Friday, January 29

zij met de bloemen in het haar


Afgelopen donderdag ontmoette ik Sanne. Ik haalde haar op van Zutphen Centraal en liet haar een stukje zien van de stad. Zutphen is mijn veilige plekje. Het is waar ik me terug trek als ik even helemaal niets wil. Zutphen is een soort thuis, maar dan veel meer. Haar eeuwenoude muren en pittoreske steegjes zijn een stukje van mij. Of althans, zo voelt dat. Alsof ze deel zijn van de bouwstenen die mij, mij maken. We slenterden door de steegjes, af en toe stopten we om een foto te maken of een lieflijk huisje te bewonderen. Het voelde eerst een beetje vreemd om met iemand anders door Zutphen te wandelen, dat gevoel vervaagde echter naarmate de tijd verstreek.


We dronken koffie in één van mijn favoriete zaakjes, praatten aan één stuk door over de meest uiteenlopende onderwerpen (van bloggen tot hypersensitiviteit) en voor ik het wist nodigde ik Sanne uit om even mee te lopen naar mijn oma's (eeuwenoude) huisje. Oma schonk een kop thee voor ons in en bood ons een gebakje aan. Ik vertelde haar over mijn fotografie projectje en daarna nog een keer want ze was het weer vergeten. 

Sanne en ik aten onze gebakjes op en vertrokken toen naar boven waar ik haar in het mooiste hoekje van mijn kamer fotografeerde. Ik plantte een heuse bloementuin in Sanne's haar, terwijl we ons best deden niet de slappe lach te krijgen. Het grootste deel van de bloemen belandde uiteindelijk op de grond, maar niet vóór ik een aantal prachtplaatjes van Sanne's beeldschone gezichtje had kunnen schieten. (Kunnen we even stilstaan bij het feit dat Sanne echt ONGELOFELIJK FOTOGENIEK IS WOWOW). 

Na het fotograferen kletsten we nog eindeloos door. Rond een uur of vijf wierp ik een blik op mijn horloge. 'Uhm, Sanne,' mompelde ik. 'Moest jij niet om half 5 weg?' Even keek Sanne me verschrikt aan, daarna barstten we in lachen uit. 'Oh oh,' grinnikte ze. 'Dan maar geen dansles vandaag.' Een beetje schuldig voelde ik me wel. 'Is dat geen probleem?' Vroeg ik voorzichtig. 'Nee joh,' stelde ze me gerust. 'We hebben het gezellig, dat is toch veel belangrijker?' We schoten allebei weer in de lach.

Een half uurtje later bracht ik Sanne weer naar het station. We namen een awkward selfie middenin de stationshal (ja echt) en daarna haastte Sanne zich naar spoor 2a, vanwaar haar trein zou vertrekken. 'Wel thuis!' Riep ik nog. Ze zwaaide en ik zwaaide terug. Daarna liep ik met een brede glimlach op mijn gezicht naar huis. Het grote fotografieavontuur is nú al een succes.

31 comments:

 1. Haha, alleen maar fijn dat het zo'n gezellige middag was! En mooie foto's, erg leuk zo met die bloemen.

  ReplyDelete
 2. Dit is zo lief! Niet vergeten wat voor ontzettend leuk mens je bent!
  Deze middag gaat in m'n 'mooie momenten van 2016' boekje.. :)
  en oh ja, sorry van de selfie... ♡

  ReplyDelete
 3. Wauw erg mooie foto's! Ze is inderdaad heel fotogeniek. En Zutphen is inderdaad tof. Ik woon er vlakbij en het is echt heerlijk om daar rond te dwalen in de oudere straatjes.

  ReplyDelete
 4. Wauw wat een ontzettend mooie foto's, Sanne is inderdaad heel fotogeniek! <3

  ReplyDelete
 5. Wauw, die laatste foto is echt prachtig! En ook de andere foto's vind ik super mooi.

  ReplyDelete
 6. Wat een leuk verhaaltje en mooie foto's van Sanne!!

  ReplyDelete
 7. Ah geweldig om te lezen! Zo leuk ook met die bloemen en ze heeft een heel artistiek gezichtje.

