Sunday, May 31

THINGS I LIKE THINGS I LOVE #6

Met nog maar één dag te gaan tot de maand juni aanbreekt lijkt het mooie weer eindelijk zijn intrede te gaan maken in ons koude kikkerlandje. De weersverwachtingen voor komende week wisten een brede glimlach op mijn gezicht te toveren, er is namelijk een overdosis vitamine D voorspeld (lees: veel zon) en de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Halleluja! Naast het lekkere weer dat er aan zit te komen hebben ook een aantal andere dingen me heel erg enthousiast gemaakt de laatste tijd en dus leek het me het perfecte moment om weer eens een artikeltje te tikken over alles dat ik leuk vind. Deze keer o.a.: een ge-wel-dige hotspot, de lekkerste gebakjes evah en een herontdekt boek!



FOOD

• Kanelbullar •

Afgelopen vrijdag bracht Fleur (www.missjoesten.nl) een bezoekje aan Amsterdam en hebben we een heuse hotspot-tour gehouden. We bezochten onder andere de Scandinavian Embassy waar we bovenstaande overheerlijke kaneelbroodjes (of op z'n Scandinavisch: kanelbullar) aten en koffie dronken. Ik ga hier snel meer over schrijven, maar de kaneelbroodjes verdienden alvast een shoutout. Ze kosten drie euro per stuk en zijn het 110% waard. Wauw!



MUSIC
• Catch in the Dark •

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren een enorme fan van Passenger. Zijn muziek vrolijkt me op als ik dat nodig heb, maar kan me ook tot tranen roeren. Ik was helemaal weg van zijn één-na-laatste album (Whispers) en het kon dus ook haast niet anders dan dat ik wederom verliefd zou worden op het vervolgalbum (Whispers II). Heerlijk gitaarspel, melancholische (en soms ietwat deprimerende) teksten (maar daar hou ik wel van) en Mike's prachtige stem maken het album perfect voor een luie zondagmorgen, voor een lange treinreis of gewoon voor een relaxte avond.


DRINK
• Cawston Press Rhubarb Apple •

Ik drink geen frisdrank. Of nouja, bijna nooit. Ik ben er op een gegeven moment mee gestopt, en sindsdien vind ik het ook gewoon niet meer lekker. Voor Cawston Press maak ik echter graag een uitzondering: dit drankje is volledig natuurlijk en bestaat uit slechts een paar ingrediënten. Mijn favoriete smaak (Rabarber en Appel) bevat bijvoorbeeld rabarber- en appelsap, bruisend bronwater en wat suiker. Het drankje is niet te zoet en heerlijk verfrissend. Daarnaast zijn de blikjes prachtig vormgegeven en stiekem ben ik een extreme sucker voor mooie designs en illustraties: dat draagt dus ook nog een steentje bij aan mijn liefde voor dit gezonde(re) drankje :)


HOTSPOT
• Cottoncake •

Om nog even terug te komen op mijn hotspot-tour met Fleur: we bezochten naast de Scandinavian Embassy ook COTTONCAKE: een conceptstore waar je naast rondneuzen tussen toffe interieuritems en prachtige kledingstukken ook koffie kunt drinken en genieten van een heerlijk (healthy) plakje bananenbrood of kunt lunchen met bijvoorbeeld speltwafels met ahornsiroop en vers fruit! Ook hierover ga ik nog uitgebreid schrijven, maar voor nu kan ik alvast iedereen aanraden deze geweldige hotspot eens een bezoekje te brengen.


BOOK
• Paper Towns •

Een poosje terug stond ik voor mijn boekenkast en besloot ik (na lang twijfelen - ik heb inmiddels een flinke verzameling boeken opgebouwd) Paper Towns te herlezen. Ik las het boek binnen no-time uit en werd weer compleet verliefd op het verhaal (en gewoon überhaupt op John Greens schrijfstijl en zijn personages). Met de release van de verfilming van dit boek in het vooruitzicht vond ik dat Paper Towns absoluut een vermelding verdiende, het is zo'n heerlijke pageturner.

