Sunday, April 6

FOOD | BREAKFASTFEVER


Omdat mijn laptop het gistermiddag begaf is het me niet gelukt om het artikel over mijn ontbijt af te maken. Daarom doe ik dit vandaag (: En oh, oh, oh, ik krijg er meteen weer honger van. Ik heb wel eerder verteld dat het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is - ik zou het liefste drie keer per dag ontbijten. Helaas kan dit natuurlijk niet, 'cuz I need them veggies too. Maar daarom heb ik deste meer redenen om een feestje te maken van ieder ontbijt. 



Mijn ontbijt bestond deze keer weer uit drie delen; havermout, sesamcrackers en knackebröd met geitenkaas en honing. Vrij simpel allemaal, al denk ik dat de havermout wel wat uitleg nodig heeft.

Ik ben altijd aan het experimenteren met havermout, en vandaag was ik zeer tevreden met mijn creatie: bananenhavermout met wittechocolade-cashew topping. Het bereiden is niet heel moeilijk: 40 gram havermout mengen met 200 milliliter (soja-)melk (ik vind sojamelk persoonlijk veel lekkerder) en ongeveer 50 gram in plakjes gesneden of geprakte banaan. Dit doe je in de magnetron voor ongeveer 3 minuten (het is wel belangrijk dat je het in de gaten blijf houden omdat iedere magnetron een beetje verschilt en als het te hard gaat overstroomt het!). Als je van zoet houdt kun je nog wat suiker of honing toevoegen, maar opzich is de banaan al zoet genoeg. Tot slot smelt je een eetlepel cashewnotenpasta (Albert Heijn) en wat witte chocoladepasta in de magnetron. (doe dit op een apart bordje en giet het later over de havermout). Zo, tadááá. Enjoy!




Je kunt het natuurlijk gewoon bij de havermout laten, maar als je zoals ik (1) van ontbijten houdt en (2) altijd extreme honger hebt (oeps), kun je je ontbijt opleuken met OVERHEERLIJKE en SUPERGEZONDE sesamcrackers (zonnatua, supermarkt) en/of crackers met zachte geitenkaas en honing (geweldige combinatie). Ik uhm, ben onderweg naar de keuken nu, want honger. 

Liefs,
Laura

4 comments:

  1. Aah, nog een ontbijtliefhebber haha! Dit ziet er echt heel goed uit!

    ReplyDelete
  2. Jaaaaa! (Ik heb op Fanilla ook zoveel lekkere ontbijtjes voorbij zien komen!)


    Liefs!

    ReplyDelete
  3. Ik eet zelf ook nooit havermout, maar jouw receptje klinkt wel heel erg lekker! Ga het een keertje proberen wanneer ik wat meer tijd heb :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tof dat je 't gaat proberen. Je kan eindeloos variëren met havermout, dus als iets aan het recept je niet lekker lijkt kun je het gewoon vervangen door iets dat je wel lekker lijkt (:

      Liefs!

      Delete

Thanks!