Thursday, July 3

MONTHLY GOALS | JULY


Gisteren publiceerde ik een kleine samenvatting van de doelen die ik vorige maand heb opgesteld en hoe die zijn gegaan. Voor de komende maand, juli dus, heb ik natuurlijk ook weer een lijstje gemaakt en deze deel ik vandaag met jullie! Ik heb een hele leuke, maar ook spannende maand voor de boeg en veel doelen zullen dus ook te maken hebben met alles wat ik ga doen de komende tijd. Het is natuurlijk vakantie (yay!) en ik ga voor het eerst in mijn eentje vliegen (samen met een vriendin, dat wel)! We gaan een weekje naar Engeland, en aangezien dit mijn allergrootste droom is geweest de afgelopen twee/drie jaar ben ik echt extreem zenuwachtig maar heb ik er vooral echt héél erg veel zin in! Ik ga er natuurlijk ook een boel over schrijven, dus bereid je alvast voor op veel leuke artikelen over vakanties, reizen, voorbereiden en Engeland. Voor nu ga ik het weer even hebben over mijn doelen, haha (ik ben alweer veel te veel aan het kletsen).


Een no phone/social media dag inplannen
Eigenlijk haat ik electronica. En social media. En bah alles. En vooral het feit dat we er zo afhankelijk van zijn geworden. "We hebben het nodig om te communiceren en afspraken te maken en te werken en te leven". UHM, NEE. Drie eeuwen geleden wist niemand nog wat een telefoon was en toch konden alle mensen prima leven, werken en communiceren. Misschien klink ik hypocriet, want ja, ik heb ook een smartphone, maar dat is dus wat ik zo vervelend vind. Als iedereen gebruik maakt van zo'n ding en jij de enige bent die ertegen is dan wordt alles inderdaad een beetje moeilijk als je ermee kapt. Maar. Social media en het feit dat alles zo extreem snel gaat en moet geeft mij véél stress. Veel. Daarom heb ik besloten dat ik af en toe gewoon een off-day moet inlassen. En daar ga ik deze maand mee beginnen!



Mijn reis naar Engeland goed voorbereiden en vooral heel erg genieten!
Ik ga jullie komende week overspoelen met artikels over Engeland, en de week daarna waarschijnlijk nog een dubbele dosis er bovenop. Ik denk dus ook dat ik deze aankomende week het voorbereiden van de reis heel goed kan combineren met al mijn artikelen. Ik kan bijvoorbeeld een artikel schrijven over het voorbereiden, en verschillende onderdelen daarvan. Het maken van een inpaklijst bijvoorbeeld, of research naar alle leuke hotspots in Londen. Mijn hoofd loopt over van de inspiratie, dus prepare yourselves, lieve lezers (:

Bij de Hema ontbijten
Dit doel spreekt voor zich. Afgelopen maand is 't er niet van gekomen; deze maand dus weer een poging! 


Bij Nando's eten
Nando's is een eetcafé/restaurantje waarvan ik weet dat er meerdere vestigingen in Londen zitten. Bij veel youtubers heb ik in vlogs ook Nando's voorbij zien komen, omdat ze er bijvoorbeeld zelf zaten te eten. Ook heb ik via Britse vrienden op instagram veel Nando's voorbij zien komen en oh, wat zou ik daar zelf ook graag eens eten. De kans ligt nu voor het grijpen, dus waarom zou ik het niet doen? Precies ja, er is geen enkele reden om het niet te doen. Dus mij kun je komende maand in Nando's vinden. 

Mijn goede planning volhouden
Deze stond vorige keer ook al op mijn doelen-lijstje, maar dan in een iets andere vorm. Ik wilde toen werken aan het ontwikkelen van een wat strakkere planning die voor mij zou werken. Dat is gelukt! En het bevalt me heel erg goed, dus deze maand ga ik mijn best doen om dit zo goed mogelijk vol te houden!


Shorts dragen!
Een beetje een vreemd doel misschien, maar ik vind het vaak best eng om korte broeken te dragen. Ik ben heel onzeker over mij benen en daarom is het altijd best zenuwslopend om met shorts over straat te gaan. 'Kijken ze naar m'n benen?' 'Oh, help, ze kijken naar m'n benen' 'Ze vinden m'n benen vast heel erg lelijk' etc. etc. Ik ben me dan véél te bewust van alles wat ik doe en daar wil ik aan werken. Altijd een lange broek dragen is namelijk vervelend. Dus ik moet hier nu gewoon een keer doorheen. Gewoon doen!

Héél veel ijsjes eten
Summer + icecream = utter perfection. Imma enjoy this season to tha fullest. 

Zomerschoenen aanschaffen
Ik heb geen sandaaltjes of slippers of fijne lichte schoenen, en op de een of andere manier ben ik nooit echt in staat om deze te vinden. Maar. Ik ben komende maand in Londen. Ik ben van plan te gaan shoppen. Als in SHOPPEN. Big time shoppen. Dus ik denk dat dit wel goed komt.



