Tuesday, September 1

FIJNE DINGEN • 1

Sinds ik ben begonnen met bloggen is er een heleboel veranderd. Zo kan ik bijvoorbeeld de deur niet meer uit zonder notitieboekje en is de supermarkt getransformeerd in een bron van inspiratie. Ik wandelde laats bijvoorbeeld door het schap met ontbijtgranen van de Albert Heijn toen mijn oog plots op een rijtje kartonnen bakjes viel. Ik wist meteen dat ik ze mee naar huis moest nemen om er wat over te schrijven en zo geschiedde: ik mikte alle verschillende smaken in mijn boodschappenmandje en vertrok linea recta naar de kassa's. Ik denk niet dat de kassière ooit iemand zó gelukkig heeft zien kijken tijdens het afreken van havermout. Vond ze vast leuk. 

Ditsoort dingen overkomen me maar al te vaak. Zó vaak zelfs dat ik te veel heb om over te schrijven en niet meer weet waar ik alles kwijt moet in m'n artikelen. Vandaar dat ik een nieuwe rubriek leven inblies: fijne dingen. Bestwel self-explanatory lijkt me. Artikeltjes. Over fijne dingen. 





• ICE CRIME •


Jullie weten allemaal hoe veel ik van ijs houd (en mocht je dat nog niet weten: ik houd dus van ijs. heel veel.). Toen ik tijdens een persevent een kraampje van 'Ice Crime' tegen 't lijf liep wist ik dus meteen dat het meant to be was. Vooral toen bleek dat we het ijs mochten proeven. En dat het lekker was. En dat er geen suiker in zat. 

Ja. Dat lees je goed. Geen suiker. Wel stevia, dat wel. En ik weet nog niet helemaal wat mijn mening over stevia is, maar tot nu toe is die mening volgens mij best positief. 

Marc, het gezicht achter Ice Crime, gaf me die dag op dat event zijn kaartje en vertelde me dat ik 'm best een keer mocht mailen en dat 'ie dan wat samples zou langsbrengen zodat ik alle smaken van zijn merk zou kunnen proeven. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen en een aantal weken later ontving ik een pakketje met de drie verschillende smaken uit 't assortiment van Ice Crime: vanille, chocolade en mokka. Ze waren diezelfde dag op. Allemaal. En ik had niet gedeeld, zó lekker waren ze.

Het ijs van Ice Crime is vrij beperkt verkrijgbaar (helaas), maar mocht je in Amsterdam zijn dan zou ik zeker even langs de Landmarkt of Sterk om een hapje te proeven :)


• HAVERMOUT TO GO •


De 'kartonnen bakjes' waar ik in de inleiding over vertelde zijn kleine verpakkingen havermout to go. Je hoeft hier alleen heet water aan toe te voegen en na twee minuten wachten heb je een heerlijk ontbijtje. De havermout is in de meeste Albert Heijns verkrijgbaar in vijf verschillende smaken (ahorn pecan, pitten en zaden, kokos, fruit en bessen) voor 85 cent. Ze zijn dus best aan de dure kant maar super handig voor onderweg en daarnaast (relatief) gezond en ongelofelijk lekker! Absoluut een aanrader dus (voor een keertje #budgetlife)!



KENDE JIJ ICE CRIME/DE AH HAVERMOUT TO GO AL?


26 comments:

  1. Oeh yum, die Ice Crime moet ik echt eens uit gaan proberen! Het klinkt té goed. Qua havermout blijf ik lekker sticken aan mijn old school ontbijtje: havermout en boekweitgrutten met rozijnen en kaneel :) Maar oh, die broodpap waarover jij me vertelde ga ik nog wel eens uitproberen! X

    ReplyDelete
  2. Ik ben echt dol op ijs! Wel een hele leuke naam voor een merk. Hele leuke rubriek!

    ReplyDelete
  3. Super leuke rubriek! Dat ijs lijkt me zó lekker!

    ReplyDelete
  4. Ice crime klinkt heel erg goed!

