Wednesday, April 20

invite • livresque book club

• 
livresque  (adj.) 
dont la vérité sort de livres et non du vécu  
Ik loop al een poosje rond met een idee. En niet zomaar een idee, maar echt iets groots. Of nouja - voor mij dan. In eerste instantie twijfelde ik een beetje en wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen met het uitwerken van het concept, maar de afgelopen week zag ik het allemaal opeens helemaal voor me. Zo wilde ik het hebben en zo is het geworden. En nu ga ik het idee hier pitchen. Gewoon, spontaan, omdat het kan. Ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zijn als ik. Goed, oké, de titel van dit artikeltje heeft het idee natuurlijk al een beetje weggegeven, maar ik ga het toch maar even uitleggen. Ik ben een boekenwurm en ik schrijf natuurlijk heel erg graag. Boeken en lezen spelen daarom een vrij grote rol in mijn leven. Dat laatste - lezen schiet er echter zo af en toe wel eens bij in en dat vind ik onwijs jammer. De afgelopen tijd lees ik juist weer wat meer en ik merk met iedere pagina die ik omsla hoe ongelofelijk fijn ik het eigenlijk vind. 

Nu weet ik dat een heleboel van jullie ook wel van lezen houden (ik bedoel - jullie lezen dit stukje nu, dat zegt al iets, haha). Omdat ik zelf graag nieuwe dingen probeer en ook graag hele verschillende boeken lees en daarnaast een beetje een stok achter de deur zoek om te blijven lezen leek het me een geweldig idee (al zeg ik het zelf, lol) om een book club op te richten (nee: dat is niet suf. book clubs zijn hip. geloof ik.). Met jullie. Want naast lezen en schrijven en plaatjes schieten ben ik dol op nieuwe mensen ontmoeten. Praten over ingewikkelde onderwerpen met nieuw gezelschap, nieuwe visies op het leven ontdekken. Allemaal heerlijk. En dat dan met fijne boeken, goede koffie en lekkere hapjes (taart!!!). 

Klinkt dat niet fijn? Ja? Nou. Dat vond ik dus ook. 

Nu kan ik jullie natuurlijk niet allemaal in een kamertje of koffiezaakje proppen en dan een boek gaan zitten lezen. Ofzo. Lijkt me. Daar heb ik een oplossing op gevonden. Of in ieder geval: een systeem. De eerste bijeenkomst zal ergens in mei plaatsvinden. De specificaties komen nog. De groep zal bestaan uit 10 van jullie exclusief mijzelf. Met dat groepje komen we twee keer samen (eens per maand) en daarna maak ik een nieuwe selectie. Twee boeken per groepje dus. De eerste keer kies ik het boek dat we lezen zelf uit, daarna is de keus aan één van jullie. Op die manier hoop ik een beetje te kunnen zorgen voor gevarieerd leesvoer. De maand die aan een bijeenkomst vooraf gaat lezen we het boek en tijdens de bijeenkomst bespreken we het. En eten we heel veel lekker eten. En drinken we koffie tot we stuiteren van de caffeïne enzo. 

Wie weet breid ik het concept op een gegeven moment uit met schrijfopdrachtjes of iets anders tofs. Om de creatieve flows een beetje te laten stromen enzo. IDK. IK BEN HIER ENTHOUSIAST OVER. 

oké. tof! ik wil erbij zijn! wat nu?!


Stuur een mailtje naar contact.lauresque@gmail.com met daarin je naam, je leeftijd, je favoriete boek of genre of whatever en (eventueel) een interessant stukje over jezelf. En ja: dat kun je heus, want iedereen is interessant. Jij ook. Punt. 

Er is plek voor 10 boekenwurmpjes (high-five!) - ik zou natuurlijk het liefst meteen iedereen uitnodigen, maar voor deze eerste keer geldt first come first serve. I guess. (Sorry!) Mocht je er deze keer niet bij kunnen zijn dan heb je over twee maanden weer een kansje :) En ik ga natuurlijk schrijven over de bijeenkomsten. Op die manier kun je er dan toch een beetje bij zijn. (Ok, meh, dat is een beetje een schrale troost, haha, maargoed). 

Het is fijn als je het niet erg vindt om een stukje te reizen en geen extreem vol schema hebt. De datum en locatie staan nog niet vast, maar houd er rekening mee dat de eerste bijeenkomst rond eind mei plaats zal vinden in Amsterdam of Zutphen (waarschijnlijk Zutphen). Dat is ongeveer het plan. Meer informatie volgt via de mail. 

LEMME KNOW WHATCHA THINK GUYS :))
14 comments:

 1. Jammer dat ik zover weg woon!

  ReplyDelete
 2. Echt een super leuk idee!! Klinkt heel gezellig :)

  ReplyDelete
 3. Super leuk idee! Helaas ga ik eind mei op vakantie, maar de volgende ronde die ik graag mee :)

  ReplyDelete
 4. Echt een heel tof idee! Helaas woon ik best ver en is het openbaar vervoer nogal duur. Wie weet doe ik mee als ik m'n studenten ov heb (als je het dan nog een keer doet, natuurlijk). Liefs

  ReplyDelete
 5. Ooh, echt een heel tof idee! Deze maanden komt het me niet zo goed uit, maar wellicht geef ik me een volgende keer op :)

  ReplyDelete
 6. You got mail! :)

  ReplyDelete
 7. Wat een gaaf idee zeg! Alleen een beetje jammer dat ik absoluut niet in de buurt woon of zo...

  ReplyDelete
 8. Wat een leuk idee! Helaas heb ik het op dit moment heel druk, maar in de toekomst zou ik graag een keer mee willen doen. Misschien kan je ook een bookclub op de website Goodreads beginnen? Je kan op deze website een groep beginnen waar je samen boeken leest en ze dan online bespreekt. Zo zouden meer mensen mee kunnen doen.

  ReplyDelete
 9. Zooooo'n gaaf idee<3 A'dam is alleen wel aan de andere kant van de wereld zowat dus echt praktisch is het niet, maar ik word alleen al heel blij van dit idee haha. Oh en de laatste tijd plaats je superveel blogposts, yay!!

  ReplyDelete
 10. Wat een leuk idee! Jammer dat ik helemaal in België woon, anders was ik heel erg graag aanwezig geweest... Maar er gaan vast heel wat mensen het net zo'n leuk idee vinden en je zal vast een leuk groepje bij elkaar krijgen! :D

  ReplyDelete
 11. Wat een super leuk idee! Ik moet helaas eerst even mijn examens zien te halen, maar daarna heb ik er veel tijd voor! :)

  ReplyDelete
 12. Je hebt een heel enthousiast mailtje binnengekregen. ;) xx

  ReplyDelete
 13. Dit is zo leuk Laura! Ik ga je straks een mailtje sturen <3

  ReplyDelete
 14. Dit idee is gewoon de max! Dit is zo Lauresque :) ! Lezen met iets lekkers en gezellige gezelschap... ik zie het al voor me... Helaas woon ik in België, maar echt, ik word al blij van dit artikel en het idee. Ik kijk er naar uit om je blogs over het avontuur te lezen!

  ReplyDelete

Thanks!