Sunday, August 23

OVER DE AFGELOPEN MAAND EN ÉÉN DOEL VOOR AUGUSTUS


Begin juli postte ik een lijstje met goals die ik die maand wilde behalen. Netzoals ik dat aan het begin van iedere andere maand zou doen. (Ok, let's be honest: meestal denk ik er pas halverwege de maand aan - maar dat terzijde.) Toen augustus aanbrak merkte ik echter dat iets in me zich een beetje verzette tegen het schrijven van een samenvatting en het opstellen van een nieuw lijstje met goals. Dat nieuwe lijstje zou namelijk bestaan uit allerlei school-gerelateerde dingen en die confrontatie wilde ik nog niet helemaal onder ogen zien. Nu, drie weken verder, is school weer begonnen en erger ik me énorm aan het feit dat ik nog niets heb geschreven over mijn goals. Vandaar dat ik vandaag nog even terugblik op juli (al lijkt dat inmiddels eeuwen geleden) en daarnaast tóch nog één ieniemienie doeltje vastleg voor de laatste dagen van augustus. Meer symbolisch dan écht nuttig (al kan ik die stok achter de deur best gebruiken, haha), maargoed.


VOORUIT WERKEN 

Voordat ik naar Engeland vertrok had ik mezelf voorgenomen om vooruit te werken voor m'n blog. Mijn doel was om mijn normale patroon aan te houden en dus (ongeveer - ik bedoel het lukt me de helft van de tijd wel en de andere helft van de tijd is het een zooitje ongeregeld) om de dag een artikeltje klaar te hebben staan. Het vooruit werken is opzich gelukt: ik heb geen acht artikeltjes kunnen inplannen, maar gedurende mijn vakantie zijn er wel om de paar dagen blogjes online gekomen waar ik heel tevreden over was. Fair enough, als je 't aan mij vraagt. 

ILLUSTREREN

Ik wilde al heel lang graag weer aan de slag met wat creatieve activiteiten en hoewel het me in eerste instantie niet heel makkelijk af ging (lees: creative-block level 100) ben ik heel blij dat ik heb doorgezet. Ik heb de afgelopen tijd ongelofelijk veel getekend en ik ben heel blij dat ik er weer écht van kan genieten en er plezier uit haal! 

De foto's bij dit artikeltje zijn overigens ook een soort projectje waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik weet niet precies of ik 't nog verder uit ga werken tot een soort 'collectie' illustraties en bijpassende foto's, maar voor nu vond ik 't in ieder geval wel leuk staan, hehe. (En, ja, dat zijn selfies. En, nee, ik voel me er niet volledig comfortabel bij ze te delen met het wereldwijde web. Maar ach, life begins at the end of your comfortzone, right?)

BLIJVEN SPORTEN

Het lijkt nu haast alsof ik heel bewust aan mijn goals heb gewerkt, maar dat is dus niet zo. Ik was het lijstje en beetje vergeten. Sporten is echter iets waar ik vrij fanatiek mee bezig ben geweest. Ik heb de afgelopen tijd veel hardgelopen en loop ook steeds sneller en verder. Het merken van vooruitgang werkt echt ongelofelijk motiverend! 

NAAR MINSTENS TWEE MUSEA

Ik ben naar het Stedelijk geweest met Chantal en heb in Engeland meerdere 'culturele' uitstapjes gehad, maar aan een "echt" tweede museum ben ik helaas niet toe gekomen. Hopelijk kan ik deze maand nog ergens een keertje tijd vrijmaken om Foam of het Rijksmuseum te bezoeken. 

KLEDINGKAST UITRUIMEN & AANVULLEN

Ehhh, uitruimen? check! aanvullen? dubbel check. Hoewel ik niet van plan was heel veel geld uit te geven heb ik mijn portemonnee een beetje pijn gedaan deze zomer. Opzich geen ramp, al had ik graag iets 'bewustere' aankopen gedaan. Vanaf nu gaat mijn bankpasje even ergens een laatje in, want aangezien ik een nieuwe 50mm lens heb moeten aanschaffen (m'n oude is helaas kapot gegaan #au) wordt het hoog tijd dat ik wat rustiger aan ga doen met het spenderen van mijn spaarcentjes.

