Thursday, September 3

AUGUSTUS IN PLAATJES

Hiephoi, september is aangebroken en dat betekent dat de herfst niet lang meer op zich zal laten wachten. Ik zit, as we speak, zelfs met een warme trui en een thermoskan thee achter m'n bureautje. Ik ben niet helemaal fit en dat maakt dat ik extra kan genieten van het druilerige weer (- ziek zijn is niet tof, maar nu ik toch niet naar buiten hoef heb ik totáál geen problemen met de regen). De temperaturen zijn de afgelopen dagen drastisch gedaald en alle zomersferen lijken als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Nu maakt dat me als herfstliefhebber niet bijster veel uit, al moet ik zeggen dat ik wél wat moeite heb met het loskomen van het vakantiegevoel. Daar houd ik me het liefste nog even aan vast en dus leek het me een prima plan om de afgelopen maand nog even op een rijtje te zetten. Augustus in plaatjes, om de vakantie nog één maal opnieuw te beleven. 


Begin augustus besloten Naomi en ik spontaan een uitstapje naar de Ikea te plannen. We vertrokken diezelfde dag nog en hadden de grootste lol. We aten kaneelbroodjes, dronken thee en verlieten de winkel met een hele tuin aan plantjes in onze enorme blauwe ikeatassen. Nu ik de foto's zo terug zie heb ik meteen weer zin om een middagje rond te huppelen bij onze favoriete Zweedse gehaktballenfabrikant. 

(Naomi: als je dit leest. How 'bout zaterdag?)


De dag daarop stapte ik wederom in de trein. Deze keer richting Utrecht. Daar spendeerde ik een middag met Claudia: we bezochten vintage winkeltjes, wandelden wat rond, aten donuts en taart bij de Hema en schoten wat plaatjes van onze outfits (die ik overigens compléét vergeten ben te posten - oeps). Het was fijn. En heel warm. (En mijn benen zijn inmiddels alweer tien tinten lichter #huilen). 


De dagen zonder afspraken vulde ik met bloggen, lezen, heel veel thee, zon, zwemmen en feestjes met vrienden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het school-ritme héél graag om zou ruilen voor nog drie maanden gevuld met die dingen. 


Ik denk dat mijn reisjes naar Utrecht van de afgelopen maand niet meer op één hand te tellen zijn. Ik was minstens één (maar vaak ook twee - of zelfs drie) keer per week in mijn favo stadsie te vinden en dat was een feestje. 

Zo zocht ik Fleur bijvoorbeeld een dagje op. We aten taart en dronken thee met macarons. Fleur liet me haar splinternieuwe appartementje zien en we slenterden door de stad. Ik droeg mijn nieuwe hakken van American Apparel en dus moesten er ook outfitfoto's gemaakt worden. Pas laat in de avond ging ik weer richting huis (waar ik vervolgens dus pas na twaalven aankwam - oeps).


Oja. Dit is dus ook gebeurd. Ik speelde model voor een middagje en ging shooten in de duinen. Alexandra is fotografe en benaderde me een poosje geleden met de vraag of ik misschien een keertje voor haar lens wilde poseren. Dat wilde ik wel en dus stond ik plots in allerlei toffe outfits zwoel voor me uit te kijken terwijl Alexandra me aanwijzingen gaf. Ik vond het doodeng, maar had de ervaring voor geen goud willen missen. 

Binnenkort zal ik overigens nog een artikeltje wijden aan mijn favoriete foto's. Die verdienen hier namelijk wel een plekje. Vind ik. 


Halverwege augustus moest ik er helaas al aan geloven: #back2school. Of ik het leuk vond? Nee. Of ik het overleefd heb? Ja. Of ik heel dankbaar ben voor coffee to go? Hell yes. 


In de eerste schoolweek had ik gelukkig een aantal toffe dingen op de planning staan om naar uit te kijken. Ik was bijvoorbeeld aanwezig bij de persopening van EXKi, waar ik Anniek voor het eerst ontmoette, allerlei heerlijke hapjes en drankjes mocht proeven en naar huis ging met een goedgevulde goodiebag (yay).

De dag daarop kwam Chantal op bezoek en vulden we onze middag met koffie, fotograferen en poekies. Ook besloten we onze handen uit de mouwen te steken en gingen we aan de slag met kwastjes en fineliners. Urenlang tekenden we aan onze houten keukentafel terwijl we thee dronken en kletsten over het leven. Fijn. 
Zo'n week geleden bestelde ik een nieuwe lens (mijn vorige was helaas kapot gegaan) en nadat ik die had ontvangen (de volgende dag al, yay) moest ik 'm uiteraard uitgebreid uittesten. Het werd een week vol fotografie. Ook had ik ein-de-lijk weer een functionerende telefoon tot mijn beschikking en kon ik oneindig veel plaatjes schieten voor instagram. Mijn camera blijft mijn baby, maar het is toch ook erg fijn om momenten op een iets simpelere manier vast te kunnen leggen :)


Afgelopen week stond verder in het teken van school en druk zijn. Toen het weekend aanbrak was het dus ook heel fijn om eindelijk weer wat tijd te hebben voor een fijne middag vol gezelligheid en lieve mensen. Vrijdagmiddag trokken Anniek en ik er op uit voor een event (dat uiteindelijk een beetje een flop bleek te zijn) en naderhand ontmoetten we Chantal, Naomi en Sophie op Amsterdam Centraal. Sophie, Naomi en ik aten 's avonds samen wat en brachten daarna samen met Chantal de avond door in de stad. 