  ReplyDelete
 8. Ik vind de foto's heel leuk geworden! En het verhaaltje er bij maakt het nog meer speciaal.

  ReplyDelete
 9. Prachtige foto's! Sanne is inderdaad héél fotogeniek. De eerste foto blééf ik maar naar kijken, zonder dat ik verder ook maar een letter had gelezen. Prachtig...

  ReplyDelete
 10. Ik woon in Zutphen! Super mooi inderdaad!

  ReplyDelete
 11. Zó leuk Laura!!! De beschreven middaagjes klinken echt heel geslaagd en gezellig, en er rollen ook gelijk prachtplaatjes uit! Ik ben benieuwd naar de volgende foto's :) :)

  ReplyDelete
 12. Wat klinkt dit gezellig en wat leuk geschreven! De foto's zijn echt heel mooi net als Sanne.
  Liefs,
  Sonia

  ReplyDelete
 13. sanne heeft echt een prachtig gezicht ! en de bloemen zijn zo onwijs mooi, ze lijkt om een wonderschone bosnimf
  xx Ish

  ReplyDelete
 14. Erg mooie foto's zo met die bloemen.
  En wat een prachtig meisje is Sanne!

  https://dewereldvanmyrthe.wordpress.com/

  ReplyDelete
 15. wauw, wauw, wauw, wat een mooie foto's! sanne is inderdaad heel fotogeniek. en wat fijn dat het zo gezellig was, ik ben benieuwd naar je volgende fotografieavonturen! Liefs

  ReplyDelete
 16. wauw, wauw, wauw, wat een mooie foto's! sanne is inderdaad heel fotogeniek. en wat fijn dat het zo gezellig was, ik ben benieuwd naar je volgende fotografieavonturen! Liefs

  ReplyDelete
 17. klinkt super!!!! ik hoop dat je binnenkort nog ergens een gaatje hebt..

  ReplyDelete
 18. Ik vind het echt supertof dat je dit doet, lijkt me echt gigantisch spannend enzo!! Maarja als het dan zo gezellig is is het denk ik totally worth it, niet? en die foto's WAUW... inderdaad, ze is echt superfotogeniek!! liefs

  ReplyDelete
 19. Prachtige foto's en wat heb je het ook mooi omschreven!

  ReplyDelete
 20. Echt fijn dat het elke keer weer goed uitpakt en dat je ervan geniet! De foto's zijn prachtig geworden!

  ReplyDelete
 21. Wat een mooie meid! Je fikst het echt om iedereen heel mooi in beeld te brengen :) Waar haal je je inspiratie eigenlijk vandaan? :)

  ReplyDelete
 22. Ah, vandaar Zutphen! Klinkt als een heel fijn plekje, een plek zonder enige druk om je heen van dingen die 'moeten'. Ik herken dat wel, als ik bij mijn opa en oma in Zeist ben kom ik ook altijd helemaal tot rust, en zij hebben ook zo'n prachtig oud, groot huis <3 Je foto's van Sanne zijn ook echt ONWIJS mooi geworden, wauw wauw wauw!

  ReplyDelete
 23. Heel mooie foto's zijn het geworden! Ik ben nog nooit in Zutphen geweest, ik wil er wel een keertje heen denk ik:)

  ReplyDelete
 24. Wauw, wat een mooie foto's! En Sanne, ze is echt heel fotogeniek! Vooral samen met de bloemen, ik ben heel benieuwd naar je volgende shoots!

  ReplyDelete
 25. Wauw echt hele mooie foto's en ook een prachtig model!

  ReplyDelete
 26. Wat heb je weer mooie foto's gemaakt! Na al jouw verhalen wil ik echt graag een keer naar Zutphen toe :) vanuit thuis kan ik er rechtstreeks met de trein naartoe dus ik denk dat ik dat binnenkort eens ga doen! En herkenbaar, ik heb ook altijd een paar keer hetzelfde gesprek met mijn oma als ik daar ben. Liefs, Nina

  ReplyDelete
 27. Wauwie Laura, mooie foto's! <3

  xx

  ReplyDelete

Thanks!