Tuesday, August 18

SCHRIFTJES VERSIEREN ENZO (DIY)


Op het moment dat ik dit artikeltje tik zit ik in Naomi's kamertje (in geleende sweatpants te bibberen van de kou). We hebben de eerste "schooldag" alweer achter de rug, al denk ik niet dat ik het een echte schooldag kan noemen. Naast het bijwonen van een presentatie over het komende schooljaar en het ophalen van onze boeken hebben we namelijk niet bijster veel gedaan. Met onze enorme boekentassen verlieten we naderhand het schoolgebouw, een beetje bezwaard door het vooruitzicht van een heel jaar school, maar ook vrolijk en enthousiast over de leuke middag die we de avond van tevoren hadden gepland. We lunchten wat en brachten vervolgens de hele middag door in de stad (lees: American Apparel). Ik eet hier straks een hapje en daarna ga ik weer op huis aan. 

Anyway: naast bergen met huiswerk, weinig vrije tijd en meer van datsoort jammerlijke dingen betekent het nieuwe schooljaar ook dat we weer boeken mogen kaften en schriftjes mogen versieren. Ieder nadeel heeft z'n voordel, zegmaar. Ik kocht lieve labeltjes en bijpassend kaftpapier (eigenlijk is het cadeaupapier, maar dat doet er niet toe) bij Dille & Kamille en een labelmaker bij de Hema en ben gisteren en vanochtend druk ik de weer geweest met plakken en knippen. Het uiteindelijke resultaat zorgt nog nét niet voor zin in school (dat is vrijwel onmogelijk, lol), maar het leukt 't idee van een jaar gevuld met boeken en huiswerk absoluut wat op.




DIT IS WAT JE NODIG HEBT


• Basic bruine schriftjes van de Hema (deze had ik nog over van vorig jaar)
• Basic bruin kraftpapier van de Hema (idem dito)
• Cadeaulabeltjes van Dille & Kamille
• Kaftpapier van Dille & Kamille (ok, dit is dus cadeaupapier, maar prima te gebruiken om je boeken mee te kaften. het printje is te lief voor woorden - aanrader!)
• Labelmaker van de Hema (dit is waarschijnlijk mijn nuttigste en meest awesome aankoop bij de Hema ever)


DIT IS WAT JE MOET DOEN


Met de labelmaker maakte ik een aantal labeltjes voor op de helft van m'n schriftjes. De labels hebben een vintage/retro look en zijn superhandig omdat je ze meteen op kunt plakken. Ik heb deze schriftjes verder leeg gelaten op een enkele kleine illustratie na. Op de overige schriftjes plakte ik de labeltjes van Dille & Kamille waar ik vervolgens met (vul)pen de namen van verschillende vakken op schreef. Op de achterkant van deze schriftjes plakte ik labeltjes met mijn naam en klas erop - die ik wederom met de labelmaker maakte. 

Om alles een beetje een geheel te maken kaftte ik een deel boeken met het cadeaupapier dat bij de labeltjes past en maakte ik weer labeltjes met de namen van mijn vakken. Het andere deel kaftte ik met het kraftpapier van de Hema dat perfect aansluit bij mijn simpele schriftjes.



WAT VINDEN JULLIE VAN M'N SCHRIFTJES? EN VINDEN JULLIE M'N LABELMAKER OOK NIET ONGELOFELIJK TOF?! (OK, €10 WAS MISSCHIEN EEN BEETJE DUUR, MAAR #WORTHIT)


33 comments:

  1. Hé, ik heb hier thuis ook nog een stuk of 15 boeken liggen, zin om even langs te komen? Haha, nee, grapje hoor :D Zelf moet ik nog aan de slag met het kaften. In plaats van etiketjes/labels gebruik ik dit jaar de leuke letterstempels van de Hema, ook onwijs handig! En dat 'kaft'papier van D&K is echt té leuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nouja opzich..... ik ben bestwel dol op boeken kaften. (betaal jij de reiskosten? ik ben een beetje blut namelijk, hehe). die letterstempels heb ik vorig jaar trouwens ook heel veel gebruikt. supertof zijn die ook :D

      Delete
    2. Ha, dan kan ik beter naar jou toekomen met al mijn boeken, kunnen we eerst even koffie + taartje eten bij de EXKi! Even onze waardebonnen opmaken :) Vond het echt gezellig vandaag trouwens, moeten eens vaker afspreken!

      Delete
  2. Ziet er leuk uit!! En dat inpakpapier is ook perfect om boeken mee te kaften, heb hetzelfde ook en is best we, dik.. Zo leuk printje ook he ?! Succes aankomende weken op school ;)

    ReplyDelete
  3. Ahh super tof gedaan! Hier krijg je bijna spontaan zin in school van haha! :) Liefs

    ReplyDelete
  4. Past echt bij je, dat kaftpapier. Ontzettend leuk gedaan!

    ReplyDelete
  5. Het ziet er echt zo leuk uit! Het papier van Dille & Kamille is echt zo mooi. Ik wist niet dat ze een labelmaker hadden bij de Hema, bedankt voor de tip!

