Saturday, July 5

FAVOURITES | JUNE


Ik ben wederom een beetje laat met het schrijven over mijn favorieten van de afgelopen maand, maar ach, dat zijn jullie volgensmij onderhand wel gewend van deze chaoot. Daarnaast was de afgelopen maand ook gewoon extra chaotisch: De vakantie zat er aan te komen, ik ging tussendoor nog even naar een festival, het weer was wispelturig en mijn hoofd draaide overuren. Dat heb ik soms. Dat ik niet kan stoppen met denken en piekeren en dat dat dan zóveel van mijn tijd inneemt dat ik op een gegeven moment gewoon compleet in de war ben omdat ik het idee heb dat mijn leven aan me voorbij vliegt en dat de tijd me inhaalt. Gelukkig kan ik nu eindelijk een beetje op adem komen en alles weer een beetje organiseren. Misschien merken jullie dat ook wel een beetje aan de eindeloze lijstjes die er de laatste tijd voorbijkomen. Sorry daarvoor, haha, maar ik ben nu eenmaal dol op het maken van lijstjes. Vandaag dus ook weer een lijstje met mijn favorieten - want daar ging dit artikel eigenlijk over, haha. FASHION
Jongens, het is zomer! Tussen mijn doelen voor juli staat dat ik vaker shorts wil gaan dragen, maar opzich is dat afgelopen maand ook al redelijk gelukt. Vooral tijdens Concert at Sea waar ik toch niemand kende en me niets hoefde aan te trekken van wat anderen van mij vinden. Ik heb mijn Levi's vlak voor het festival bijgeknipt (ze zaten niet goed) en wonder boven wonder heb ik ze niet verpest! Het gevoel van de wind langs mijn blote benen was heerlijk en de shorts zitten echt perfect! Fave van de afgelopen maand dus! BEAUTY
Ik ben Laura 'Chaoot' van der Spek. Dat heb ik nu al meerdere keren benadrukt (het zit ook in de familie trouwens, ik ben niet de enige). Me verslapen of afspraken vergeten of mijn mascara(s) kwijtraken is dus niet iets abnormaals voor mij. Mijn wimperkruller is daarom mijn beste vriend en het enige ding waar ik echt mijn uiterste best voor doe om niet kwijt te raken. Geen mascara? Te laat voor een afspraak? No problemo. Als ik mijn wimpers even krul zie ik er meteen wakker uit en valt het nauwelijks op dat ik geen make-up draag. (:
MUSIC
Omdat ik Passenger zou zien op Concert at Sea heb ik me gelijk even verdiept in al zijn nummers. Nu kende ik deze bijna allemaal al, maar Mike Rosenberg (dat is zijn non-artiesten-naam) heeft recent een nieuw album uitgebracht. Dit album was voor een groot deel wél nieuw voor me. Na alles een keer geluisterd te hebben was ik verliefd. Als in: v e r l i e f d . Bovenstaand nummer heet Coins in a Fountain en is één van de nummers op het album (dat trouwens Whispers heet) en ik bedoel WOW. Het is zó mooi. Als je een beetje into ditsoort muziek bent zou ik zeker even het album opzoeken! Het is zó fijn, zo lief en de lyrics zijn allemaal zó mooi. Als ik kon zou ik achter Passenger aan reizen om ieder concert van hem bij te wonen. Daar krijg je gewoon nooit genoeg van.


BOOKS
Ik ben een leesfreak. Dat was bekend. Ik houd van John Green. Dat was ook bekend. VERASSING: Mijn favoriete boek van afgelopen maand is een boek van John Green. WOW. Dat was onverwacht. Wow.

Looking for Alaska gaat over Miles, ook wel Pudge genoemd, die naar een 'boarding school' in Alabama gaat. Daar ontmoet hij Alaska, het meisje van zijn dromen en.... (weetje, ik kan wel een zwakke poging doen om te gaan vertellen waar dit over gaat maar wie kan dat eigenlijk beter dan John Green zelf? Dit staat er op de achterkant van het boek:)

"In the dark beside me, she smelled of sweat and sunshine and vanilla, and on that thin-mooned night I could see little more than her silhouette, but even in the dark I could see her eyes - fierce emeralds. And not just beautiful, but hot too."

Alaska Young. Gorgeous, clever, funny, sexy, screwed up - and utterly fascinating. Miles Halter could not be more in love with her. But when tragedy strikes, Miles discovers the value and the pain of living and loving unconditionally.

Nothing will ever be the same.

Als je dat boek nu niet meteen wilt lezen dat weet ik het ook niet meer...
FILMS
Oh jongens, ik zit zó vol verassingen. Mijn favoriete film van de afgelopen maand was The Fault in Our Stars. Een film gebaseerd op het gelijknamige boek van (tromgeroffel) John Green! Wie kent 'm niet? Ik heb al uitgebreid over deze film en de dag dat ik 'm zag geschreven (link), dus heel veel meer heb ik niet toe te voegen. Mocht je 'm nog niet hebben gezien, of gelezen, of er überhaupt over gehoord hebben, dan heb je de afgelopen tijd onder een steen geleefd (nee grapje, dat was onaardig). Ik zou je dan in ieder geval wel aanraden om het boek te lezen, of om naar een pre-screening te gaan of om vanaf 10 juli naar de bioscoop te hollen om dit meesterwerk te aanschouwen.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Liefs,
Laura

12 comments:

 1. Leuk leuk leuk. Mijn favorieten? Het is vakantie, mijn croptops, smoothies enne, eten. Haha
  Liefs,

  ReplyDelete
  Replies
  1. gotta love 'em croptops! haha. oh. and. foooooood. X

   Delete
 2. Ahh wat een leuke favorites allemaal! Vooral dat shortje vind ik heeel tof! Ik denk trouwens dat ik ook maar een wimperkruller ga kopen! Klinkt heel handig, aangezien ik ook een beetje een kluns ben met dingen bewaren...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, thanks! Oh, en hahaha, vooral doen. Je moet 't even onder de knie krijgen maar daarna kun je niet meer zonder (: X

   Delete
 3. Whoaaaa super leuke shorts! Mijn grootste favoriet is toch wel m'n nieuwe camera baby :) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naahw, dankjewel! Jaaaa, snap ik. Ik wil ook zó graag een eigen spiegelreflex. Die van jou is echt geweldig! X

   Delete
 4. Ik liep langs de bioscoop, en mijn oog viel meteen op een reclame bord met daarop 'The fault in our stars' ik ga die film zeker weten deze zomer kijken!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaaa doen! Wel tissues meenemen, en véél. Het wordt geheid een tranendal, haha. X

   Delete
 5. Erg leuke shorts! En ik ga zeker nog naar TFIOS :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Doen! Tissues meenemen! Geen make-up dragen. Je mentaal voorbereiden: allemaal heel erg belangrijk! X

   Delete
 6. Fijne favorieten! The fault in our stars lijkt me een erg mooi en ontroerend boek, die wil ik ook graag nog lezen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Als ik jou was zou ik morgen naar de dichtstbijzijnde boekhandel racen en meteen dat boek kopen. een must-read. Dat is het. (: Liefs!

   Delete

Thanks!