Wednesday, May 31

hotspot • benji's, amsterdam

Ik geloof dat het November vorig jaar was dat Benji’s zijn deuren opende. Deze groene oase aan de Wibautstraat heeft sindsdien bovenaan mijn lijstje van ‘koffie spots die ik écht nog moet bezoeken’ gestaan en vorige week stapte ik eindelijk over de drempel. Het was de warmste dag in tijden, Chantal en ik waren de klamme ondergrondse tunnels van de metro zojuist ontsnapt en snakten naar een drankje en iets te eten.

BENJI’S

Benji’s is een stukje jungle middenin de chaos van de stad. Je kunt je er heerlijk even terugtrekken om een paar uur keihard te werken achter je laptop of juist voor het raam onderuit zakken en compleet relaxen. Ze schenken goede koffie en bieden een uitgebreid menu van o.a. broodjes met hummus, avocado of Rendang (voor de non-vegans onder ons- haha), soja yoghurt bowls met vers fruit en homemade granola (belachelijk lekker) en sinds kort staan er ook red velvet pancakes op het menu (YES PLEASE).

INTERIOR

Het interieur is lekker strak doch sfeervol. Veel beton, hout, af en toe een pop-of-colour en heel veel planten. Of het echt zo is weet ik niet, maar de lucht voelt schoner zodra je de zaak binnenstapt. Aan de muren pronken kunstwerken van jonge, opkomende kunstenaars en middenin de ruimte cirkelt een trapje omhoog, naar de vide waar je met een groepje plaats kunt nemen.

Al met al is Benji’s een fijn plekje om even adem te halen, te werken óf te ontspannen onder genot van een goede bak koffie en een bord (of bowl) lekker eten. De prijzen zijn ietwat aan de hoge kant en ik zou het niet kunnen betalen om hier wekelijks een lunchje te eten, maar voor een treat-yo-self-middagje of ontbijtje is Benji’s the place to be!
Je kunt Benji’s vinden aan de Wibautstraat 196 in Amsterdam. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 20.00. 

8 comments:

 1. Supermooi daar, zeg! Goeie foto's ook.

  ReplyDelete
 2. Wat ziet het er daar tof uit! Je hebt echt hele mooie foto's gemaakt, ze zijn echt super goed gelukt, helemaal profi!!

  ReplyDelete
 3. Ahh wauw wat mooi! Je foto's ook. Ik snap wel dat het iets duurder is (sowieso al als je de domeinnaam benjis.amsterdam hebt), maar netjes dat je het er eerlijk bij vermeldt!

  ReplyDelete
 4. Ik ga hier zeker een keertje heen, want het ziet er zo leuk (en lekker) uit! X

  ReplyDelete
 5. Thanks for the tip! We often go to amsterdam and it never ceases to amaze us. You made it really stand out with your photos :)

  ReplyDelete
 6. Oeeeh, ik vind dit er leuk uitzien. En ik kende het dus nog niet. Tijd om weer naar Amsterdam te gaan <3

  ReplyDelete

Thanks!