl 
Als je érgens lekkere vegan taartjes kunt eten, dan is het bij Koffie ende Koeck. Daarnaast serveren ze de lekkerste chai lattés, goeie bocca koffie en is Maartje - eigenaresse van K ende K - onwijs aardig. Ik mocht zelfs op m'n stoel gaan staan om foto's te maken van mijn bananentaartje. Gewoon zomaar. Dat vond ik tof (en mijn hoofd werd natuurlijk meteen nóg roder toen ik daar op die stoel stond en met mijn camera boven onze tafel hing) (maargoed) (alles voor zhe instagram, right?).

Nee. Maar. Dus. Zet dat beeld maar gauw weer uit je hoofd. Ik ben gewoon niet zo charmant oké. Maak in plaats daarvan even heel snel ergens een notitie - in je hoofd, je schrift, agenda of je telefoon - dat je z.s.m. een keertje naar Koffie ende Koeck gaat. Op de Haarlemmerweg. In Amsterdam. Om taart te eten en chai te drinken. En hoi te zeggen tegen Maartje. En eventueel om op je stoel te staan voor instagram. Als je net zo dedicated bent als ik (zou ik niet doen) (je wordt raar aangekeken door vreemde mensen, dat is eng).

Of voor een high-tea (die wil ik zelf heel graag nog proberen) (iemand zin in een high-tea) (lemme know).

Haarlemmerweg 175
Amsterdam


17 comments:

  1. Wat een gave hotspot! Ik ben donderdag in Amsterdam en ook nog eens in de haarlemmerstraat. Ik weet al waar ik mijn koffie drink. xoxo

    ReplyDelete
  2. Volgens mij woon ik hier praktisch naast. Ben er gewoon nog nooit geweest! Nou, ik weet wel wat me te doen staat binnenkort :)

    ReplyDelete
  3. Wat een fijn plekje is dit! Ben er volgens mij al eens langs gelopen en heb toen naar binnen gekeken. Volgende keer toch even zo'n heerlijk taartje proberen dan!

    ReplyDelete
  4. Wat ziet het er daar gezellig uit zeg! Alleen de naam klinkt al een beetje vintage.

    ReplyDelete
  5. Hihi, je schrijft op zo'n leuke manier. Ik word er echt blij van. En dit lijkt mij zo'n leuk cafeetje. Omdat mijn school hier toch heel dicht bij is, ben ik wel van plan om er een keer naar toe te gaan. Vegan taart en chai klinkt als een heel goed idee. De foto's vind ik trouwens ook weer echt heel mooi. Ze hebben echt zo'n fijn, knus sfeertje :) En dat over op een stoel gaan staan om een foto te maken, vind ik echt geniaal, haha. Ik zou ook echt super rood worden (helaas word ik dat sowieso heel snel..)

    ReplyDelete
  6. Oeh yum, ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige detail foto's! <3

    ReplyDelete
  7. Oeehh high tea klinkt lekker!! Ik ga dit zeker een keer bezoeken, heel leuk hoe je er over schrijft en de foto's zijn zoals altijd prachtig. xxx

    ReplyDelete
  8. Ah het ziet er echt te leuk uit! Mooie foto's! X

    ReplyDelete
  9. ziet er super sfeervol uit!
    Wat een prachtige foto's

    ReplyDelete
  10. High tea party, I'm in! Het ziet er zo ontzettend leuk en lekker uit, ik word zo gelukkig van de vegan hotspots! Dank je wel voor het delen van deze hotspot, ik ga het zeker eens bezoeken!

    ReplyDelete
  11. De 'verhalen' die je blogpost vooraf gaan zijn altijd zó mooi geschreven dat ik ze vaak gewoon dubbel lees omdat ik er zo van geniet.

    ReplyDelete
  12. Halloo Laura,

    Heel erg bedankt dat ik je gedichtje mocht gebruiken, ik hoop dat t zo oké is voor jou :)

    http://aloha-nuiloa.weebly.com/home/nomogamosis

    Groetjes, Veerle

    ReplyDelete
  13. Hey, weer een superleuk geschreven verhaaltje! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe vegan hotspots, dus ik zal deze zeker eens bezoeken. Count me in for the high tea party!

    ReplyDelete
  14. Hey, weer een superleuk geschreven verhaaltje! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe vegan hotspots, dus ik zal deze zeker eens bezoeken. Count me in for the high tea party!

    ReplyDelete
  15. Oh, dat heb ik dus ook altijd he, net op het moment dat je geen paraplu hebt of je hebt de mogelijkheid niet om hem te gebruiken, dan barst het los en giet het naar beneden, typisch. En had je aan Maartje gevraagd of je foto's mocht nemen in de hotspot dan, of ga je gewoon je gang meestal bij hotspot bezoekjes? (Hier in België als ik afspreek met bloggers dan nemen we zo super bescheiden een fotootje van ons eten en stiekem want van het interieur, maar dat is nooit zo uitgebreid zoals jij het doet. Dus ik vroeg het me af of je zulke dingen vraagt, ofzoiets. ( : (En ja, da's zo genant om als een gek foto's te nemen van een simpele smoothie, haha.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vraag het altijd even - meestal mag het gewoon :) Een beetje ongemakkelijk is het altijd wel, maar het went! X

      Delete
  16. Super mooi berichtje, alleen al voor je foto's neem ik een kijkje!
    Dit is echt een plek waar ik echt nog heen moe, ik kom alleen nooit in Amsterdam.. maar áls ik er ben, ga ik hierheen.
    Liefs

    ReplyDelete

Thanks!