Monday, May 8

lauresque vs breakfast • spring time smoothie bowl

• nederlands •

Een paar gedachtenschilderijtjes: Verse frambozen en limonade. Schitterende stofdeeltjes zwevend in stralen van zijdezacht zonlicht. Dikke druppels zout zeewater die langs zonverbrande, in sproetjes gehulde schouders naar beneden parelen. Zand klevend aan bovenbenen. Gouden lichtvlekjes. Het geweld van de zee. Golven die zich op het strand storten, aangespoelde schelpjes. Verse bloemen, suikerspinwolken, versmolten met de helderblauwe lucht. Dromerige zomerdagen, aardbeienijsjes, eb, vloed – mijn hoofd is er vol van en ik krijg er niets anders meer in.

De afgelopen tijd reflecteren mijn ontbijtjes heel goed wat er omgaat in mijn hoofd: bananenijs, soja yoghurt en bevroren besjes. Ik wil brandende zon, koperkleurige schouders. Ik wil eindeloze sproetjes over mijn hele gezicht. Het lijkt er helaas op dat ik voorlopig genoegen moet nemen met vrolijke breakfastbowls en dagdromen. Maargoed. Gelukkig heb ik een rijke fantasie, worden de dagen langer en lijken de vogels nog steeds iedere dag wat harder te fluiten. Heel lang zal het nu niet meer duren :)

Het receptje van vandaag is een year-round favoriet (hoewel een lauwwarm briesje en brandende zon misschien toch nét wat extra’s toevoegen). Easy-peasy om klaar te maken en, ook niet onbelangrijk, belachelijk lekker. Een toetje als ontbijt, eigenlijk.





SMOOTHIE BOWL


-          150 gram bevroren frambozen
-          2 bevroren bananen
-          Een scheutje amandelmelk

-          Toppings naar keuze


Mix frambozen, amandelmelk en bevroren bananen in een blender. Giet het mengsel in een kom en top met vers fruit, noten of zaden (of mijn favoriete topping: kokos). Voor wat extra zoetigheid zou je een druppel agave of esdoorn siroop kunnen toevoegen.

• english •



A couple of mind pictures: Fresh raspberries, dust glittering in rays of silky sunlight, drops of salty seawater trickling down sunburnt, freckled shoulders, sand sticking to bums, bright red bathing suits, silver linings, collapsing waves, fresh flowers, pink ones, cotton candy clouds melting into bright blue skies,  laughter, cheer, giggles. 

I cannot seem to get my mind off dreamy summer days, strawberry flavoured popsicles and tiptoeing past shorelines. My breakfasts have been very much reflecting my thoughts lately: banana icecream, soy yoghurt and frozen berries. I just want blazing hot summer weather and glowing skin. I want my face to be covered in freckles again.

Luckily, the days ARE getting longer and the birds have been chirping louder and louder every morning. It won’t be too long before my daydreams will become reality. For now my bright coloured breakfast bowls will have to fulfil my cravings. My wilde imagination superpowers (yes, in cursive) will get me through these last days of gloomy half-spring weather.

Concerning today’s recipe: it is a year-round favourite (though mostly enjoyed in previously described season). Insanely easy and most definitely scrumptious!


SMOOTHIE BOWL


-          150 grams of frozen raspberries
-          2 frozen bananas
-          A dash of almond milk
-          Toppings of your choice

Blend berries, milk and frozen bananas in a blender. Pour the mixture in a mason jar or bowl and top with fresh fruit, nuts or seeds. For sweetness you could add a drizzle of agave or maple syrup. My personal favourite topping here is coconut shavings!



4 comments:

  1. Klinkt heel lekker, moet ik zelf ook maar eens gaan maken! Ik heb namelijk nog nooit een smoothiebowl op... Mooie foto's ook!

    ReplyDelete
  2. Deze ziet er echt onwijs lekker uit! Mmm.. X

    ReplyDelete
  3. Wauw! Jij maakt zo onwijs mooie fotos <3

    ReplyDelete
  4. Die bloemen matchen echt zo goed met de smoothiebowl, echt zo tof gedaan!

    ReplyDelete

Thanks!