Friday, May 8

THINGS I LIKE THINGS I LOVE #5



Ik heb áltijd een notitieboekje in mijn tas zitten waarin ik ideeën voor mijn blog (of andere random ingevingen/grappige quotes) opschrijf. Aan het begin van iedere maand maak ik daar ook een lijstje in met dingen waar ik heel erg enthousiast over ben: mijn favoriete nummer, een geweldig boek of een leuke hotspot bijvoorbeeld. Dat lijstje wordt gedurende maand steeds langer en vervolgens verzamel ik alles in mijn TILTIL posts (dit zijn de posts die ik het állerleukste vind om in elkaar te zetten)! Vandaag alweer nummer v i j f met o.a. de lekkerste taart evah en een heel tof verjaardagscadeautje.

BOOK

HOW TO BE PARISIAN WHEREVER YOU ARE




Over How To Be Parisian (Wherever You Are) ga ik sowieso ooit (met de nadruk op ooit: met mij weet je nooit hoe lang zoiets kan duren) nog een apart artikeltje wijden. Ik kreeg dit prachtige boek voor mijn verjaardag van m'n broertje en het ligt sindsdien naast mijn bed, zodat ik er iedere avond wat doorheen kan bladeren. Het boek bestaat uit losse stukjes tekst, vergezeld door prachtige foto's die allemaal een minimalistisch sfeertje met zich meedragen. Al lezend en kijkend waan je je in de sophisticated wereld van een Parisienne.

FOOD

DADELTAART À LA NAOMI



Zowel op mijn eigen verjaardag als op de verjaardag van Naomi hebben we ons tegoed gedaan aan Naomi's homemade dadeltaart. We aten deze vroeger altijd bij Bagels & Beans, maar sinds Naomi ook zelf het recept heeft weten te bemachtigen en 'm regelmatig maakt prefereer ik haar variant. Nothing beats homemade baked goods after all!

FASHION

BRANDY MELVILLE CUT OUT TOP



Nu de zon ein-de-lijk wat vaker tevoorschijn komt kunnen we onze croptops en denim shorts weer tevoorschijn halen (yay). Mijn persoonlijke favoriet: bovenstaande cut-out variant van Brandy Melville. En dan het liefst in combinatie met mijn kanten bralette. Ja. Want: 1. die dingen zijn fucking comfortabel (excuse my language) en 2. het staat heel erg cute. 

MUSIC

AM • ARCTIC MONKEYS



Toen ik afgelopen zondag mijn verjaardag vierde ontving ik van een aantal vrienden nóg meer cadeautjes (ik ben wel een beetje een bofkont hè? met al die lieve mensen om me heen), waaronder AM: het laatste album van de Arctic Monkeys. Op vinyl. Gawsh. Heel veel perfecter dan dit wordt het niet. Sindsdien heb ik haast niets anders geluisterd. Zo fijn :)

LIFESTYLE 

PLATENSPELER 



Om nog even in het fijne sfeertje van crackeling vinyl te blijven hangen: mijn platenspeler. Ik heb 'm nu alweer een poosje geleden van zolder gehaald en geïnstalleerd in mijn kamer omdat ik dus steeds meer naar vinyl luister en oh, wat vind ik het fijn! 's Avonds ga ik op mijn bed zitten, zet ik een plaatje op en luister ik naar muziek. Niets meer en niets minder. 

HOTSPOT

BETTY BLUE



Over Betty Blue heb ik al een uitgebreid artikeltje geschreven, maar ik vond dat dit toffe koffietentje wel een tweede vermelding verdiende! Je kunt hier terecht voor koffie en heerlijk gebak, maar ook voor kleding, toffe interieuraccessoires en natuurlijk de heerlijke sfeer en het prachtige interieur. I like!

NIEUWKOMER IN BLOGLAND

CHAS AND MORE



Ik ken Chaska al héél erg lang (lees: groep 2) en was superenthousiast toen ik hoorde dat ze nu ook is begonnen met bloggen (nu zijn we naast kleuterbuddies dus ook blogbuddies, omg). Chaska heeft de meest geweldige kledingsmaak evah, is (bijna) altijd vrolijk en schrijft superleuke stukjes over vanalles en nog wat. Haar blog, Chas and More, bestaat nu ongeveer een week en kan volgens mij alleen nog maar leuker worden! Zeker de moeite waard om even te bekijken :)


WAT ZIJN JOUW FAVORIETE DINGEN OP DIT MOMENT?

