Thursday, December 31

favourites • december

'Hé Bas,' Ik tik mijn broertje op zijn schouder. 'Ik wil vanavond pre-cies dezelfde oliebollen als gisteren, die waren zó lekker. Weet jij nog waar we die gekocht hadden?' Bas kijkt me vragend aan. 'Welke oliebollen? We hebben gisteren helemaal geen oliebollen gegeten.' 'Zei ik gisteren?' Vraag ik beduusd. 'Ik bedoelde de oliebollen van vorig jaar - vorig jaar hadden we hele lekkere oliebollen.' Ik onderdruk een lachbui. 'Ik kan ze me herinneren als de dag van gisteren, dat dan weer wel.' Bas haalt zijn schouders op. 'Een oliebol is een oliebol, die van vorig jaar smaakten waarschijnlijk precies hetzelfde als die van het jaar daarvoor.' Eventjes staart hij voor zich uit, diep in gedachten verzonken. Ik knip met mijn vingers voor zijn neus. 'Wakker worden, meneertje ik-ben-de-nuchterheid-zelve!' Bas kijk verschrikt op. 'De tijd is wel echt voorbij gevlogen,' Mompelt hij. 'Tweeduizendzestien, het is me wat.' 'Oh,' Ik grinnik. 'De nuchterheid zelve, maar wél een gezonde dosis sentiment.'
Tweeduizendzestien. Twee. Duizend. Zestien. Was 2015 überhaupt al begonnen? Blijkbaar wel dus. Vandaag is echter nog steeds niet het moment voor sentimenteel gedoe, dat komt in het nieuwe jaar. Nu deel ik mijn allerlaatste favorieten van tweeduizendvijftien. Mijn favoriete nummer, een fijn magazine en de lekkerste koekjes van december. Oh en meer, lees maar!

accessoire
daniel wellington watch

Dat mijn Daniel Wellington horloge hier nog één keer voorbij moest komen dit jaar stond voor mij vast. Naast zijn simplistische elegantie en bijzondere schoonheid staat het ding ook een beetje symbool voor wat ik het afgelopen jaar heb bereikt met Lauresque. Mijn doel is natuurlijk nooit geweest om geld te verdienen, of alleen maar reviews te schrijven over producten die ik opgestuurd krijg - maar het feit dat ik dit horloge heb mogen ontvangen geeft wel weer dat ik gegroeid ben. Dat mijn publiek zich uitbreidt en dat de kwaliteit van mijn blog naar een nieuw niveau is getild.

Of nouja, dat probeer ik mezelf te vertellen - ik ben namelijk nog dagelijks onzeker over wat ik aan het doen ben, zoekend naar een eigen blogidentiteit. Dat gaat stapje voor stapje, soms eentje terug, daarna twee vooruit. Maargoed - ik had het sentiment voor later ingepland. Dus voor nu: ik ben DOL op m'n horloge en draag 'm hopelijk heel 2016 om mijn pols. En daarna ook nog (als ik 'm dan nog niet gesloopt heb #clumsylife). 

Met de kortingscode 'lauresque' krijgt iedereen overigens tot 15 januari nog 15% korting op een item van Daniel Wellington naar keuze.


nummer
il y a - frero delavega

Het is lang geleden dat ik een nummer zó vaak achter elkaar heb geluisterd als dat ik deed bij deze cover van Fréro Delavega. De dromerige tekst en vrolijke melodie van het popnummer dat origineel gezongen wordt door Vanessa Paradis (omg, de ex van Johnny Depp) doen de haartjes op mijn armen overeind staan en blijven oneindig in mijn hoofd hangen. 

'Parfois on regarde les choses
Telles qu'elles sont
En se demandant pourqoui
Parfois on les regarde
Telles qu'elles pourrait être 
En se disant pourqoui pas'magazine
frankie magazine

Frankie magazine is a national bi-monthly based in Australia, aimed at women (and men) looking for a magazine that’s as smart, funny, sarcastic, friendly, cute, rude, arty, curious and caring as they are. We cover design, art, photography, fashion, travel, music, craft, interiors and real-life stories – we aim to surprise and delight readers with every turn of our beautifully matte pages, and have a good old laugh while doing so.
 bron: www.frankie.com.au
Best. Magazine. Ever. Made.film
me and earl and the dying girl

