Friday, December 11

diy (christmas) gift • personalized recipe notebookHet geven van cadeautjes maakt me misschien nog wel vrolijker dan het krijgen van cadeautjes. Een oprechte glimlach, of de pretoogjes van iemand die écht blij is met hetgeen dat je voor hem of haar gekocht/gemaakt hebt is zó waardevol. Het zijn die kleine dingen, die het leven wat leuker maken. Zo'n cadeautje hoeft overigens helemaal geen tientallen of honderden euro's te kosten, een zelfgemaakt of klein, maar doordacht presentje heeft vaak veel meer betekenis!

Een poosje terug vond ik bij Dille & Kamille een prachtig receptenboek om zelf op te vullen. Een heel groot album met lege pagina's waar je al je favoriete recepten in kunt verzamelen. Ik vond dat zó'n leuk idee dat ik heb besloten zelf aan de slag te gaan met schriftjes en zo gebeurde het dat ik een stapeltje eigen receptenboekjes maakte die ik vervolgens aan vrienden en familie cadeau heb gedaan. De boekjes vielen erg in de smaak en omdat iedereen zo enthousiast was leek 't me een tof idee om hier te delen hoe ik ze gemaakt heb (spoiler: 't is heel simpel)!
---------


dit heb je nodig


 • gelinieerde schriftjes (deze zijn van Dille & Kamille - €2,25)
 • een fineliner
 • een witter (verf)pen (die van mij is van Uni POSCA en werkt heel fijn - €3)
 • eventueel: washitape, een labelmaker, fineliners/markers in andere kleurtjes


dit is wat je moet doen

Stap 1. Versier de buitenkant van je boekje. Ik heb zelf al mijn boekjes met een witte verfpen versierd. Het boekje op de foto heeft een heel subtiel stippelpatroontje langs de rand en ook een stippellijntje langs het naamlabeltje. Op een ander boekje (een groene) heb ik een patroontje met allerlei blaadjes getekend en wéér een andere heb ik versierd met stippelpatroontjes en een labeltje dat ik maakte met mijn labelmaker (van de HEMA). Je kunt helemaal je eigen gang gaan - en houd natuurlijk ook een beetje rekening met wat de persoon voor wie het boekje is leuk vindt!Stap 2. Als de voorkant van het boekje af is kun je de binnenkant op gaan vullen! Ik heb bovenaan iedere pagina 'RECEPT' geschreven, met daarachter '1, 2, 3, 4' enzovoorts. Daaronder heb ik ruimte gemaakt voor een ingrediëntenlijst en de rest heb ik vrij gelaten. Ik heb overigens niet het héle boekje gevuld - dat zou namelijk vrij veel tijd kosten. Mocht je wél genoeg tijd hebben dan kun je hier natuurlijk wat meer moeite in steken: versier de pagina's een beetje, maak hier en daar een tekeningetje of nummer de pagina's - ga los!


Stap 3. Om het nóg wat persoonlijker te maken kun je misschien al een eerste receptje in het boekje schrijven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Schrijf ten slotte de naam van de nieuwe eigenaar voor op het boekje en pak het in! It's as simple as that :) 

---------

merry christmas (alvast) (ja) (vroeg) (sorry)
↟↟↟


12 comments:

 1. Ah, wat een onwijs leuk idee is dit! Deze ga ik absoluut onthouden voor een kerstcadeautje!

  ReplyDelete
 2. Ah wat schattig, zo'n receptenboekje! Jij ook merry Christmas hihi (never too early) Xx

  ReplyDelete
 3. Wat een super leuk idee! En hele mooie foto's heb je ook weer!

  ReplyDelete
 4. Onwijs leuk idee! Denk dat dit een heel leuk cadeau is ook om voor iemand te maken :) Je hebt ook weer prachtige foto's gemaakt!

  ReplyDelete
 5. Zo leuk om te doen:) mijn tante kreeg van alle neefjes en nichtjes een groot receptenboek, en omdat ik de oudste was mocht ik het dus maken (zoooooveel geschreven, dat mn hand pijn deed) maar als je er waardering voor krijgt is dat leuk:) ziet er leuk uit!:)

  ReplyDelete
 6. Zo leuk om te doen:) mijn tante kreeg van alle neefjes en nichtjes een groot receptenboek, en omdat ik de oudste was mocht ik het dus maken (zoooooveel geschreven, dat mn hand pijn deed) maar als je er waardering voor krijgt is dat leuk:) ziet er leuk uit!:)

  ReplyDelete
 7. ahw wat een leuk cadeau ideetje lau !
  en je handschrift is prachtig
  xx ish

  ReplyDelete
 8. oh wat leuk! 'K ga het zelf zeker doen. Bedankt voor het leuke idee

  ReplyDelete
 9. ONtzettend leuk Laura! Ik kreeg er laatst ook een, die had ook nog zelfgemaakt tapjes, was echt prachtig!

  ReplyDelete
 10. Super pretty, echt heel mooi! Ik heb laatst ook een receptenboek gemaakt, maar dan van een a5 multomap van de Hema. Werkt ook fijn!

  ReplyDelete

Thanks!