Sunday, August 9

THINGS I LIKE THINGS I LOVE #8

Uh, hoi augustus? Betekent dit dat ik langzaam aan afscheid zal moeten gaan nemen van de vakantie? Ik vrees van wel hè? Wat een afschuwelijk idee...  (Oké, niet aan denken Laura: regenboogjes, roze wolkjes en eenhoorns). Gelukkig hebben we nog een weekje (- in Amsterdam en omstreken in ieder geval) om lekker te relaxen, te genieten van de zon en avonden in de tuin of op het balkon te spenderen met een fris drankje en een goed boek. En laat het nu net zo zijn dat ik een heul goed boek aan het lezen ben én een fris drankje in de koelkast heb staan! Vandaag deel ik een aantal dingen waar we deze laatste week nog héél erg van kunnen genieten. (Daarna barst de hel los.)





BOOK
• FAR FROM THE MADDING CROWD •


Toen ik The Miniaturist uitlas zakte ik even in een dipje. Ik vond het zó erg dat het verhaal voorbij was dat het me niet lukte om in een nieuw boek te beginnen. Toen ik een poosje terug echter Waterstones binnenliep viel mijn oog op 'Far from the Madding Crowd' van Thomas Hardy. Ik kon me niet inhouden, kocht het boek en kan het nu haast niet meer neerleggen. Één van de mooiste klassiekers die ik tot nu toe heb gelezen. Wauw.

'Hardy's powerful novel of swift sexual passion and slow-burning loyalty centres on Bathshebas Everdene, a proud working woman whose life if complicated by three different men - respectable farmer Boldwood, seductive sergeant Troy and devoted Gabriel - making her the object of scandal and betrayal.

Vividly portraying the superstitions and traditions of a small rural community, Far from the Madding Crowds shows the precarious position of a woman in a man's world.'


DRINK
• BELVOIR LEMONADE •


Over het algemeen drink ik alleen (bruisend) water, thee en koffie, maar 's zomers heb ik vaak zin in iets meer verfrissends. Fruit-infused water bijvoorbeeld, óf deze citroenlimonade van Belvoir! De flessen zijn súperpretty en gewoon te koop bij de Albert Heijn. Wel een beetje aan de prijzige kant, maar eens in de zoveel tijd mag dat wel. Vind ik.


FONT
• FANGSONG •


Ik ben dol op mooie fonts en typografie, maar kies meestal voor wat sierlijkere fonts dan deze. Toch vind ik dat FanSong een fijne, sophisticated vibe uitstraalt en daarnaast gaat 'ie heel goed samen met Jaques & Gilles (het lettertype van mijn header) bijvoorbeeld!


FOOD
• MARKS & SPENCER LEMON SHORTBREAD •


Voor ik Engeland verliet heb ik natuurlijk een enorme lading aan Britse biscuitjes en lekkernijen ingeslagen zodat ik in Nederland tóch nog een beetje van onze westelijke buren zou kunnen genieten. Bij Marks & Spencer kocht ik een ongelofelijk schattig blik met 'Lemon Shortbread Thins': heerlijk knapperige zandkoekjes met citroen. Ik was opslag verliefd op de verpakking, maar ook de inhoud valt haast niet te overtreffen!


TEA

• CLIPPER LOVE ME TRULY •


Toen ik deze doos Clipper thee zag staan in de supermarkt wist ik meteen dat ik 'm mee moest nemen. Naast prachtig ingepakt was de thee namelijk ook nog helemaal mijn ding: niets is lekkerder dan een chai-infusie met gember, kardemom, kaneel en meer. En daarnaast bevat de thee dus ook geen cafeïne of theïne, daar word ik ook heel blij van :)



SONG
• STORY BOOK - SKINNY LIVING •




WAAR GA JIJ DEZE LAATSTE VAKANTIEWEEK NOG HÉÉL ERG VAN GENIETEN?


19 comments:

  1. Far From the Madding Crowd wil ik inderdaad ook nog eens lezen. Wat een prachtige cover ook!

    ReplyDelete
  2. Oeh, leuke favorieten! Die limonade lijkt me lekker:)

    ReplyDelete
  3. Die thee is inderdaad heerlijk! Ik wil het boek echt eens lezen, dankje voor de tip! ♥

    ReplyDelete
  4. Leuke favorieten! Die lemonade fles ziet er erg leuk uit, nu ben ik wel heel benieuwd..

    ReplyDelete
  5. Ik gelijk opzoek gegaan naar een receptje van die koekjes, haha. Ze zien er té lekker uit! (Al zal het me nooit lukken om ze zo mooi vorm te geven, maar ik kan het proberen.) En wat een tof nummer trouwens!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach, uiteindelijk gaat 't enkel om de smaak, right?

      Delete
  6. Ha! Wat grappig! Ik ben nu net toevallig de Love Me Truly thee aan het drinken! Leuk artikel weer! Liefs! ^^

    ReplyDelete
  7. Heerlijk om de week te beginnen met jouw artikel! Het is zo verfrissend en geeft mij stof om weer over na te denken. Bedankt <3

    ReplyDelete
  8. Wat een prachtige fotogenieke boeken lees jij toch altijd, geweldig! Die thee lijkt me heerlijk! Op dit moment drink ik strawberry & elderflower, ook heel lekker :)
    X Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ik weet niet of dat helemáál toevallig is hoor. Mooie covers trekken tóch net iets eerder m'n aandacht.... hihi

      Delete
  9. Wat een mooie foto's heb je gemaakt, die limonadefles is inderdaad erg pretty :)

    ReplyDelete
  10. Wauw wat een prachtige foto's maak je! Leuke favoriete. Ik ben ook dol op die thee!

    ReplyDelete
  11. Leuke favorieten! Ik ken eigenlijk helemaal niks uit deze favorieten haha, maar je foto's zijn wel echt prachtig! Leuke blog!

    ReplyDelete
  12. Mooie favorieten! Je foto's zijn echt onwijs mooi gemaakt. <3

    ReplyDelete
  13. Leuke (uh ja lekkere) dingen! Ik wil allebei die boeken echt graag lezen nu, ga ik onthouden! Ik had het ook net bij een boek (Wild van Cheryl Strayed, helemaal ander soort maar toch), ik begon met véél tegenzin en grumpy-ness aan het volgende. Op den duur ben ik maar terug stukjes van het vorige beginnen lezen, haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk dat je ze allebei heel mooi zal vinden :) Vervelend trouwens hè? Dat je dan echt even moet afkicken van zo'n heerlijk verhaal...

      Delete
  14. Wauw wat een mooi liedje!

    ReplyDelete

Thanks!