Sunday, August 16

VOEDSEL MET FLEUR

Een gemiddelde dag met Fleur en Laura ziet er ongeveer zo uit: kletsen, eten, lachen, eten, foto's maken van eten, nog meer eten (want nu zijn er foto's gemaakt en mag het op), foto's maken van andere dingen, eten, kletsen en eten (had ik al eten gezegd?). Geen grapjes. Héél misschien wordt er tussendoor wat door de stad (waarschijnlijk Utrecht) gewandeld. Oh en koffie gedronken. Dat ook.

Afgelopen maandag ging het er precies zo aan toe toen ik Fleur een middagje (en avond) op kwam zoeken in Utrecht en ik vond het hoog tijd worden om een keer een artikeltje te wijden aan al het lekkers dat wij zo al naar binnen werkten samen. Oja, pas op: na het lezen van dit artikel heb je honger. Trust me.
TAART BIJ DAEN'S


Toen ik maandag van de trein stapte en de grote hal van Utrecht Centraal in huppelde stond Fleur me al op te wachten. Of nouja, ze kwam net aanlopen. Zoekend keek ze om zich heen en voor ze het wist sprong ik recht voor d'r neus. 'Boe!' Riep ik waarschijnlijk (datsoort dingen doe ik namelijk altijd). We besloten al snel dat we taart wilden. Dat was nodig. En taart eet je natuurlijk bij Daen's. 

Onderweg passeerden we een ijskraampje en bíjna had ik eruit gefloept dat ik liever ijs wilde. Gelukkig was ik verstandig en deed ik dat niet (wel riep ik: 'IJS' waarop Fleur reageerde met: 'IJS?' mijn antwoord was toen: 'nee. taart.'). We bereikten vervolgens zonder verdere obstakels Daen's waar Fleur cheesecake at en ik carrotcake. Met een soja-cappuccino. Daarna zat ik vol. Heel vol.


EARL GREY MACARONS


'Hier verkopen ze de beste macarons van heel Utrecht,' vertelde Fleur me enthousiast. Het was een aantal uur later en we stonden voor een patisserie in Hoog Catharijne waar we de tientallen rijen kleurige gebakjes bewonderden. Fleur kocht drie macarons en zei dat ik er ook drie uit mocht kiezen. 'Echt?!' Riep ik nog uit, waarop ze antwoordde met een knikje en een glimlach van oor tot oor. Ik las zorgvuldig de kaart met smaken en besloot voor twee verschillende macarons te gaan: earl grey (2x) en vanille (1x). 

Met de prachtig ingepakte macarons in onze tassen bezochten we vervolgens de Albert Heijn. We deden boodschappen voor het avondeten en fietsten daarna bepakt en bezakt naar Fleurs appartementje. Daar kletsten we onder het genot van een heerlijke kop thee, terwijl we de macarons fotografeerden (en opaten). Rond een uur of zeven gingen we de deur nog even uit om wat plaatjes te schieten van onze outfits. Een uurtje later keerden we terug naar Fleurs kamer waar ik een heus vijf sterren diner kookte.


HARTIGE PANNEKOEKEN


Ok, grapje. Maar lekker was het wel. Ik bakte volkorenpannenkoeken en maakte er een pittige vulling bij die bestond uit oosterse roerbakgroenten met vegetarisch gehakt en zoetzure chilisaus. Ons maaltje aten we vervolgens op Fleurs bed (dat overigens belachelijk fotogeniek is), terwijl we door onze instagramfeeds scrollden. Ook gaf Fleur me een snelcursus photoshop (maar eigenlijk was Fleur veel te advanced en begreep ik er geen fuck van - excuse my language). 

Na het diner at ik chocoladebonbons met kokos en dronk ik (alweer) een mok dampende thee. We genoten van de zwoele avondhitte en hadden het over vanalles en nog wat. Rond half 11 zette Fleur me af bij de bushalte, waar ik de bus miste. Op Utrecht Centraal miste ik vervolgens de trein en eenmaal terug in Amsterdam reed mijn bus voor m'n neus weg. Het maakte me eigenlijk niet zo uit. Het was een fijne avond. Alles was wel prima. NU HEB JE HONGER HÈ? TOLD YA.
#SORRYNOTSORRY


23 comments:

 1. ha daen's. Ik weet nog dat ik daar met een vriendin zat en ik per ongeluk tegen een vrouw aanstootte omdat het hutjemutje stond en ze super super boos werd :') Ziet er als een toffe dag uit!