Me and Earl and the Dying Girl is zo'n film waar je in eerste instantie even aan moet wennen. Je stapt in het leven van Greg, een slightly awkward middelbare scholier wiens missie het is om enigszins neutraal en onzichtbaar door zijn high-school periode heen te komen. Hij spendeert zijn tijd over het algemeen samen met Earl, zijn 'co-worker'. Ze maken al van kinds af aan samen suffe films en zijn tevreden met het leven dat ze leiden. Ze zijn raar, maar cool. Alles verandert echter wanneer Greg bevriend raakt met Rachel. 1. Omdat Greg niet aan 'vriendschap' doet en 2. omdat Rachel ziek is. 

Toen ik begon met kijken wist ik niet of ik de film heel erg leuk zou gaan vinden. Tegen het einde van de film stroomden de tranen over m'n wangen. Aanrader. Aanrader. Aanrader. 

Tenzij je niet van huilen houdt. Dan niet.


snack
kerstkoekjes van bolletje

Wat is kerst zonder kerstkransjes? Precies, een hele treurige kerst. Deze kaneelvariant van Bolletje tovert een gemiddelde kerstavond echter om in een heus festijn en is echt dé shit. Ik kan hier denk ik een heel pak van opeten. In één keer. Heus waar. happy new year!
16 comments:

 1. Een heel gelukkig nieuwjaar Laura!♥

  ReplyDelete
 2. Wat een fijne favorites! En een heel erg gelukkig nieuwjaar gewenst, Laura.

  ReplyDelete
 3. Dat nummer, wow! Ik heb hem nu al drie keer geluisterd.. Fijne jaarwisseling!

  ReplyDelete
 4. De koekjes zien er alleen al veel te leuk uit, haha. De kleuren in je foto's blijven altijd zo mooi en zo'n mooi geheel! Me and Earl and the Dying Girl klinkt goed, is ook een boek van toch? Ik wist eigenlijk niet eens dat 'ie verfilmd was.

  ReplyDelete
 5. Prachtige foto's weer! Ik wil Frankie Magazine ook echt een keer kopen (maar geef mijn geld steeds uit aan andere dingen, oeps). Ik ga dat nummer nu opzoeken hihi :) Alvast een heel gelukkig nieuw jaar, Laura!

  ReplyDelete
 6. Ooooh ik heb ZO hard moeten huilen bij 'me earl and the dying girl', echt een hele mooie film. En HOE cool van je DW horloge!! Dat je blog naar een nieuw niveau is getild mag je zeker zeggen, je bent echt een jong talent Laura! Alvast een heeeele fijne jaarwisseling en ik wens je al het goeds voor 2016! <3

  ReplyDelete
 7. Wat een mooie foto's weer! Fijne jaarwisseling!

  ReplyDelete
 8. Frankie klinkt awesome. Ik ben sowieso al een fan van Flow (lang leve het abonnement van mama <3 ), maar Frankie klinkt nog nét een tikje leuker. Kan je zo'n nummer gewoon bij de boekhandel kopen? En je DW vind ik nog steeds geweldig leuk, maar dat wist je al :) Een mooi en vernieuwend 2016 gewenst lieve Laura! <3

  ReplyDelete
 9. Die film lijkt me wel wat! En aahh, nog steeds zo jaloers op je Daniel Wellington horloge :) heel fijne jaarwisseling! xx

  ReplyDelete
 10. I love me earl and the dying girl. It was such a good movie.
  Blog: Sundaysaresunny.com

  ReplyDelete
 11. Ik werk in een winkel waar die kerstkoekjes in de aanbieding waren en een mevrouw kwam de koekjes inslaan, want 'iedereen is er verslaafd aan thuis dus nu koop ik maar gelijk drie pakken'. Dus je bent niet de enige haha. Ik hoop dat je ook een hele fijne jaarwisseling hebt en een gelukkig 2016!

  ReplyDelete
 12. Heel erg leuk! Fijne jaarwisseling!
  (Heb je dat mooie lettertype op je foto's trouwens zelf gemaakt?)

  ReplyDelete
 13. Die koekjes zijn écht een favoriet van mij. Ik word altijd blij als ze weer in de schappen van de supermarkt liggen. Gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete

Thanks!