Dit staat er op de achterkant:
Quentin Jacobsen has always loved Margo fom afar. So when she climbs through his window to summon him on an all-night road trip of revenge he cannot help but follow. But the next morning, Q turns up at school and Margo doesn't. She's left clues to her disappearance, like a trail of breadcrumbs for Q to follow.

And everything leads to one unavoidable question: who is the real Margo?




WELKE DINGEN HEBBEN DE AFGELOPEN TIJD EEN GLIMLACH OP JÓÚW GEZICHT GETOVERD?


18 comments:

  1. ohhh die kanelbullar lijkt me zo lekker! Verder ook allemaal leuke dingen!
    Liefs

    ReplyDelete
  2. Ja!! Is het eindelijk zo ver dat het lekker weer wordt!? Hoezee! (Ja ik kijk eigenlijk nooit naar het weerbericht, ik vraag het gewoon aan mijn moeder haha) Als ik aan jou denk dat denk ik meteen aan kaneelbroodjes. Ik moet ze ook nog steeds een keertje bakken of ergens gaan eten.
    Leuk trouwens dat je Paper Towns opnieuw hebt gelezen! Die staat ook nog op mijn lees-lijstje. Dikke knuffel!

    ReplyDelete
  3. Paper Towns is zo'n leuk boek! Een van mijn favorieten. ^^ X
    www.lemontierres.com

    ReplyDelete
  4. Die kanelbullar lijkt me echt heeeeerlijk dus die moet ik gewoon een keertje geprobeerd hebben.

    ReplyDelete
  5. Jaaa kanelbullar en Cottoncake! Ik vond het (zoals gewoonlijk) weer supergezellig en het zijn beiden ook mijn favorieten. <3 XX

    ReplyDelete
  6. Dat drankje lijkt me heerlijk :) Paper Towns staat hoog op mijn lijstje, hoop hem nog voor de release van de film uit te hebben.

    ReplyDelete
  7. Oh wat een heerlijk artikel weer Laura! Dat nummer van Passenger LIEFDE! Ik kijk uit naar je hotspot posts! Veel Liefs

    ReplyDelete
  8. Leuk om te lezen! Die kaneelbroodjes zien er heerlijk uit! En Papertowns lijkt me een geweldig boek!

    ReplyDelete
  9. Je maakt altijd zulke mooie foto's!

    ReplyDelete
  10. Je maakt altijd zulke mooie foto's!

    ReplyDelete
  11. Super leuk, ik heb ook het boek papertowns heb het nog niet uit gelezen maar tot nu toe is het een super leuke boek! Maar was niet anders te verwachten van John Green. Kan trouwens niet wachten tot de film uit is haha. xx

    http://melisa-demir.blogspot.nl

    ReplyDelete
  12. Ahh wauw, damn hé, wat een mooie foto's weer! Hele toffe hotspots en favorieten ook weer zeg! :) Ik werd de afgelopen tijd blij van de mooie Canon EOS 760D camera met 60mm lens en mijn toffe fotoprint op plexiglas :)

    xx

    ReplyDelete
  13. Dat broodje lijkt me GODDELIJK. Net als het drankje trouwens- ik hou ook totaal niet van frisdrank. De boeken van John Green moet ik écht gaan lezen, hoor er alleen maar goeie dingen over!

    ReplyDelete
  14. Wat een leuke favorieten! Die hotspot lijkt mij heel leuk! En wauw, wat een mooie foto's weer... Liefs, Jis

    ReplyDelete
  15. Leuke favorieten Laura! Ik wil Paper Towns ook nog graag lezen dus die komt op m'n lijstje:) Liefs!

    ReplyDelete
  16. Wat een mooie foto's weeer, ze worden alleen maar mooier hihi! Ik ben ook zoo blij dat het lekker weer word deze week!

    ReplyDelete
  17. Oh wat een fijn liedje van Passenger!

    ReplyDelete
  18. Oehh die kaneelbroodjes lijken me zo heerlijk! Paper towns wil ik ook graag lezen, lijkt me een superleuk boek!
    X Emma

    ReplyDelete

Thanks!