Saturday, October 3

on my mind • rome

Stel je voor: idyllische steegjes, koffiezaakjes op iedere hoek, espresso's drinken in de brandende zon, oude gebouwen, dorische, korintische en ionische zuilen die dienen als fundering voor monumenten van onmeetbare historische waarde en sierlijke huisjes die de straten van Rome omlijsten. Een uitstapje naar Pompeii, de Vesuvius die imposant opdoemt in de verte en tientallen kerken die ieder een waslijst aan eeuwenoude verhalen en gebeurtenissen met zich meedragen. Nog maar een paar dagen - en dan is dit droombeeld niet meer slechts een fantasie. 8 Oktober stap ik namelijk met ruim honderd andere gymnasiumleerlingen in het vliegtuig naar Italië om ons vervolgens onder te dompelen in het Rome van duizenden jaren geledenOp het programma staan onder andere activiteiten als het beklimmen van de vesuvius (mits het weer het toelaat), een bezoekje aan Pompeii (and the walls kept tumbling down; in the city that we lost; great clouds roll over the hills; bringing darkness from above - Bastille), het bezichtigen van ontelbaar veel kerken en natuurlijk heel veel ijsjes eten. Want ja - dat kan gewoon weer in Rome. 

Ik ben van plan minstens duizend foto's te nemen (dat is nieteens héél onrealistisch aangezien we bijna tien dagen in Italië vertoeven) en naderhand natuurlijk uitgebreid verslag te doen over al mijn avonturen in het land van pasta, wijn, druiven en laurierkransen. Misschien ontdek ik wel een aantal prachtige hotspots (- maar misschien ook niet: onze planning is o-ver-vol). 

Goed. Wat ik dus wilde bereiken met dit verhaal is het overbrengen van mijn enorme enthousiasme. En ik wilde aankondigen dat er gedurende mijn verblijf in Italië misschien wat minder artikeltjes online zullen komen. Maargoed, daar moet iedereen maar mee leven, right (*probeert inner-controlfreak gerust te stellen*)?ben jij wel eens in rome geweest?
24 comments:

 1. Tof joh! Ik zie uit naar de artikeltjes na je reis. En maak je niet druk over het feit dat er minder artikels online komen - is heel begrijpelijk. Ik ben een beetje jaloers! :-(

  ReplyDelete
 2. Ahh jullie gaan ook naar Rome! Wij gaan precies een week later. Zo chill dat jullie met het vliegtuig gaan, wij gaan met de bus (ja, oh my god... 24 uur lang, heerlijk).
  Have fun!

  ReplyDelete
 3. Toen ik 6 jaar heb ik voor 5 maanden in Rome gewoont. Ik herinner natuurlijk niet super veel maar ik heb daar wel heel veel leuke tripjes gemaakt. Veel plezier!

  ReplyDelete
 4. Wat onwijs gaaf zeg, heel veel plezier en dat er weinig artikeltjes online komen snap ik helemaal. Waarschijnlijk wordt dat later wel weer gecompenseerd met een heleboel verhalen en foto's vanuit Rome. Geniet ervan!
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Oh wat ontzettend gaaf! Rome en Pompeii! Bij het idee al krijg ik helemaal de kriebels! Ik kijk al uit naar je Italiaanse-posts! Have fun! Veel Liefs

  ReplyDelete
 6. Zo leuk! Geniet ervan. Het is een prachtige stad met een super sfeertje :)

  ReplyDelete
 7. Ik zou zeggen, geniet er heel erg van. De Romereis is een van de leukste dingen die ik ooit met school gedaan heb! Het is heel gezellig, de stad is prachtig en het is gewoon erg leuk :)

  ReplyDelete
 8. Ahh, ik krijg nu echt zin om weer terug te gaan! Ik vind Rome oprecht de mooiste stad die ik tot nu toe heb bezocht. Elk straatje, steegje, gebouw en plein is prachtig!! Heel veel plezier (: *is jaloers*

  ReplyDelete
 9. Ik wil nog zo graag een keer naar Rome. Het lijkt me zo'n mooie stad! X

  ReplyDelete
 10. Ik ben ook in Rome geweest met klasgenootjes van de middelbare school. Het is al iets van 4 jaar geleden maar het was écht geweldig. Ik heb er zo'n leuke tijd gehad en ik wil zoooo graag weer terug. Ik kan niet wachten tot je blog post(s) over Rome!

