Wednesday, December 30

dit wil ik doen in januari

Met het begin van een nieuw jaar voor de boeg komt een heleboel sentimenteel gedoe. En aan dat sentimentele gedoe doe ik heel erg graag mee. Ik leef zo veel mogelijk in het heden, ik streef vooruit en klamp me niet (te veel) vast aan herinneringen - of althans, dat is wat ik probeer. Maar zo af en toe even een blik over mijn schouder werpen en terugkijken op vergane dagen vind ik toch best fijn. Het kan heel leerzaam zijn, motiverend werken en roept vaak nostalgische emoties op, vergelijkbaar met het gevoel dat je krijgt wanneer je een nummer van vroeger hoort. Dan reis je plots even terug in de tijd om zo'n moment opnieuw te beleven. 

Enfin, dat sentimentele gedoe - dat komt later. Voor vandaag wilde ik het íéts praktischer houden en terugblikken op de doelen die ik mezelf half november stelde. Begin deze maand ben ik totáál vergeten te 'evalueren' en heb ik dus ook geen nieuw lijstje gemaakt - maar dat was op zich te verwachten, ik ben immers altijd te laat. 

Ondanks dat ik niet zo'n fan ben van goede voornemens en het hele 'nieuw jaar, nieuwe start' gedoe (ik bedoel, als je iets wil veranderen dan begin je gewoon NU - als je daar niet toe in staat bent dan wil je het niet graag genoeg), leek deze nieuwe maand me wél gewoon weer het moment voor een nieuw lijstje doelen en denk ik dat het dus heel verstandig is om mezelf toch maar het een en ander op te dragen. Omdat ik dat iedere maand doe, níét omdat het nieuwe jaar een nieuw begin met een schone lei (blablabla) is. Just to be clear.
dit wilde ik in november (en december) doen


naar het rijksmuseum 

Na het artikeltje dat ik halverwege november publiceerde kreeg ik een heel lief berichtje van Alexandra met de vraag of ik met haar naar 't Rijksmuseum wilde gaan. En dat wilde ik natuurlijk heeeeeel erg graag. Dus zo geschiedde: we bezochten het museum, slenterden langs heel erg veel schilderijen, bewonderden heuse meesterwerken, schoten bizar veel plaatjes in de ENORME bibliotheek van 't Rijks en dronken naderhand koffie. Alex kocht een kaartje voor me in de museumshop en we schoten een heleboel silly plaatjes. 

iedere dag iets creatiefs doen 

Ik denk niet dat ik óóit eerder zó veel heb geschilderd, geschreven, gefotografeerd en getekend. Iedere dag ben ik bezig geweest en ik vond het heerlijk. Zo af en toe raakte ik wat in de knoop, dan schilderde ik de hele dag waardoor ik geen tijd meer had om een artikeltje te schrijven of vice versa, maargoed. Happens to the best of us. Ik hoop héél erg dit de komende maand vol te kunnen blijven houden. 

een reis boeken naar verweggistan 

Meh, helaas, dit is er niet van gekomen. Maar het plan is - en blijft er. De komende maanden ga ik keihard werken en sparen en hopelijk kan ik er rond de zomer een paar maanden tussenuit. Fingers crossed!


een piercing/tattoo van mijn bucketlist afstrepen 

Of dit gelukt is? Absoluut! En jullie hebben er al alles over kunnen lezen in het artikeltje dat ik aan dit permanente plakplaatje wijdde. Ik ben er nog net zo gelukkig mee als anderhalve maand terug. Misschien zelfs nóg gelukkiger!

een chocoladeletter kopen 

Ik betaalde wel één hele euro voor een onwijs lekkere chocoladeletter, wat was dat een straf #not.

een boek lezen 

Geen literair hoogstandje deze maand, maar wél gewoon een boek. Ik las The Scorch Trials en ben bijna door The Death Cure heen (deel 2 en 3 van The Maze Runner). Onwijs spannend en supermakkelijk om doorheen te komen. Precies wat ik nodig had :)

goed voor mezelf zorgen 

Ja euh, dit is dus niet helemaal mijn talent. Stress, paniek, slaapgebrek en een bleh-gevoel waren nét iets te vaak aanwezig de afgelopen maand en dat resulteerde in een hevige keel- en oorontsteking die me nu nog steeds aan mijn bed kluistert. Helaas. Komende maand ga ik nog nét iets beter proberen rustig te blijven, haalbare doelen te stellen en te ontstressen. 

