Saturday, February 20

favourites • januari & februari


“My idea being that for the sublime and the beautiful and the interesting, you do not have to look far away. You have to know how to see.” — Hedda Sterne




song
bloom - the paper kites





tv show
luther

Ik heb uitgerekend dat ik binnen vier dagen zestien uur Luther heb gezien. Vier seizoenen. Dat is echt niet normaal. Op zich mág het zo af en toe heus, maar als ik bedenk wat ik nogmeer met zestien uur zou kunnen doen word ik meteen een beetje onrustig. Oops. 

MAAR. Zestien uur een serie binge-watchen doet iemand natuurlijk niet zomaar. Ik niet in ieder geval. Luther is een detective-serie en wel zo verschrikkelijk goed dan je gewoon door móét kijken. Ik moet je misschien wel een beetje waarschuwen dat 't best eng en bloederig kan zijn af en toe, maar niet op een storende manier. Vind ik. GA GEWOON KIJKEN. Echt!!!



perfume
burberry brit

Dit parfum is voor mij meer dan alleen een lekker geurtje. Je kunt je vast wel een moment herinneren waarop je een bepaalde geur rook en meteen meegesleurd werd in een soort achtbaan van allerlei herinneringen die aan die specifieke geur verbonden leken te zijn. Ik heb dat in ieder geval best vaak - bij de geur van bepaalde biscuitjes die ik altijd at in Zuid Amerika bijvoorbeeld. De geur van een open haard en de geur van lavendel. En ook bij Brit, van Burberry. De herinneringen die dit parfum bij me oproepen zijn me onwijs dierbaar, dat is ook de reden dat ik zo'n bizarre hoeveelheid geld voor het flesje heb neergeteld. M'n portemonnee vond 't misschien minder, maar dat deed er niet toe. 

Burberry Brit is een beetje een wat zwaardere, frisse geur die gedurende de tijd dat je 'm draagt steeds wat zoeter lijkt te worden. Het is geen 'luchtverfrisser' fris, maar meer een soort heel natuurlijke geur. Ik vind 't onwijs lekker ruiken en word iedere keer als ik een vlaag van m'n parfum opvang - bij het opsteken van mijn haar bijvoorbeeld, als mijn pols vlak naast mijn gezicht is opgeheven - reis ik eventjes terug in de tijd. Ik vind 't zo bijzonder dat geur dat me je kan doen!


clothing item
lacey bra

Huh... Laura? Een BH? JA. EEN BH. Want ik vind het onzin dat het wel normaal is om massaal over Triangl bikini's te schrijven (heb ik ook gedaan, daar niet van), maar dat ondergoed toch nog 'taboe' lijkt te zijn ofzo. Deze BH (10 euro bij de H&M volgens mij) is het allermooiste, allerfijnste en meest comfortabele ding dat ik ooit heb gedragen. En het model en de kleur en het kant schrééuwt gewoon Laura. Deze BH is Lauresque en daarom wilde ik 'm delen. Plus: hoe mooi past 'ie in mijn oma's interieur? Precies ja: héél mooi. 



notebook
#artbychantal

Ik kocht een poosje terug een notitieboekje van Chantal. Chantal is studente aan de kunstacademie, heeft een onwijs mooie kunst-blog (Oceaan Groen) en maakt daarnaast een heleboel toffe items die ze verkoopt in haar webshop. Het boekje is té schattig, heeft hele fijne lege pagina's, past overal in en kan dus altijd overal mee naar toe. En volgens mij kostte het maar zes euro ofzo. Dat is echt niets voor een handgemaakt item! Le luvs it. 


(ik schrijf dit trouwens helemaal uit eigen initiatief - dit is niet gesponsord)



spontaneous action
getting  my nose pierced

'Hoi, ik wil een neuspiercing.' Daar stond ik dan. Helemaal alleen in een piercingshop om de hoek van de Haarlemmerdijk. 'Oké,' knikte het meisje achter de toonbank. 'Prima.' Ik koos een subtiel knopje (ik mocht nog geen ringetje - sadface) en ging op de 'behandeltafel' liggen. Niet veel later stak er een naald door mijn neus en binnen no-time stond ik weer buiten. Deze keer met een gloeiende neusvleugel en een klein, zilveren versierinkje in mijn gezicht. En oh, man, wat voelde ík me badass. 



wat waren jouw favourites in januari en februari?




14 comments:

  1. Dat parfum is zo onwijs lekker, ik heb er ook veel herinneringen aan. En wat is die bh pretty zeg<3 Fijne vakantie! X

    ReplyDelete
  2. Je neuspiercing is zo cool! En die BH is prachtig!

    ReplyDelete
  3. Stoer dat je een neuspiercing hebt genomen! Staat je goed :) En dat notitieboekje is heel schattig.

    xxx Alice

    ReplyDelete
  4. Ik vind je piercing heel mooi bij je staan. Leuk contrast: zo'n stoere piercing en een tatoeage -waar ik overigens echt van ga kwijlen zo mooi vind ik 'm- en dan zo'n schattige bh en een lieve, onwijs leuke pyjama. LEUK. Ik heb die bh geloof ik ook in mijn handen gehad, maar ik heb het nooit zo met bh's kopen. Zonde eigenlijk, want ze zijn juist zo mooi! Fijne favorieten. Veel liefs, Stella.

    ReplyDelete
  5. Wat een fijne favorieten. Bloom van the paper kites was een tijd geleden mijn lievelingsnummer. Ik draaide 'm elke dag ongeveer 100 keer. En je neuspiercing vind ik erg mooi. Zelf wil ik al ongeveer 5 jaar een piercing, maar ja. Eng enzo.
    Liefs

    ReplyDelete
  6. Je bent wel lekker bezig met je tattoo en piercing. Lekker rebels, love it. X

    ReplyDelete
  7. De bh heeft echt een super mooie kleur! Leuke post. X

    ReplyDelete
  8. Die BH is echt heel mooi. Verder zijn alle foto's weer prachtig! liefs Sonia

    ReplyDelete
  9. Stoer dat je zo een piercing durft te nemen! Het staat je erg leuk :)

    ReplyDelete
  10. Leuke dingen op dit lijstje. Die bh is ect mega pretty!

    ReplyDelete
  11. Wat een leuke favorieten en prachtige foto's! Die bh is echt mooi trouwens en dat liedje kende ik nog niet, maar na het luisteren ervan, heb ik hem gelijk aan mijn afspeellijst toegevoegd. Wat een leuk liedje zeg. Liefs,

    ReplyDelete
  12. Leuke favorieten! Die bh is echt prachtig, misschien koop ik 'm ook wel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edit: I actually just bought it. Laura je bent een inspiratiebron.

      Delete

Thanks!