  ReplyDelete
 11. Ik ging vorige maand nog naar Rome en Pompeii! Je gaat er geweldig van genieten, kan niet anders! :)

  ReplyDelete
 12. Wat heerlijk dat je daar heen gaat. Ik vind Rome echt een prachtige stad en ik blijf me verbazen over hoe mooi ieder hoekje was. Geniet ervan!

  ReplyDelete
 13. Wauw! Superleuk, ben echt jaloers! Vorige zomer ben ik ook naar Italie geweest en je ideaalbeeld komt helemaal overeen met mijn belevenissen daar. De bedoeling was dan ook om een dagje naar Rome te gaan, maar dat bleek uiteindelijk toch niet te doen ivm de afstand. Ik was helemaal teleurgesteld, want ik had me daar zo op verheugd!
  Anyways, kan niet wachten op jou posts over deze mooie stad, have a good time! X

  ReplyDelete
 14. Fijn dat je er naartoe gaat. Ik ben er afgelopen zomer geweest met mijn moeder en oh, wat is het een won-der-scho-ne stad. Echt. Alle gebouwen die je ziet zijn prachtig. Wel fijn dat je in de herfst gaat; ik vond het in het hoogseizoen wel heel druk en helaas waren er ook veel zuip-vakantie jongeren. Enjoy, ik ben benieuwd naar jouw verhaal over de stad! :)

  ReplyDelete
 15. JA ROME IS FANTASTISCH! Ik ben er in april geweest als edureis en het was echt een van de mooiste weken van mijn leven. Sowieso die sfeer van alle mensen, maar de stad is ook prachtig. Mijn zus is er vorig jaar ook geweest en we gaan ergens in 2016/2017 waarschijnlijk met z'n vieren naar Rome en daar heb ik nu al zin in, omdat ik dan ook nog meer tijd heb om uitgebreid foto's te maken et cetera. Ik kijk heel erg uit naar je updates en geniet er vooral van!

  ReplyDelete
 16. Rome is echt super!! Ik ben er 2,5 jaar geleden ook geweest met mijn klas. Dit was de leukste reis, en zelfs de leukste week, van heel de middelbare school. Afgelopen zomer ben ik weer terug geweest met dezelfde groep vriendinnen, nadat we klaar waren met de examens. De wijk Trastevere is heel tof, hier zijn veel restaurantjes en 's avonds ook veel straatartiesten. Ik hoop de komende jaren nog eens een keer terug te gaan met mijn familie, om ze te laten zien hoe mooi het is. Heel veel plezier tijdens deze reis!

  ReplyDelete
 17. Wat gaaf zeg!! Heel veel plezier, ik wil ook nog zo graag eens naar Rome X

  ReplyDelete
 18. Rome is de mooiste stad waar ik ooit geweest ben, ik begrijp de enthousiasme.

  ReplyDelete
 19. Jaaaa Rome! Ik ben er afgelopen juni voor het eerst - eindelijk - en hopelijk zeker niet voor het laatst geweest. Het is zo prachtig <3 Heel veel plezier!

  ReplyDelete
 20. Jaa, superleuk! Enne, je enthousiasme kwam ook offline héél goed over, haha! :)

  Heel veel plezier alvast! Oh, enne, bereid je maar vast voor, het verkeer is in Rome één grote chaos ;)

  xx

  ReplyDelete
 21. Jaa Rome is zo geweldig <3 Ik ben er precies een jaar geleden geweest met mijn klas, en het was echt perfect! Ben heel benieuwd naar de foto's (: Veel plezier!

  ReplyDelete
 22. Rome is zooo leuk! Ik ging er ook vorig jaar met school naartoe :) en heb inderdaad heel veel foto's gemaakt :)

  ReplyDelete
 23. Rome is echt zo leuk! Ik ben er 2 jaar geleden op vakantie geweest en ga vannacht weer met school. Ik ben nu bijna net zo enthousiast als jij haha. Veel plezier alvast!!

  ReplyDelete
 24. JA, ik ben vorig jaar in Rome geweest en het was prachtig! Heel heel heel veel plezier !

  ReplyDelete

Thanks!