    ReplyDelete
  5. Oeh Ice crime klinkt heel erg lekker! Die wil ik zeker wel een keertje proberen :)

    ReplyDelete
  6. Leuk artikel! Ik ken het probleem dat je op een gegeven moment zoveel producten hebt om over te schrijven dat je niet meer weet waar je beginnen moet.

    ReplyDelete
  7. Leuke rubriek! Naar de havermout ben ik wel benieuwd! X

    ReplyDelete
  8. Oeeh, ziet er beide fijn uit, vooral het ijs klinkt erg lekker :)

    xx

    ReplyDelete
  9. Dat ijs klinkt goed zeg! Jammer genoeg ben ik echt nooit in de buurt van Amsterdam, dus dat wordt een lastige ;)

    ReplyDelete
  10. Oeh, dit ziet er lekker uit! Die havermout ga ik eens proberen. Het ijs wordt hem voor mij niet (lactoseintolerantie en lactose zit er vast in) maar het klinkt heerlijk, hihi. Liefs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, helaas wel (ik ben zelf ook wat gevoelig voor lactose, dus na die drie bakjes ijs was mijn maag niet heel vrolijk, oeps). bij de albert heijn hebben ze nu ook ongelofelijk lekker lactose vrij ijs (van kokosmelk!). echt ongelofelijk lekker (maar helaas ook nogal duur). misschien 't proberen waard? xxx

      Delete
  11. Super handig die havermout to go. Too bad dat ik niet zo'n gigantische fan ben van havermout! Misschien toch eens proberen!

    ReplyDelete
  12. Die havermoutdingetjes wil ik echt eens proberen!

    ReplyDelete
  13. Ahh wat een leuke (en lekkere) dingen zijn dit!

    ReplyDelete
  14. Ja, die havermout is best te eten hè! En oh, dat ijs ziet er super lekker uit!

    ReplyDelete
  15. Dat ijs in één dag? Dan moet het wel lekker zijn (of jij inderdaad heel veel van ijs houden) haha! 85 cent voor een ontbijtje vind ik op zich nog wel oké hoor, je moet het niet elke dag doen maar het is nog altijd een aantal cent goedkoper dan een croissantje op het station en hier zit wel wat meer werk in en een hele verpakking omheen (en het is gezonder, ook pluspunten natuurlijk).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tsja (het waren wel portiebakjes hoor - geen literbakken)... De prijs van de havermout is inderdaad best te doen, in vergelijking met zelf havermout maken is het gewoon wat aan de prijzige kant, maar ach. ;)

      Delete
  16. ah lekkere dingen zeg! havermout moet ik ook echt mee beginnen hoor er zoveel goeds over

    ReplyDelete
  17. Wat krijg ik hier trek van! Die havermout ga ik zeker een keer proberen! Leuk geschreven Laura!

    ReplyDelete
  18. Ik ben niet heel weg van havermout maar dit lijkt me heel lekker! En ideaal als je een keer weg moet natuurlijk. Dat ijs lijkt me écht écht écht heerlijk. Want ik houd ook van ijs en ik snap dan ook heel goed dat je dat in één dag op hebt gegeten..<3
    X Emma

    ReplyDelete
  19. Ahh dit klinkt zo lekker allemaal! Die havermout lijkt me erg leuk als variatie op mijn standaard havermout ontbijt (:

    ReplyDelete
  20. Wat een lekkere dingen zeg! En dat alles sinds het bloggen een inspiratiebron is, snap ik helemaal. Bij mij is het vaak ook: 'Zullen we daar naartoe gaan? Voor mijn blog...' hahahah

    ReplyDelete
  21. Ja leuke rubriek! Ben best benieuwd nu naar die ontbijtjes :)

    ReplyDelete
  22. Dat ijs lijkt me lekker! Maar die havermout vind ik niet lekker. Sowieso maak ik het altijd met melk, dus water was wennen. En ik ben een zoetekauw, dus het was niet zoet genoeg. Ik maak mijn eigen havermoutpapje wel :).

    ReplyDelete

Thanks!