28 comments:

  1. Leuke favorieten! Ik ben erg benieuwd naar How to be a Parisian, ik hoor er veel goede dingen over :)

    ReplyDelete
  2. Oehh wat een super leuke dingen allemaal! Die top is sowieso echt geweldig! En dat boek wil ik zooo graag nog een keertje lezen! Leuk dat je er ooit nog een review over gaat maken! Liefs

    ReplyDelete
  3. Wat een leuke dingen weer meid!
    Ik wil erg graag keer naar Betty Blue, lijkt me zo tof!
    En haar blog ga ik zeker even bekijken.
    Liefs Lonneke

    ReplyDelete
  4. Heel leuk artikel en mooie foto's! Ik stond afgelopen week op het punt dat boek te kopen, maar ik twijfelde nog. Denk dat ik het nu toch maar ga doen!

    ReplyDelete
  5. Wat een leuke dingen allemaal! De plaat van arctic monkeys heb ik ook, zo'n fijne plaat om naar de luisteren! xx

    ReplyDelete
  6. Deze 'serie' artikeltjes op je blog is mijn favoriet. Wat een mooi topje! En AM is een fantastisch album. <3!

    ReplyDelete
  7. Hihihihihi, mijn taartje is ook wel heel lekker, hhihihi. Nee oke, zo blij dat je zo blij bent met je nieuwe plaat en de B&M top! Trouwens, ik ga dat boek ooit 'legit' van je stelen.

    ReplyDelete
  8. Dat boek heb ik ook en ik vind 'm zo geweldig!

    ReplyDelete
  9. Aah die platenspeler en de plaat van AM maakt het plaatje compleet<3 Dat boek lijkt me echt heel leuk! En ja hoor, ga het nog maar eens over die taart hebben en me het water in m'n mond laten lopen (ieuw vieze uitdrukking eigenlijk).
    Xo

    ReplyDelete
  10. Wat vet dat je die plaat hebt gekregen! Ik luister vooral naar Veel oude muziek (rommelmarkten afstruinen woehoe) omdat die nieuwe platen zo duur zijn. Maar daarom extra leuk om te krijgen dus :)

    ReplyDelete
  11. Wat een leuke verzameling! Ik ben echt heel benieuwd naar het boek, ik heb er al zoveel positieve dingen over gelezen! En wauw, wat leuk dat je een platenspeler hebt, heel gaaf!

    ReplyDelete
  12. Ik wil zo graag een platenspeler. M'n oma had er een maar die heeft ze weggegeven (arghh). Mooie foto's! Dat topje van Brandy Melville is heel erg leuk.

    ReplyDelete
  13. Wat leuk om weer te lezen! Misschien moet ik mijn platenspeler ook maar weer eens gebruiken..

    ReplyDelete
  14. Die platenspeler is echt perf. En ah, ik ben verliefd op je cutout-top!

    ReplyDelete
  15. Ah wauw, ik vind je platenspeler echt heel erg gaaf! :)
    En AM is zo'n ongelofelijk fijne plaat, heerlijk. X Julia

    ReplyDelete
  16. Oh wauw, wat een prachtige foto's! Je platenspeler is echt zo leuk! We hebben er thuis ook eentje, en vind het altijd zo fijn om daarop LP's af te spelen!

    XO IMKE // www.pastellics.com

    ReplyDelete
  17. Wat maak jij mooie foto's zeg! Ik ga Chaska's blog eens bekijken :-)

    ReplyDelete
  18. Wauw wat een geweldige dingen!

    ReplyDelete
  19. Wat een leuke favorieten! Ik ga Chaska's blog eens bekijken. Ik wil al zo lang een platenspeler. Nu ik van kamer ben gewisseld met mijn zusje en mijn kamer een stuk leger is. Hoop ik er eentje een mooi plekje te kunnen geven naast mijn kast. Het lijkt me zoo fijn om elke avond er voor even een plaat op te leggen en lekker weg te dromen. ♥

    ReplyDelete
  20. Wat maak je toch prachtige foto's, wauw!

    ReplyDelete
  21. Wat leuk om te lezen! Heerlijk geschreven en mooie foto's ook weer :) Mijn favorieten op dit moment? Pff, daar heb ik helemaal niet over nagedacht nog! Haha ;)

    xx

    ReplyDelete
  22. Aah Artic Monkeys op Vinyl, you lucky bastard!

    ReplyDelete
  23. Vind deze artikelen altijd super leuk om te lezen! En: je AM vinyl, ben echt heel erg jaloers. :)

    ReplyDelete
  24. Wat een heerlijk lijstje!

    ReplyDelete
  25. Aaaah ik ben zo jaloers op jouw plaat! AM is zo fijn :)

    ReplyDelete
  26. Beetje laat, maar deze post is zo nice! Ik vind dat album van Arctic Monkeys ook heel goed, en je foto's zijn zo mooi!! Ik verheug me op je volgende post x

    ReplyDelete

Thanks!