niet. mijn. databundel. overschrijden 

Dit was makkelijker dan verwacht: ik stelde een 'dataplafond' in en dus werden extra kosten pretty much onmogelijk. Which was nice. Verder besloot ik ein-de-lijk Spotify premium aan te schaffen en heb ik daarmee mijn dataverbruik aanzienlijk ingeperkt. Hoera!dit wil ik doen in januari


• OP TIJD beginnen aan de voorbereidende opdrachten van mijn nieuwe opleiding

• regelmatiger bloggen

• twee boeken lezen

• een baantje zoeken

• een plan opzetten voor mijn reis

• een short story schrijven

• één woord: structuur (!!!)

• 'the unfinished project'
wat ga jij doen in januari?
17 comments:

 1. Een boek lezen is altijd mijn methode om van dat stress/bluhh gevoel af te komen. Lekker kopje thee, rug tegen de verwarming en een goed boek: ultiem me-moment! Fijn lijstje zo om door te lezen, ben benieuwd naar je short story!

  ReplyDelete
 2. Oeh, wat heb je veel dingetjes mogen afstrepen van wat je wilde doen afgelopen maanden. En ga je op reis? Nieuwe opleiding? Wat LEUK!!!!

  ReplyDelete
 3. Ik ben benieuwd wat er van je goede voornemens gaat komen! Gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete
 4. Ik moet mijn lijstje nog maken maar ideeen heb ik genoeg, mijn hoofd zit vol!
  Alvast een gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete
 5. Wat een inspirerende post, leuk om te lezen! Fijne jaarwisseling!

  ReplyDelete
 6. Veel succes met je doelen! Gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete
 7. ik ken de melancholie van het einde van het jaar :) Met je voornemens voor de komende maand (en die van de voorbije maanden) krijg ik ook wat ideeën van wat ik graag nog eens zou doen. Welke opleiding ga je eigenlijk volgen? Ik ben ook enkele creatieve opleidingen aan het overwegen, maar ik kom er maar niet toe om met al die voorbereidingen te beginnen... Alvast een gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete
 8. Oeh, nieuwe opleiding? Ik ben benieuwd! Iets met je creativiteit doen? :D Liefs!

  ReplyDelete
 9. Leuk artikel, lekker om te lezen en mooi vormgegeven ook. Je bent en blijft een van mijn favoriete bloggers! Welke nieuwe opleiding ga je doen en wanneer begin je?

  ReplyDelete
 10. Nieuwe opleiding? Je maakt ons nieuwsgierig :)! Leuke blog weer, en idd een strak plan om wat beter voor jezelf te gaan zorgen, I feel ya!

  ReplyDelete
 11. Een short story schrijven - ga ik ook doen dit jaar. Succes

  ReplyDelete
 12. Fijne doelen! Alvast heel veel succes en een gelukkig nieuw jaar!

  Liefs, Elbrich

  ReplyDelete
 13. Jaaa een short story! Moet je doen, ik ben heel benieuwd. En op reis gaan is zo gaaf, maar ik ben blut en heb geen werk. Meh. Succes met je doelen! X

  ReplyDelete
 14. Wat een goeie en inspirerende lijst. Ik hoop dat je je doelen behaalt. You go girl

  ReplyDelete
 15. Heel inspirerend artikel! Goed dat je realistische doelen stelt en reflecteert. Ik heb dankzij jou nu enorm zin om hetzelfde te doen. Heel veel succes met je doelen in ieder geval! :)

  ReplyDelete
 16. Gaaf! Je inspireert me. Ik vind het bijvoorbeeld heel interessant dat je een short story wilt gaan schrijven. Ik zou het ook graag proberen maar hoe begin je aan zoiets?!

  ReplyDelete

Thanks!