De rest van het weekend was niet heel erg interessant. Ik werd ziek en kon niet bijster veel doen. Ik blogde wat en dronk veel thee. Net als de rest van de week eigenlijk. Gisteren fotografeerde ik een kunst-projectje waarvan jullie hierboven al twee foto's kunnen zien. Het is een heel persoonlijke serie foto's en daarom vrij beladen. Het maken van de foto's was daarom op de een of andere manier ook best heftig, vermoeiend zelfs. Ik ben gelukkig wel erg tevreden over het resultaat: daar zullen jullie binnenkort vast ook wel meer van zien. DAT WAS MIJN MAAND. ONGEVEER. IN EEN NOTENDOP. WAT WAS JULLIE FAVORIETE MOMENT IN AUGUSTUS?


29 comments:

 1. Ziet er allemaal zó leuk uit! Ik mis de vakantie nu al zo erg!! :(

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke opsomming van de dingen die je hebt gedaan. Ik ben erg benieuwd naar de foto's van de fotoshoot en die van je kunstprojectje! Van wat ik nu heb gezien, zijn ze echt prachtig geworden! Ik heb in de vakantie ook allerlei dingen bezocht en ben nu ook weer druk in de weer met school. Vanaf zaterdag begin ik ook met een vooropleiding aan de kunstacademie, dus dit jaar word lekker drukdrukdruk. Het lijkt me trouwens heel leuk om je een keer te ontmoeten. Ik loop het nu al heel lang uit te stellen om te vragen, dus ik zet het nu gewoon in deze reactie (die nu wel erg lang begint te worden...) haha. Nog een fijne dag, en beterschap! ♥

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie plaatjes, echt prachtig!

  ReplyDelete
 4. Dit mag je echt vaker doen Laura, ziet er zo tof uit allemaal!

  ReplyDelete
 5. Wat superleuk om te zien zo! En ik zeg het ook al megavaak op insta, maar wauw, je foto's zijn zo mooi! Ook van die shoot, ik zou zoiets zo gaaf vinden!

  ReplyDelete
 6. Wat ben je een talentje. Ik geniet elke keer zo erg van je foto's (zowel op je blog als op Instagram) en deze keer heb je me ook zeker weer verbaasd :D Super leuk ook om te lezen wat je in augustus allemaal hebt gedaan. En gelukkig maar dat je het begin van het schooljaar hebt overleefd.

  ReplyDelete
 7. Dit is gewoon puur genieten, ik ben gewoon sprakeloos van de prachtige foto's en woorden.<3
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Je hebt een hele toffe manier van fotograferen! Welke lens heb je besteld als ik vragen mag, vind ik altijd erg leuk om te weten. Ik fotografeer zelf meestal met mijn 50mm, maar ben op zoek naar een meer allround lensje.

  ReplyDelete
 9. Wauw echt prachtige foto's x

  ReplyDelete
 10. Prachtig! Erg leuk om dit zo te zien.

  ReplyDelete
 11. Je foto's zijn echt prachtig !

  ReplyDelete
 12. De foto's zijn echt prachtig! ♥

  ReplyDelete
 13. Hoe. Maak. Jij. Zulke. Práchtige. Foto's. ?! WAUW. Serieus, je bent echt een talent! Ik kan hier in wel honderden manieren benadrukken hoe prachtig jij kunt fotograferen (en vervolgens bewerken) !!! Echt. Gewoon wauw. :o
  Heel veel liefs (en ik hoop dat je je wat beter voelt!)!
  -Anne
  <3

  ReplyDelete
 14. Wat maak je toch prachtige foto's! Echt, jaloersmakend!

  ReplyDelete
 15. Je bent gewoon fuuurschrikkelijk mooi

  ReplyDelete
 16. Al die uitstapjes, het klinkt zo leuk! Ik moet ook maar eens wat stedentripjes maken, want eigenlijk doe ik dat niet zo vaak. En als ik dat wel doe is het meestal samen, waardoor je toch niet helemaal je eigen ding kunt doen... Prachtige foto's!!

  ReplyDelete
 17. Prachtige foto's (zoals eigenlijk altijd bij jou!). Ik ben benieuwd naar je projectje, het ziet er in iedergeval veelbelovend uit. En hopelijk voel je je snel beter ! xx

  ReplyDelete
 18. Holyyyyyyyyyy, je bent zo getalenteerd! Ik ben echt jaloers omg, haha. Hele mooie fotos 💜

  ReplyDelete
 19. Ik vind het altijd bijzonder hoe jij heel veel verschillende foto's in een artikel kan zetten (en sommige ook gewoon 'hergebruikt') en er dan toch een geheel van kan maken. Heel benieuwd naar dat fotografieproject en je 'modelfoto's; je hebt overduidelijk fotografie talent én je bent een mooi meisje, vind ik. (Dat mag af en toe wel even gezegd worden toch?)

  ReplyDelete
 20. WAUW wat een prachtige foto's! Welke camera gebruik je?

  ReplyDelete
 21. Lau, je foto's zijn gewoon altijd echt heerlijk om te bekijken. Welcome August , Liefs

  ReplyDelete
 22. Wat een leuke maand - en wat een prachtige foto's. (Ik heb zooo'n zin in woensdag!!) liefs!

  ReplyDelete
 23. Wauw, ik vind je foto's altijd zo mooi! Zo te zien had je een gezellige maand :) xo

  ReplyDelete
 24. Jouw foto's zijn altijd echt prachtig! Je maand zag er ook erg gezellig uit!

  lostinthisadventure.blogspot.nl

  ReplyDelete
 25. Je maakt echt hele hele hele hele mooie foto's! Waaaauw.
  Door de naam van je blog besefte ik dat je ik je al een tijd volg op IG, want je foto's daar zijn ook echt prachtig. Ik wist alleen niet dat je een blog hebt, dus super fijn dit.
  Liefs

  ReplyDelete

Thanks!