Friday, April 22

3 x homemade (vegan) icecream

Het echte lenteweer laat nog een beetje op zich wachten, maar dat weerhoudt mij er niet van om me op zonovergoten terrasjes te wanen. Of op parelwitte stranden met een ijskoud drankje en uitzicht op een helderblauwe oceaan. In gedachten hoor ik het geruis van palmbladeren die zachtjes wuiven in de wind al. Ik proef zelfs het frisse ijsje dat me zojuist wordt aangereikt door een breed glimlachende surferdude. Of nee, wacht: dat ijs is geen fantasie. Nee, dat staat nu gewoon écht voor mijn neus. Oja, dat is waar ook: ik heb het net zelf gemaakt. In een handomdraai. Easy peasy!





ingrediënten

De ijsjes die ik gemaakt heb zijn alle drie 100% vegan, vrij van geraffineerde suikers en vooral: bizar lekker. Het enige wat je écht nodig hebt om ze te maken is fruit. Voor een beetje extra romigheid kun je eventueel wat sojayoghurt toevoegen (ik raad de ongezoete variant van het Albert Heijn huismerk aan: daar zit geen toegevoegde onzin en ook geen suiker in) en mocht je het geheel wat zoeter willen dan kun je eventueel een paar dadels of wat dadelsiroop toevoegen. Dit zijn de ingrediënten die ik per ijsje heb gebruikt:

mango

» 250 gram bevroren mangostukjes
» ½ bevroren banaan

banaan 

» 1½ bevroren banaan 
» twee eetlepels sojayoghurt

framboos

» 250 gram bevroren frambozen 
» één eetlepel sojayoghurt


hoe je het ijs maakt

De bevroren mangostukjes en frambozen kun je gewoon kopen in de supermarkt, de bananen vries ik altijd zelf in (ik snijd 'm van tevoren in plakjes - als de banaan eenmaal bevroren is lukt dat meestal niet meer zo goed). Voor het maken van het ijs doe je het fruit dat je wilt gebruiken in een blender, keukenmachine of in een kom zodat je het kan blenden met een staafmixer. Daarna mix je het geheel tot een gladde massa. Vooral de mango en de banaan veranderen wanneer je ze mixt in een  romige, softijs-achtige massa. Doe het ijs in een bakje en voeg eventueel toppings toe (ik raad kokosrasp aan!) et voilà! 



enjoy!



23 comments:

  1. Wat tof dit! Zijn ook ingrediënten die ik altijd wel in huis heb, dus dat is ook wel handig!

    ReplyDelete
  2. Prachtige foto's heb je gemaakt!

    ReplyDelete
  3. Ahh wat ziet het er lekker uit! En het is echt gewoon puur bevroren fruit, niks geen toegevoegde onzin! I'd better try this very very very soon! Wat maak je trouwens leuke food-foto's, heel tof met die bloemetjes en houten (?) beetje vintage-achtige achtergrond!

    ReplyDelete
  4. Lekker zeg, ik krijg er helemaal zin in! :)

    ReplyDelete
  5. Ik ga voor de mango versie!! <3<3<3

    ReplyDelete
  6. Wauw wat ziet dit er goed uit! Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om zelf ijs te maken, maar dit ziet er zo leuk uit dat ik het echt een keer ga proberen.

    ReplyDelete
  7. Ohhhh heerlijk! Ik heb die met banaan weleens gemaakt maar dan alleen banaan en een beetje pure cacao! Maar ik ga deze variant ook zeker een keertje proberen!

    ReplyDelete
  8. Ah dit ziet er echt heerlijk uit! Mmm. X

    ReplyDelete
  9. Wat onwijs makkelijk om te maken zeg, dit kan ik gewoon niet niet proberen. En die foto's, echt verbazingwekkend mooi weer<3

    ReplyDelete
  10. Je foto's zijn echt pra ch tig💞 en heerlijke recepjes!

    ReplyDelete
  11. De foto's zijn perfect en het ziet er verrukkelijk uit! Dit ga ik binnenkort zeker eens proberen.

    ReplyDelete
  12. mmmm het ziet er zo overheerlijk uit! Toen ik deze prachtige foto's op je instagram zag, dacht ik 'wow dat is wel moeilijk om te maken'. Maar dat is dus helemaal niet zo! Ik ga dit zeker een keer uitproberen, bedankt voor het recept :).

    ReplyDelete
  13. Ik heb zin in de zomer en ook in deze ijsjes🌞🍦

    ReplyDelete
  14. Ziet er superlekker uit! Ook supermooie foto's, ik krijg zin in ijs & in de zomer! :)

    ReplyDelete
  15. Oh Laura, ik krijg nu echt zóveel zin in ijs... Vorige zomer heb ik ook heel veel bananen/rodevruchten-ijs gegeten op deze manier, heerlijk. Tof dat het ook zonder banaan en met ander fruit kan!

    ReplyDelete
  16. Wat ziet dat er lekker uit en tof dat het vegan is!

    ReplyDelete
  17. Ik ben persoonlijk meer voor chocolade smaak, maar ik krijg hier super veel zin in... mmm. Ik dacht eerst dat het crème was maar niet dus, het is heerlijk ijs (dat vinden mijn ogen toch). Mooie foto's!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. als je een beetje cacaopoeder en dadelsiroop toevoegt aan de bananenvariant heb je heerlijk chocolade ijs :) dankjewel!

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Mmmmm, ik begin al te watertanden bij het zien van al dat lekkers. Dit wil ik alleszins zeker eens uitproberen.

    ReplyDelete
  20. Hmm, dit ziet er echt zó goed uit! En wat een mooie foto's heb je gemaakt ♥

    ReplyDelete
  21. Je foto's zijn zoooo ontzettend mooi! :)
    En echt fijne receptjes dit, ik maak ook graag ijs van fruit! Het is zo simpel maar zo lekker en zoet door het fruit. Heerlijk.
    Liefs

    ReplyDelete

Thanks!