Thursday, May 28

7 NON-CLICHÉ DINGEN OM TE DOEN WANNEER JE JE SIP VOELT

Iedereen heeft wel eens last van een dipje. Bij de één duurt dat een dag en bij de ander drie weken (of maanden). Je zit niet lekker in je vel, voelt je een beetje lusteloos en/of sip en hebt nauwelijks motivatie om iets (leuks) te gaan doen. Iets gaan doen is echter júíst de oplossing op zo'n moment: door je gedachten even te verplaatsen naar iets positiefs en door in beweging te zijn is de kans groot dat je je veel sneller weer beter voelt. 

Het internet staat bomvol met honderdduizend tips voor sippe dagen (lees: nagels lakken, een filmpje kijken, een tijdschrift lezen, je kledingkast uitruimen of gaan hardlopen), maar ik heb persoonlijk nooit zo'n behoefte aan gelakte nagels en kan mezelf er écht niet toe zetten om te gaan hardlopen als ik me rot voel (en dan voel ik me nóg rotter omdat ik vind dat ik lui ben en geen discipline heb etc.). Anyway: al die clichés heb ik inmiddels wel gelezen en dus bedacht ik zelf zeven dingen die me wél opvrolijken op die sippe dagen. Ik zette ze op een rijtje en schreef er een stukje over. Misschien heb jij er ook wel iets aan :)

IN JE EENTJE BUITEN DE DEUR ETEN

Goed, oké, dit is misschien niet iedereens cup of tea, maar ik vind het persoonlijk echt heerlijk om lekker in m'n uppie in een fijn tentje te gaan ontbijten of lunchen (of zelfs avondeten, maar dat is stiekem toch echt wel een beetje eng). Ik bedoel: je combineert lekker eten met bediend worden én je voelt je tegelijkertijd een #independent #woman #girlboss #powerwoman. Ideaal!


MUZIEK OPZETTEN EN OP EN NEER SPRINGEN IN JE KAMER

Instant positieve vibes nodig? Zet je favoriete (guilty-pleasure) playlist op - volume level 100 - en spring op en neer door je kamer/de woonkamer/de keuken. Dans alsof je leven er vanaf hangt. En zing natuurlijk ook luidkeels mee. 

HEEL ERG HARD TEGEN EEN KUSSEN SLAAN

Soms helpt het niet om jezelf de deur uit te slepen en je te focussen op leuke dingen. Dan rest er voor mij maar één oplossing: afreageren! Gooi ál die frustratie eruit en mep zo hard tegen een kussen als je kunt (stiekem heb ik op marktplaats een boksbal gekocht - dat is nog nét iets meer satisfying). Trust me: na tien minuten heb je óf de slappe lach, óf voel je je heel opgelucht, óf ben je zo erg buiten adem dat je even niet meer aan alle struggles kunt denken.


DE SLAPPE LACH

Over de slappe lach gesproken: als je lacht (lees: je mondhoeken omhoog trekt) wordt er een een stofje in je lichaam aangemaakt waardoor je je vrolijk gaat voelen. Loop dus door het huis met een waanzinnige big smile, laat je kietelen ('Mam, wie je me pleeeeease even kietelen?') of zoek kittenfilmpjes op op youtube. (Note: het hoeft geen gemeende lach te zijn. Het gaat puur om het lachen zelf, niet de gedachte die er achter zit). 

VERSE BLOEMEN KOPEN VOOR IN HUIS

Er is haast niets dat mij blijer maakt dan een vers boeketje bloemen op tafel. Of het kopen van bloemen. Het liefst op de markt. Je slaat hier ook twee vliegen in één klap mee: je bent namelijk én even de deur uit én je hebt straks zo'n fleurig bosje bloemen in huis (en die blijven ook leuk als je je niet meer sip voelt). 

COMPLIMENTJES UITDELEN

Ja je voelt je kut (excuse my language) en ja, misschien ben je ook wel ongelofelijk chagrijnig en heb je écht geen zin in aardig zijn tegen wie dan ook, maar écht: van anderen complimenteren ga je je zelf ook beter voelen. Niemand is ooit gelukkig geworden van gemeen zijn. Probeer het gewoon maar eens. Vertel je beste vriendin dat ze er ge-wel-dig uitziet vandaag (behalve als je het daar niet helemaal mee eens bent, je moet natuurlijk wel eerlijk blijven, lol), complimenteer je moeder over het heerlijke avondeten of zeg dat oude vrouwtje op straat dat ze zo'n lief hondje heeft. Whatever. Be kind. Sprinkle that shit everywhere. Positive vibes yo.