Bij de dag proberen te leven, genieten van het moment en me geen zorgen maken over morgen, volgende maand of volgend jaar
Ik ben heel erg goed in piekeren. Nadenken. Me zorgen maken. Pessimistisch zijn. En dat is stom. Want ik wil me niet nu al zorgen gaan maken over volgend schooljaar. Of over een afspraak die pas over drie weken is. Of whatever. Ik wil heel erg graag een keertje van mijn vakantie genieten. En ook daar ga ik deze komende maand heel erg mijn best op doen. Ik ga zelfs proberen wat mindfulness te doen. En yoga. Geloof me: dat is echt niets voor mij. DIT ZIJN EXTREME MAATREGELEN.

Nieuwe haarstijlen proberen
Als je mijn instagram volgt (link) heb je misschien al gezien dat ik mijn helix heb laten piercen! Ik ben hier superblij mee, maar het is heel jammer als mijn losse haar over mijn oor valt en je er dus vrij weinig van ziet. Nu draag ik mijn haar eigenlijk al altijd in een hoge staart, maar dat wordt allemaal een beetje saai... Daarom wil ik de komende maand ook nog wat tijd steken in het uitproberen van wat nieuwe up-do's voor mijn haar, ook weer iets waar ik normaal gesproken 0 tijd in steek, haha.

Wat zijn jouw doelen voor de komende maand?


Liefs,
Laura

28 comments:

  1. Oh dit ga ik ook maken! Zo handig! En pas ik in je koffer mee naar Engeland? I WANT TOOOOO GO!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, doen! Als je het echt opschrijft heb je een soort stok achter de deur om dingen te doen dien je normaal gesproken opzij schuift. (: Misschien is er nog wel een plekje... Ben je lenig? Hahaha. Liefs! X

      Delete
  2. De no phone day is echt het beste idee ever. Ik ga dat ook echt een keer doen. Denk ik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa, doen! Zó ontspannend, en als je het vaker doet merk je echt dat je veel minder aan dat ding vastkleeft. Ik heb heel erg vaak dat ik vier uur m'n telefoon niet aanraak. Soms vervelend omdat je een dringend berichtje mist, maar dat is nu juist waar ik zo gek van word: dat je 24/7 bereikbaar moet zijn tegenwoordig. Bah. Maargoed, echt doen dus! (: X

      Delete
  3. Wat een super leuk idee om dit te maken, het stukje van ''genieten van het moment'' vind ik een goede, zou ik ook eens aan moeten werken. Al dat gepieker, haha
    Liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee eens! Het eist zó veel van je tijd op, terwijl het meeste gepieker gewoon nergens op slaat. Liefs!

      Delete
  4. Oehh wat leuk weer! Die eerste ga ik ook doen! Goed idee! Ik wil ook weer eens bij de Hema ontbijten! Heel veel ijsjes eten vind ik ook een goeie! ;)

    ReplyDelete
  5. Wat leuk dat je dit doet! Zo'n no phone / social media day zou voor mij denk ik ook wel eens goed zijn, haha

    ♥ Saskia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankje! Doen! Ik raad 't iedereen aan (: Liefs! X

      Delete
  6. OMG (ook al haat ik dat woord maar het is nu wel heel even toepasselijk), HEB JE EEN HELIX? WE GAAN NU ECHT EVEN AFSPREKEN IK MIS JE. LIEFS,

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG (ik doe lekker mee) JA! EN UHM JA DUH IK HEB JE VEEL TE LANG NIET GESPROKEN. IK MIS JOU OOK. DOEI. X

      Delete
  7. wat een leuke lijst! die no phone/social media-day is een heel goed idee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouuuu! doe lekker mee, haha (: volgens mij is dat voor iedereen zo af en toe wel goed! X

      Delete
  8. Wat een leuke goals :-D Heel veel succes!

    xoxo
    www.its-dash.com

    ReplyDelete
  9. Leuk lijstje, moet allemaal wel gaan lukken toch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa, ik heb er een heel positief gevoel over (: Dankjewel! X

      Delete
  10. Great post,dear!Really like pictures:)
    Keep in touch xoxo
    Antonella <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much love! I'm flattered by your compliment! I put a lot of effort into my pictures and it's great to know you guys notice <3 X

      Delete
  11. Hey Laura,

    Wat een enorm leuke blog heb je! You got a new follower. bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog. Liefs X Iris

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahh, dankjewel! Superfijn en leuk om te horen.
      Geen dank natuurlijk, haha. Liefs! X

      Delete
  12. Leuk lijstje zo bij elkaar! En niet zo onzeker zijn over jezelf en je benen, het staat je vast goed. (: Veel succes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahw, dankjewel. Dat is echt superlief! X

      Delete
  13. De no phone- / no social media- day ga ik ook doen, goed idee!
    Een dag zonder mijn laptop wordt voor mij een hele challenge maar ik ga het proberen! En Engeland… aaaaaah mag ik mee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah, you go girl! Het is dat ik net terug ben maar anders zou er vast nog wel ergens plek geweest zijn in m'n koffer (; X

      Delete

Thanks!