Saturday, January 2

project • 366 days of lauresque001/366 • prille liefde; fragiel geluk

Verf op papier, inkt in notitieboekjes - letters en kleuren die in staat zijn boodschappen over te brengen zonder geluid. Maken en creëren zijn de dingen die ik het allerliefste doe, de dingen die ik koester. Ze bieden me afleiding, en dienen bovenal als emotionele uitlaatklep. Hoe suf dat ook klinkt. Er is niets waar ik zó rustig van word als het schrijven van gedichtjes of het gevoel van mijn kwasten tussen mijn vingers. Mijn neus tegen het schermpje van mijn camera en de koele toetsen van mijn typemachine onder mijn vingertoppen. Ik doe niet aan goede voornemens. Over waarom dat zo is heb ik een stukje geschreven dat ik binnenkort (- morgen of overmorgen) zal publiceren. Als ik echter een goed voornemen zou móéten bedenken, dan zou dat creëren zijn. Nóg meer maken. En dan vooral AFmaken. Ik begin vaak aan projecten of concepten en begin dan halverwege aan iets nieuws. Dat wil ik  graag veranderen. Vandaar dat ik vandaag aan iets begonnen ben dat ik al heel erg lang graag wil proberen. En deze keer maak ik 't af!

366 days of lauresque


Een heel jaar creëren. Wat lijkt me dat heerlijk. Ik heb een apart tumblr-account aangemaakt om al mijn werk op te verzamelen. Iedere dag iets: een foto, een tekening, een verhaal, een schets of een gedichtje - alles kan en mag. Iedere dag een stukje van mij. Mijn handen kriebelen om aan de slag te gaan - een fijn gevoel! 

Voel je alsjeblieft vrij om mee te doen met dit project/experiment. Ik kreeg op instagram allemaal enthousiaste reacties en ik vind het alleen maar tof om ook wat van jullie werk te zien! 366 days of you, 366 days of US, 366 days of happiness!

27 comments:

 1. Ik ben super benieuwd! Gaaf hoor!!

  ReplyDelete
 2. Wat leuk! Ik ben benieuwd hoor, het zal de moeite worden, dat ben ik zeker :D

  ReplyDelete
 3. I totally get you about constantly leaving things unfinished to start something new! Hope we'll both change this, this year :-)

  ReplyDelete
 4. Oh wat gááf! Ik had het inderdaad al voorbij zien komen op Instagram! Ben benieuwd, Liefs

  ReplyDelete
 5. Een ontzettend leuk initiatief! Ik moet ook echt leren om dingen af te maken, hahaha. Creëren is het mooiste wat er is!

  ReplyDelete
 6. Wat een leuk en mooi project, Laura! Ben heel erg benieuwd naar al je creaties het komend jaar!

  ReplyDelete
 7. Wat een leuk en inspirerend project!

  ReplyDelete
 8. Wat een leuk idee! Ik ga zeker met je meedoen!

  ReplyDelete
 9. Oh wat een leuk idee om je jaar door te komen! En ook perfect voor jou! Ik had me voorgenomen om een nieuwe tekenboek te kopen en die helemaal te vullen tegen het einde van dit nieuwe jaar! Succes! x

  ReplyDelete
 10. Super leuk idee! Ik ben niet het soort persoon dat dit soort dingen kan volhouden haha

  ReplyDelete
 11. Ik ben echt super benieuwd wat je allemaal gaat maken! Het project klinkt heel erg leuk en ook als echt iets voor jou. Ik wil dit jaar wel meer doen met creatief bezig zijn, maar iedere dag iets maken is toch net wat te hoog gegrepen voor mijn gevoel. Maar ik ga je wel lekker volgen en kijken wat er allemaal voor mooie dingen ontstaan :)

  ReplyDelete
 12. ben je gelijk gaan volgen! Ben benieuwd 😏

  ReplyDelete
 13. Ik zag het al voorbijkomen op Instagram en ik vind het zooo cool, zo'n project waarbij je elke dag 'iets' moet! Ik houd het dit jaar nog maar even bij in m'n Moleskine schrijven want ik vind het al heel tof als ik daar tijd voor maak haha, maar ik ga je wel op de voet volgen en waarschijnlijk gaan m'n handen er zelf ook wel van kriebelen.

  ReplyDelete
 14. Gaaf project! Ik doe de laatste tijd ook steeds meer aan stukjes schrijven, quotes opschrijven enzovoort. Gewoon om mijn hoofd leeg te maken. Krabbeltjes maken doe ik niet echt, maar misschien komt dat wel? Ik heb je gevolgd, ben heel benieuwd! xx

  ReplyDelete
 15. Wat een super leuk idee, ben heel erg benieuwd!!

  ReplyDelete
 16. Wat een mega leuk idee meis! Ik ben heel erg benieuwd.
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 17. Ahh dit ziet er gewoon nu al veelbelovend uit!! Elke dag zoiets kleins, echt leuk!! Ik vind het ook tof dat je van alles gaat plaatsen, niet bijvoorbeeld alleen foto's of tekeningetjes, gewoon van alles wat. Maar ehh waarom eigenlijk 366 en niet 365? Haha, dat was eigenlijk het eerste wat ik me afvroeg :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. dankjewel! 2016 is een schrikkeljaar, haha, vandaar dus ;) XXX

   Delete
  2. Haha ik had het er net nog over, toen realiseerde ik het me! Oeps! liefs

   Delete
 18. Wat een ontzettend tof idee Laura!

  ReplyDelete
 19. Wat een tof idee! Veel succes en plezier met het proces :D x

  ReplyDelete
 20. Wat een leuk idee! Het zal ongetwijfeld heel mooi worden want jouw creaties en foto's zijn altijd geweldig! Veel succes!

  ReplyDelete
 21. Oh wat een ontzettend leuk idee! Daar wil ik ook aan meedoen. Ik ben heel benieuwd naar je werkjes!

  ReplyDelete
 22. Oh dit is geweldig, ik heb er ook eentje gemaakt (omdat ik het echt een geniaal ideetje vond!) http://xlouvette.tumblr.com/

  ReplyDelete

Thanks!