Wednesday, September 24

#UTRECHTMEET | BROEI & DE FRIETWINKEL

Bovenstaande muur kun je vinden in Broei: een gloednieuwe en geweldige lunchroom in Utrecht. Dit is mijn derde (en laatste) artikel over de #utrechtmeet van afgelopen zaterdag (lees dit en dit artikel als je er nu even helemaal niets meer van snapt). Nadat we o.a. langs de Yoghurt Barn, the Smoothie Company en Daen's waren geweest was Broei onze volgende bestemming, en ik kan niet ontkennen dat ook deze hotspot een plaatsje in mijn hart heeft veroverd.

Toen ik Broei binnenliep had ik haast het idee dat ik door die voorbeeldkamers van de IKEA aan het wandelen was: het interieur was zó prachtig! Houten meubels, witte muren, overal cactussen en een hele muur vol kunst. Vooral dat laatste sprak me heel erg aan. Broei laat onbekende kunstenaars/illustrators hun kunst tentoonstellen in hun zaak om zo een groter publiek te kunnen bereiken. Ik vond dat een heel tof initiatief en daarnaast stond het ook nog eens superleuk en gezellig!

Nadat we wat meer informatie hadden gekregen over hoe Broei is ontstaan (etc.) kregen we allemaal een drankje aangeboden, maakten we (wederom) een heleboel foto's van al het heerlijke eten dat we voorgeschoteld kregen (o.a. kikkererwten salade en broodjes met drie verschillende soorten beleg) en hadden we uitgebreid de tijd om rond te kijken. 

Toen al het eten op was, alle foto's waren genomen en ieder hoekje van de winkel verkend pakten we onze spullen en zijn we onderweg gegaan naar de laatste hotspot die op ons lijstje stond: de Frietwinkel!


De Frietwinkel moet wel de meest stijlvolle frietzaak/snackbar zijn die ik ooit heb gezien: hun interieur is rustiek, strak en smaakvol en álles wat ze klaarmaken is 100% biologisch (zelfs de mayonaise!). Ook hier hebben we weer wat plaatjes geschoten en vertelde één van de medewerkers ons hoe de winkel is ontstaan. Vervolgens kregen we allemaal een frietje (holy crap, dit waren serieus de lekkerste frietjes die ik ooit heb gegeten) en kletsten we nog wat na. 

Na ongeveer een uurtje verdwenen Marlous en Anja opeens en toen ze terugkwamen hingen er elf prachtige tote-bags van Daen's aan hun armen. We kregen er allemaal één en iedere tas was ook nog eens gevuld met geweldige kleine cadeautjes (o.a. een kleine Dille & Kamille tote-bag, een gratis koffie bij Daen's en een tegoedbon voor smoothies bij the Smoothie Company). 

Ik vond 't een geweldige dag en denk dat ik héél snel weer in Utrecht te vinden ben (ik moet eigenlijk wel met al die leuke tegoedbonnen, haha).

Liefs,
Laura

21 comments:

  1. Wauw ziet er super uit! Als ik een keer in Utrecht ben ga ik zeker langs, leuke tip!

    ReplyDelete
  2. Ziet er super uit! Ik weet waar ik naartoe moet als ik in utrecht ben haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, ja ik heb de afgelopen drie dagen een heel programma gevuld voor iedereen die naar Utrecht gaat!

      Delete
  3. Het ziet er echt super mooi uit! Hele mooie foto's heb je gemaakt ^^

    ReplyDelete
  4. wauw je blog ziet er zoo leuk uit!!
    Ik was een beetje aan het rond kijken om inspiratie op te doen voor een nieuwe vormgeving van mijn website. Je foto's zijn zoo mooi. Ik ben net weer begonnen met bloggen, maar ik ben nog nooit uitgenodigd voor een event of bijeenkomst. Ik vraag me altijd al af hoe je daar uitgenodigd voor kan worden. Ik ga zeker vaker je blog lezen!

    Doei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, wat ongelofelijk lief! Ik ben trouwens ook nog nooit echt uitgenodigd hoor, hiervoor was er nog een plaatsje over en ik was gewoon nogal enthousiast, haha (: Gewoon een beetje lef tonen en je ogen en oren open houden! Liefs!

      Delete
  5. Mooie foto's! En ik vind Utrecht altijd heel tof :3. Ik ga zeker langs de frietwinkel, had daar al eerder wat over gelezen! Ben zondag vergeten ernaar op zoek te gaan, ha ha. Maar die frietjes zien er yummy uit! Ook Broei lijkt me tof :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankje! Ik ben ook een beetje verliefd geworden op Utrecht geloof ik.. Het is er echt prachtig. Oh, echt doen ja, de frietjes zijn overheerlijk en de sfeer is geweldig! Broei was inderdaad ook heel gaaf (: Liefs!

      Delete
  6. Gaaf hoor Lau! Keep up the good work!x

    ReplyDelete
  7. Gave foto's zeg!

    ReplyDelete
  8. Aaah ik moet binnenkort echt de stad in om naar al die hotspots te gaan!

    ReplyDelete
  9. Ahh de #Utrechtmeet klinkt echt zooo leuk:) Ik had er ook wel bij willen zijn! Echt gaaf dat je dit mocht doen allemaal^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was echtechtecht het gaafste dat ik tot nu toe heb kunnen doen door mijn blog. (:
      Liefs!

      Delete
  10. Wat superleuk, zoiets geeft echt inspi:)

    ReplyDelete

Thanks!