Saturday, October 31

travel diary • rome IV

Rome, 11.10.' 15
 "Rond zes uur schrik ik wakker. Ik hoor geschreeuw en gerumoer op straat en het kost me moeite om weer in slaap te vallen. Ik besluit een blik uit het raam te werpen, maar word niet veel wijzer van wat ik zie. Eenmaal terug in bed zak ik weg in een onrustige slaap, om vervolgens veel te laat weer wakker te worden. Ik schiet in een makkelijke outfit, prop mijn ontbijt naar binnen en race vervolgens de trappen van het klooster weer op om m'n tas in te pakken. Zo'n vijf minuten later sta ik buiten en kom ik er achter dat mijn groepje al is vertrokken. Ugh."
Na wat paniek kan ik gelukkig met wat andere laatkomers (ik ben niet de enige, thank god) meelopen naar de Capitolijnse Musea: onze eerste bestemming van de dag. We blijken uiteindelijk ruim op tijd te zijn en kunnen nog even van het zonnetje genieten voor het museum binnengaan. Ik ben nog een beetje slaapdronken en kan mijn hoofd niet helemaal bij het programma houden maar dat doet er niet zo toe. Na een korte tour door het museum kijken we uit over het Forum Romanum en vertrekken we richting de Joodse Ghetto: een tof buurtje in Rome met een rijke geschiedenis.


Rome, 11.10.'15
"We vervolgen onze tocht door de 'Ghetto' (dat klinkt dus veel extremer dan het eigenlijk is) en blijven hier en daar even stilstaan om te luisteren naar de verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Niet heel vrolijk allemaal, maar wel heel bijzonder en intrigerend. Onze laatste stop is Fontana delle Tartarughe: de schildpaddenfontein. Deze fontein bevindt zich op een súperlief, klein pleintje (Piazza Mattei) middenin de Ghetto en is werkelijk waar een lust voor het oog. Omringd door zalmroze en perzik gekalkte muren en een aantal lieve koffietentjes staat het ding daar mooi te wezen." 

Malina, Josephine en ik drinken de allerlekkerste sojacappuccino EVER bij 'Le Tartarughe' (€1,20 voor een sojacappuccino?! #deleef) en keren daarna terug naar het klooster voor een wederom uitgebreide lunch. Voordat we Piazza Mattei verlaten spot ik echter een geweldig leuk en hip saladebarretje en neem ik me voor terug te gaan naar de schildpaddenfontein zodra ik daar kans toe zie.


Na de lunch vertrekken we naar de Borghese waar we 'Galleria de Borghese' bezichtigen. We bestuderen een vijftal marmeren beelden beelden (inclusief bovenstaande - volgensmij is dit Proserpina) en mogen vervolgens zelf nog wat rondwandelen. Malina en ik verkennen de bovenverdieping van het museum en bekritiseren de schilderijen die overal om ons heen de muren in beslag nemen (vanuit een kundig en objectief oogpunt natuurlijk: 'Oh, kijk, nóg een schilderij van Jezus.' 'Goh, wat vernieuwend!' 'Wow, en check dit dan: het. is. Maria.' 'WOW, DEZE LIJKT ECHT PRECIES OP DE VORIGE.' *rolt met ogen* *barst in lachen uit*).


Na ons bezoek aan Galleria Borghese staat een heus voetbaltoernooi tussen docenten en leerlingen op de planning. Naomi en ik krijgen het echter voor elkaar weg te sneaken en hebben nu ein-de-lijk de vrije tijd waar we zo verschrikkelijk lang op hebben gewacht. We leggen ieder mooi hoekje vast (dat is dus letterlijk élk hoekje in Rome) en wandelen urenlang door de stad - op zoek naar leuke winkeltjes en nog meer toffe plekjes om te fotograferen. Rond zes uur eten we een ijsje (pistache en chocolade met kastanje) en gaan we op zoek naar een restaurantje voor het diner. We eten pizza met gegrilde groenten en delen een groene salade. 

's Avonds laat drinken we nog wat met een aantal andere leerlingen en rond half elf keren we weer terug naar het klooster. We hebben een onwijs gezellige avond en kletsen nog uitgebreid na op onze kamer (onder het genot van onze geliefde toblerone). VOLGENDE KEER: DAG 5 & 6 (MET O.A. DE SINT PIETER, DE AVENTIJN EN HET VATICAAN)
9 comments:

 1. Die sojacappuccino ziet er echt vet lekker uit, en dan die prijs, helemaal geweldig! Wat een prachtige esthetisch verantwoorde plaatjes weer<3
  X Emma

  ReplyDelete
 2. Super leuke post weer! Die eennalaatste foto van Naomi is echt heel mooi!

  ReplyDelete
 3. Wat een leuk artikel weer! En mooie foto's!!!!

  ReplyDelete
 4. Wat heb je een prachtige foto's gemaakt! Rome wil ik zeker nog eens bezoeken.

  ReplyDelete
 5. Al je verslagen zijn zo leuk, de foto's zijn ook deze keer prachtig!

  ReplyDelete
 6. Ah, zulke mooie foto's Laura! Ik word steeds verliefder op Rome :)

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige foto's heb je toch gemaakt. Het was echt heel erg fijn om Rome eens via andere ogen te bekijken. Nu wil ik er zéker naartoe! <3

  ReplyDelete
 8. Wauw wat een mooie foto's! Zelf ga ik aan het einde van het jaar op reis met school en we mogen kiezen uit een aantal bestemmingen (wat een luxe). Ik twijfelde nog heel erg, maar weet nu toch bijna zeker dat ik naar Rome ga, wat een mooie stad!

  ReplyDelete

Thanks!