Monday, January 5

HOE OVERLEEF IK MIJN EERSTE SCHOOLWEEKHelp. De vakantie is voorbij. WAT NU?!" - Nu komt superlaura met een lijstje tips voor het overleven van je eerste school(of werk-)week! Of nouja... overleven, overleven, ik denk niet dat het mogelijk is om je eerste schoolweek te overleven (lekker motiverend dit hè?), maar ik kan wel proberen om jullie te helpen met het verzachten van de pijn en moeite die komende week gaat kosten ;) Dus, eh ja, dit zijn mijn 6 gouden tips voor een iets-minder-vervelende-eerste-schoolweek:


1. GA OP TIJD NAAR BED...
...en leg voor je gaat slapen je spullen voor de volgende dag klaar: dit bespaart je stress en moeite voor de volgende ochtend. Je kunt dus én langer slapen én lekker ontbijten én je hoeft 's ochtends niet te stressen - plus het kost je nulkommanul effort. Win win win, right?

2. NEEM JE AGENDA MEE NAAR SCHOOL
Want niets is vervelender dan je agenda vergeten op je allereerste dag en dus niets kunnen opschrijven en meteen beginnen met gaten in je planning en stress enzo. LEG DIE AGENDA 'S AVONDS OP JE STAPELTJE NEER, JA?!


3. MAAK JE HUISWERK
Ja, het is vervelend, maar als je meteen met een beetje discipline en structuur begint dan hoef je daar later niet met pijn en moeite heel veel energie in te steken. Daarnaast hoef je meestal ook véél minder te leren voor vakken waar je je huiswerk voor maakt (en geef toe: die paar sommen voor wiskunde gaan je écht geen uren kosten: maak 't niet groter dan het is). Wat werk betreft: misschien heb je geen huiswerk, maar vast wel vervelende klusjes om op te knappen (van die saaie werkmails bijvoorbeeld). NIET UITSTELLEN. Gewoon doen. Heb je later meer vrije tijd :)

4. NEEM EEN LEKKERE LUNCH MEE
Het kost je 's ochtends maar een paar minuten meer en een lekkere home-made lunch is over 't algemeen een stúk gezonder dan alle kantine-lunches. En je heb meteen ook iets om naar uit te kijken tijdens de eerste uurtjes in de klas (of op kantoor).


5. PLAN WAT LEUKS IN VOOR 'T WEEKEND...
...dan heb je iets dat je gedurende de week op de been kan houden. Spreek bijvoorbeeld af om met een vriendin koffie te gaan drinken bij dat ene toffe koffietentje waar je van jezelf nooit mag gaan zitten omdat 't er zo duur is. Wanneer je woensdagmiddag alles even niet meer ziet zitten denk je dan gewoon aan je gezellige koffiedate en kun je er weer even op vooruit. 

6. ZET IEDERE MIDDAG EVEN HEEL HARD VROLIJKE MUZIEK OP...
...en houd een woonkamer-jam-sessie met je broertje, je moeder of gewoon met jezelf. Ik garandeer je dat 't je een ongelofelijke boost oplevert ;)


Wat doe jij om je eerste schoolweek door te komen?

Liefs,
Laura

26 comments:

 1. Leuke tips. Nog maar een paar weken en dan is het weer vakantie ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahahah precies ja. Van vakantie tot vakantie leven enzo ;)

   Delete
 2. Aah dankje Laura! Ik hoop dat de week met deze tips wat beter word want ik werd vanochtend al huilend wakker haha. Ik ga je tips deze week eens proberen :)

  ReplyDelete
 3. Leuke artikel! Ik ga het vast overleven met deze tips, maar ik vrees dat ik toch liever (heel erg erg liever) vakantie heb :) Maar ja, wie niet hè...
  xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ugh ja. heel heel heeeeeeeeel veel liever )':

   Delete
 4. Hihi die agenda meenemen is wel een dingetje. Hoe vaak ik dat al niet vergeten ben. Net als mijn etui trouwens. Of mijn aantekenschrift. X

  ReplyDelete
 5. Leuk artikel en de punten kloppen!! Toch heb ik liever nog even vakantie of verander in een disney prinses, hehe ;)

  ReplyDelete
 6. Wauw, wat een goeie tips! Vroeg slapen zat er bij mij deze nacht niet echt in.. Tja, ik ben wat anders gewoon van de vakantie. Heel erg leuk geschreven! Liefs, X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja mij lukte het ook niet echt hahhaa, oh well, we tried ;)

   Delete
 7. Leuke tips & mooie foto's. Pfoeh, ik heb net mijn eerste dag overleefd maar ik vind deze dag altijd het vreselijkst! Liefs, Sjoukje
  www.lemontierres.com

  ReplyDelete
 8. Thanks voor de tips Laura! Wat bij mij werkt is om mijn wekker een half uur eerder te zetten dan normaal want dan kun je nog een beetje chillen enzo haha, Liefs

  ReplyDelete
 9. Ah, vandaag het ik al overleefd... Fijne tips Laura! Ik had een mega gaotisch dag! Er kwamen mensen filmen bij ons in de klas van all you need is love... Volgende zaterdag ben ik te zien voor heel Nederland akward in de klas wiskunde makend.. Nu nog het weekend overleven! Haha, Liefs

  ReplyDelete
 10. Goede tips, die kan ik wel gebruiken!

  ReplyDelete
 11. Bedankt voor de tips haha! Deze dag had ik gelukkig al overleefd (:

  ReplyDelete
 12. Wat een leuke tips! In plaats van dat ik huiswerk doe (dat asdfkljsadfhl werkstuk waar ik veel te laat mee begonnen ben) lees ik blogs. Maar nu ga ik echt beginnen. HAHA.
  X Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. "HAHA" - ik over alles dat met school te maken heeft

   Delete
 13. Leuke tips!
  & ik vind de layout van je blog ontzettend tof!

  ReplyDelete
 14. Weetje, ik zorg altijd dat is 65 cent op zak heb, zodat ik een kroket kan kopen.

  ReplyDelete
 15. Leuke tips! Je hebt echt een leuk blog!
  en die tip van die lunch, ook handig om geld te besparen.
  kusjes :)

  ReplyDelete

Thanks!