DOEI SOCIAL MEDIA

Urenlang door je instagram-feed scrollen en bij iedere foto van een perfect ontbijtje, geweldig event, perfect ingerichte slaapkamer, #fitgirl of superslank meisje in peperdure bikini even zuchten en je een beetje rot voelen omdat jij eigenlijk maar een saai leventje hebt (en er ook nooit geweldig uit zal zien na 3 uur in de sportschool te hebben gestaan): herkenbaar? De één heeft er misschien wat meer last van dan de ander, maar zelf struggle ik maar al te vaak met onzekerheden en social media helpen daar dus echt niet bij. Heb jij dus een depri dagje? Schuif je laptop dan maar even aan de kant en laat je telefoon op je nachtkastje liggen. Even een dagje offline leven heeft een heleboel voordelen :)WAT VROLIJKT JOU OP ALS JE IN EEN DIPJE ZIT?


note: op de allereerste afbeelding stond in eerste instantie 'chliché'. dat was natuurlijk een hele domme typfout, maarja, ik zou laura niet zijn als datsoort dingen niet af en toe zouden voorkomen, hè? 

22 comments:

 1. Wat fijn zo'n lijstje! Ik herken inderdaad die standaard tips, die TO-TAAL niet werken, althans niet bij mij, maar ik kan me voorstellen dat deze tips wel helpen om jezelf minder depri te voelen. Vooral die met dat kussen ga ik proberen! Succes gegarandeerd, mijn slappe lach is nogal snel aanwezig! Haha.. Dankjewel!

  ReplyDelete
 2. Wat een leuk artikel! Ik heb idd op dat soort momenten ook geen zin "om die leuke boy uit te nodigen" of "je vriendinnen te meeten voor een girls night". Deze tips spreken me meer aan haha :)

  ReplyDelete
 3. Vooral even niet op sociale media zitten helpt bij mij altijd heel goed :) Leuk lijstje!

  ReplyDelete
 4. Ik ben het helemaal eens met dit lijstje! Jezelf een beetje verwennen met bloemetjes of lekker eten en fijne muziek opzetten werkt bijna altijd. Mooie foto's ook trouwens :)

  ReplyDelete
 5. Oh, dit zijn leuke dingetjes! Ik vind het inderdaad altijd wel fijn om buiten de deur iets te eten/ een kopje koffie te drinken. Al ben ik dan altijd bang dat andere mensen gaan denken van: oh, wat triest, die heeft geen vrienden. En dan voel ik me nogal zielig, maarrr daar moet ik me dus eigenlijk niets van aantrekken haha, want dan voel ik me inderdaad een klein beetje zo'n zakenvrouwtje die even tussendoor koffie gaat drinken.

  ReplyDelete
 6. Leuk om dit te lezen! Vooral het bloemen kopen werkt voor mij perfect. X!

  ReplyDelete
 7. Wat een heerlijke tips! Echt een heel fijn artikel. Ik ben wel al een paar keer alleen naar de cinema gegaan, best leuk eigenlijk.

  ReplyDelete
 8. Mooie foto's heb je erbij gemaakt!

  ReplyDelete
 9. Heerlijk lijstje dit, helpt inderdaad een stuk beter dan al die standaard dingen. Waar ik oprecht blij van word is een fijne blog (hint hint haha :D) en lekker weer. Het weer heeft ook echt invloed op mijn humeur haha!
  X Emma

  ReplyDelete
 10. Dit lijste klopt helemaal en de foto's zijn echt mooi

  ReplyDelete
 11. Dit is zó'n enorm fijn lijstje! Dit ga ik onthouden, thanks Laura! :)

  ReplyDelete
 12. Yes Laura! Super toffe lijst! Deze ga ik zeker onthouden :) Veel Liefs

  ReplyDelete
 13. Goede lijst! Ik ben het er helemaal mee eens. Die cliché tips helpen inderdaad nooit echt. Als ik me sip voel vind ik het altijd fijn om te gaan tekenen of te fotograferen. Gewoon iets doen wat ik heel erg leuk vind!

  ReplyDelete
 14. Dit berichtje alleen al (met mooie foto's! )vrolijkt mij op!:)

  ReplyDelete
 15. Wat een tof artikel! Hier wordt ik al helemaal vrolijk van... Liefs, Jis

  ReplyDelete
 16. Ha ik zet altijd inderdaad heel hard muziek op en gewoon lekker dansen :-) Sporten zelf helpt overigens ook want endorfientjes!

  ReplyDelete
 17. Haha wat een leuk artikel! En herkenbaar als je echt niet lekker in je vel zit heb je echt geen zin om actieve goede dingen zoals sporten of zo te doen. Soms mag je ook gewoon even niet lekker in je vel zitten, heeft iedereen wel eens last van.

  ReplyDelete
 18. Wat een fijn en handig artikel! Even zot doen en lachen doen mij altijd wel goed. Je ziet mij vrijwel altijd met een grote lach op mijn gezicht. Ik vind het dan ook één van de fijnste dingen om te doen!

  ReplyDelete
 19. Haha toffe tips. Al weet ik niet of ik op commando de slappe lach kan krijgen :P

  ReplyDelete
 20. Ik zou dus echt never nooit ergens alleen eten! Terwijl ik het wel heel knap vind als mensen het doen!

  ReplyDelete
 21. Wat een leuk lijstje! Zeker iets waar ik aan ga denken als ik eens een dipje heb. :) En dat van Sociaal media is helemaal waar, het maakt het vaak nog erger.

  Liefs X

  ReplyDelete

Thanks!