  ReplyDelete
 2. Yep, mijn maag rammeld haha! Gisteren bij een bruiloft waar ik was hadden ze ook earl grey macarons! Best lekker haha! Veel Liefs

  ReplyDelete
 3. Alles ziet er zo lekker uit! Ik heb inderdaad best wel een beetje heel erg trek gekregen, haha!

  ReplyDelete
 4. Nu heb ik heel veel zin gekregen om Utrecht te bezoeken! En om macarons te eten hihi :)

  ReplyDelete
 5. Oh dit ziet er allemaal zo lekker uit! Mijn maag rammeld! Nom nom nom..

  ReplyDelete
 6. Heb de waarschuwing genegeerd en toch gewoon gelezen. En nu honger helaas hahaa. Maar ik moet nog ontbijten dus komt goed uit. Gaaf ook die grijze macarons:)

  ReplyDelete
 7. Wat een heerlijkheid! Het is dat ik net mijn ontbijtje naar binnen heb gewerkt, anders had ik nu zeker weten een rommelend maagje gehad!

  ReplyDelete
 8. Volgens mij is het eerste ding dat ik ga doen als ik in Utrecht studeer naar Daen's gaan voor een gebakje :')

  ReplyDelete
 9. En nu heb ik echt honger! Grrr! Ziet er uit als een leuke dag wel, hoor. Liefs!

  ReplyDelete
 10. Prachtige foto's! En ja, ik heb honger haha.

  ReplyDelete
 11. Jouw foto's zijn zo goed dat ik zin krijg in die pannekoek terwijl ik daar niet eens zo van houd, nou dan zijn ze wel heeuul goed!

  ReplyDelete
 12. Oh, wat was dat lekker allemaal zeg. En die macarons zijn ook echt overheerlijk. Dat pannenkoekenrecept moet ik ook echt bewaren, dat was een groot succes!

  Tot snel weer! <3 XX

  ReplyDelete
 13. Het klinkt als een hele fijne dag & avond! Fijn dat je zo genoten hebt! Earl Grey thee is mijn favoriete smaak, laat staan de Macarons variant!
  Liefs Iep

  ReplyDelete
 14. Zo veel lekkers! Waar in Hoog Catharijne heb je de lekkere macarons vandaan? (:

  ReplyDelete
 15. Ahh jeetje, de helft lust ik niet, maar tóch ziet het er heeeel lekker uit :) En mooie foto's weer! :)

  xx Alex

  ReplyDelete
 16. Ah, ziet er heerlijk uit allemaal. Gelukkig heb ik net gegeten, anders had ik nu onwijze honger gehad...!

  ReplyDelete
 17. Ah dit ziet er heerlijk uit zeg!
  En wat schrijf je toch geweldig (naast dat je foto's te mooi om aan te zien zijn)
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 18. Nmnomno, lekker en genieten hoor. Fijne kleuren.

  ReplyDelete
 19. Het is 10 voor half negen en ik heb nu al zin om heel erg veel te eten. Wat een prachtige foto's!

  ReplyDelete
 20. ahhh die macarons zien er zooo leuk uit, al helemaal met dat beddengoed haha :)
  damn je maakt me wel echt hongerig nu Laura, ik heb vijf minuten avondeten gegeten maar jup, de honger is back. maar zoals ik dus weer zei, echt prachtige foto's en leuk artikel!!

  Liefs,
  Didem

  ReplyDelete
 21. Ok. HONGER. Of eigenlijk niet echt, want ik zit nog vol van alle hapjes net bij Exki :) Maar het ziet er wel onwijs lekker uit. Allemaal leuke hotspots waar ik echt nog eens langs moet, als ik die lekkere hapjes zo allemaal zie! Liefs Anniek

  ReplyDelete

Thanks!