Tuesday, October 27

travel diary • rome III

Rond half zeven 's ochtends ga ik gefrustreerd op de rand van mijn bed zitten. Het is ijskoud in onze slaapkamer en het weer ziet er grauw uit. Ik ben zo'n drie uur eerder al even wakker geweest en ook nu lukt het me niet goed meer verder te slapen. Ik besluit even onder een warme douche te gaan staan en kleed me vervolgens aan. Ik ben een beetje boos op mezelf dat ik geen truien heb meegenomen - maarja, ik had ook niet echt op ditsoort druilerig weer gerekend toen ik mijn koffer inpakte. Rammelend van de honger snel ik een half uurtje later de trappen van het klooster af naar de ontbijtzaal: het is vijf voor acht en dus ein-de-lijk tijd om te eten. 

Na het ontbijt bezichtigen we twee kerken. In de tweede maakt mijn groepje een opdracht voor een vak dat ik niet volg en dus krijg ik toestemming om een uurtje de stad te verkennen. Opgelucht vertrek ik naar buiten (waar het ein-de-lijk gestopt is met regenen) en ga ik op zoek naar een koffietentje. Na een korte wandeling over Via Nazionale vind ik een schattig zaakje (Morganti heet het) waar ik een 'Americano' drink en even rustig kan gaan zitten. De tijd vliegt echter voorbij en voor ik het weet is een uur verstreken. 

Ik keer terug naar het kerkje waar ik een kaarsje brand (je moet wat als je niets te doen hebt hè) voor we onze toch voortzetten naar het Museo Nazionale Romeo. Een (enigszins saai - moet ik toegeven) museum waar we wat informatie krijgen over een aantal beeldjes en muurschilderingen. Ik kan me niet helemaal concentreren op het praatje van de docenten en dwaal in gedachten af naar het lieve koffiezaakje waar ik eerder heb gezeten en de prachtige Roomse straten en steegjes die ik dolgraag nog uitgebreider zou willen verkennen.Na ons bezoek aan het museum keren we terug naar het klooster. We worden onderweg compleet nat geregend en komen als verzopen katjes aan, maar krijgen gelukkig (na eerst droge kleren aan te hebben getrokken) een uitgebreide lunch voorgeschoteld. Dat maakt alles weer goed.


Rome, 10.10.'15
"Na de lunch hebben we een uurtje om uit te rusten. Naomi en ik doen ons tegoed aan Toblerone en vermaken ons met het nemen van gekke foto's. De rest van de middag vullen we met meer kerken, een museum en tot slot Piazza del Popolo. We zien meerdere werken van Michelangelo, die allemaal onwijs indrukwekkend zijn en ook het piazza is prachtig."

Rome, 10.10.'15
"We krijgen wat achtergrondinformatie over de twee identieke kerken (die gemaakt zijn door twee verschillende architecten - copycats much) die het piazza sieren en daarna krijgen we allemaal wat geld voor een avondmaal. Thomas, Brasil en ik lopen samen terug naar het klooster. We dragen doorzichtige regenponcho's en rennen door de straten van Rome. We lachen uitbundig en besluiten wat foto's te nemen. Die worden natuurlijk geweldig. En raar. Vooral heel raar. "
's Avonds eet ik tiramisu én een chocolade soufflé. Met een groepje besluiten we na het eten nog ergens op een terrasje te gaan zitten. We drinken koffie en kletsen tot het tijd is om weer naar het klooster terug te keren. Het regent nog steeds maar op het terrasje staan hittelampen die ons heerlijk warm houden.HET WAS EEN GRAUWE EN DRUILERIGE DAG, VOL FIJNE MOMENTJES. 'OP NAAR DE VOLGENDE!' WAS WAT IK DACHT VOOR IK MIJN OGEN SLOOT. 9 comments:

 1. Wat zijn jouw foto's toch altijd mooi!

  ReplyDelete
 2. Wat lijkt mij rome een heerlijke stad om in rond te dwalen. Maar nu wordt de wanderlust nog veel en veel groter nu ik jou foto's zie en baal ik misschien nog wel erger nu ik weer naar school moet.
  Ik hoop dat je mooie memories nog lang blijven van deze ozo mooie stad

  ReplyDelete
 3. Lekker veel een mooie foto's!

  Liefs, Elbirch

  ReplyDelete
 4. Zelfs een regenachtige dag is in Rome nog fijn, wat een heerlijk verslagje weer! Op naar de volgende, inderdaad. ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Oh wauw die foto 's avonds is zo viberig!!

  ReplyDelete
 6. Je Rome-posts zijn zo leuk! Ik heb ze net allemaal gelezen, love it. Ook leuk om te zien hoe anderen de stad ervaren, geeft weer een totaal ander beeld. Je foto's zijn echt zooo mooi geworden weer! Gosh, ik heb die van mij uit wanhoop en tijdnood maar even in één post gegooid. Zo moeilijk kiezen, je wil echt ALLES fotograferen hè! Waarom moet Rome nou zo geweldig zijn...;) Liefs

  ReplyDelete
 7. ik krijg steeds meer zin om naar rome te gaan als ik dit lees!

  ReplyDelete
 8. Je foto's zijn echt prachtig! <3 Ben benieuwd naar de volgende.

  ReplyDelete

Thanks!