    ReplyDelete
  6. Ik heb het geluk een beetje dat mijn mama zelf nog een labelmaker heeft liggen thuis en ik geen 10 euro hoef weg te gooien. (: Dit ziet er zo tof uit! Ik ben echt al lang niet meer in Dille & Kamille geweest, maar dat moet ik driiiiingend eens doen! Ook erg tof die variatie die je hebt gemaakt met kaften/labeltje/ander labeltje. 't Ziet er TE tof uit.

    ReplyDelete
  7. Ik vind je schriftjes zooo schattig! :-)

    ReplyDelete
  8. Oh dit is zo ontzettend leuk!

    ReplyDelete
  9. Waaauw, wat leuk en mooi zeg! Ik wil bijna weer terug naar de middelbare school. BIJNA, toch niet helemaal haha ;)

    xx Alex

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neuh, niet helemaal. Zou ik denk ik ook niet willen ;)

      Delete
  10. Super leuk gedaan, ziet er echt heel schattig uit. En die labelmaker van de HEMA is indd echt de beste aankoop ooit haha.

    ReplyDelete
  11. Leheeuk! Ik heb ook dat 'kaft' papier van de Dille & Kamille! Ik wist niet zeker of het wel stevig genoeg was, maar dat is het dus wel :)
    dan moet ik zo ook maar eens beginnen..
    Liefs Josie

    ReplyDelete
  12. Nu heb ik een reden om eens terug te gaan naar Dille&Kamille. Het ziet er echt leuk uit en het is nog eens mooi ook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eigenlijk is alles een reden om naar Dille & Kamille te gaan. Daar kun je niet vaak genoeg komen. (Of mijn portemonnee blij is met deze denkwijze weet ik niet zeker, maar dat doet er niet toe, haha).

      Delete
  13. Super leuk gedaan! Die labelmaker is echt geweldig (ook al is 'ie 10 euro)
    X Isabella

    ReplyDelete
  14. Ziet er leuk uit! Ik heb die labelmaker ook! Ik gebruik de labels op de 'rug' van mijn boeken, dan zie ik in mijn kluisje gelijk welk boek het is (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb een heleboel mappen, daar plak ik ook vaak labeltjes op de rug. Heel handig inderdaad (hoef ik ze niet steeds open te doen om te zien voor welk vak ze bedoeld zijn, haha). X

      Delete
  15. ZO. LEUK. Dat printje van dat cadeaupapier en die labels, pure liefde! Maar ach ik heb hier nog 85 action schriftjes liggen omdat ik in de onderbouw iets te enthousiast was geweest met het kopen van schriften..
    X Emma

    ReplyDelete
  16. Je hebt ze leuk versierd! En een labelmaker kan altijd handig zijn, je weet maar nooit. Een goede investering zou ik zeggen ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. absoluut een goede investering! (al gaat het rolletje tape voor de labeltjes er wel als een malle doorheen, haha, oeps...)

      Delete
  17. Het is echt een super leuk idee! En ik weet zeker dat als ik die labelmaker ook koop, ik letterlijk alles zou gaan labelen. Haaah

    ReplyDelete
  18. Wauw! Wat onwijs leuk Laura! Het is dat ik eigenlijk geen schriften nodig heb, maar anders had ik dit zeker gedaan. Toch wel jammer dat ik nu bijna alles via de laptop doe op school! Liefs x

    ReplyDelete
  19. Wat is die diy toch zo lief! Ik zou echt al mijn notitieboekjes zo willen versieren! De stijl hiervan vind ik echt geweldig. En uh, laat ik even stilstaan hoe mooi je foto's wel niet zijn!! X

    ReplyDelete
  20. Wat een onwijs leuke DIY! Zo leuk; ik ben dol op de vintage/retro look van de labels :)

    ReplyDelete
  21. Ah dit is zo prachtig! Vind het bijna jammer dat ik geen boeken meer hoef te kaften haha, wat een kunstwerkjes heb je ervan gemaakt :)

    ReplyDelete
  22. Ah, wat jammer dat ik mijn boeken al gekaft had.. :( Zeker een artikeltje om te bewaren voor volgend jaar (al wil ik daar nu al hélémaal nog niet aan denken)
    En ik herkende meteen het leuke kaft/cadeau papier van de Dille & Kamille, hihi. Succes met school, ik ben ook weer begonnen helaas.. xx

    ReplyDelete
  23. Ik gebruik die labelmaker ook zo vaak! School is voor mij achter de rug, maar ik customize ook graag mijn notaboekjes... leuke inspiratie dus! (En naar dat printje heb ik ook al vaak staan kijken in de Dille & Kamille... mooi!)

    ReplyDelete
  24. Liefde voor dit. Heel. Veel. Liefde. <3

    ReplyDelete
  25. Oehh wat ziet die labelmaker er leuk uit! Jammer dat het ook meteen 10 euro kost, maar hé het blijft een leuk ding. Ik vind de andere spullen van de Hema en Dille&Kamille er inderdaad onwijs cute uitzien, love it. :)

    Liefs,
    Didem

    ReplyDelete

Thanks!