TREIN: BESTEMMING UNKNOWN

Het idee was dat ik op een trein zou stappen zonder te weten waar de trein heen zou gaan en vervolgens helemaal tot het eindstation zou meerijden. Leuk idee. Echt. Of ik het heb gedaan? Nope. Waarom? Geen idee. Het kwam er gewoon niet van, I guess.   

BLIJVEN ADEMEN

Mijn goal voor augustus is heel simpel: adem in, adem uit. In de korte periode dat school nu weer bezig is heb ik het voor elkaar gekregen compléét in de stress te schieten en dat vind ik niet zo fijn. De komende tijd moet ik mezelf er dus maar aan blijven herinneren dat 't allemaal wel goed komt. Want dat komt het. (Ja echt waar Laura, hup, ademhalen!). YUP, THAT'S IT! WAT ZIJN JOUW GOALS VOOR DE KOMENDE PERIODE?


14 comments:

 1. Het mooiste van dit soort doelen maken vind ik, dat als je ze eigenlijk helemaal vergeten bent, je ze toch behaald. Dat geeft zo'n fijn gevoel! Dan weet je echt: Ik kom vanzelf ook waar ik wil zijn, daar hoef ik me helemaal niet druk om te maken.

  ReplyDelete
 2. Mooi doel heb je opgesteld! De foto's zijn trouwens echt heel mooi!

  ReplyDelete
 3. Prachtige foto's!!! <3

  ReplyDelete
 4. Het komt inderdaad vast en zeker goed! Heel veel succes deze maand (en dit hele schooljaar!). Ik vind de foto's in dit artikel weer zó mooi trouwens.

  ReplyDelete
 5. Waauw Laura, je bent mooi! Je bent goed bezig geweest in juli, en veel succes nog met dit mooie doel voor de laatste dagen van augustus. Is ook wel een mooi doel voor mij! Liefs,

  ReplyDelete
 6. Leuk tekeningetje! En heel mooie 'selfies',, ik vind dat je best veel goals hebt gehaald hoor! Oh en blijven ademen is inderdaad best belangrijk hahaa;)

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige doelen! Ik wil ook mijn kledingkast uitmesten, gaan verkopen en stiekem ook weer aanvullen natuurlijk haha

  ReplyDelete
 8. Het lijkt of ik bij jouw artikeltjes nooit wat anders zeg dan 'AAH MOOIE FOTO'S' maar het is gewoon zo; je maakt mooie foto's. Dus bij deze; wat een mooie foto's weer! En wat super goed dat je je meeste doelen hebt behaald. Ik ben trouwens super benieuwd naar je illustraties, deze ziet er in ieder geval al mega leuk uit! Enneh, ademhalen is voor mij ook een goeie. Ik heb zo'n gevoel dat school weer één groot stressmoment gaat worden, maar het komt vast wel goed.

  ReplyDelete
 9. Heel mooi doel! Komt helemaal goed :)

  xx

  ReplyDelete
 10. Wat zijn die foto's toch zo prachtig! En wat kan je mooi tekenen! Ik ben heel benieuwd naar al die andere, mooie illustraties! En wat een mooi doel voor augustus. Kortweg gewoon: een heel mooi artikel.

  ReplyDelete
 11. Dat project ziet er leuk uit! En wat een goed idee, die musea bezoeken :) je blog is zo mooi!

  ReplyDelete
 12. De lay-out van dit artikel is inderdaad prachtig, Laura! Fijn dat je zoveel doelen behaald hebt, ik ben heel benieuwd naar de rest van je tekeningetjes, trouwens!
  Heel veel succes met het doel voor (wat er nog van) deze maand (over is)! Het komt inderdaad allemaal wel goed. X

  ReplyDelete
 13. deze foto's ook weer 💜_💜
  Leuke post!

  ReplyDelete
 14. Prachtige foto's en ik ben het helemaal eens met the quote: 'life begins at the end of your comfortzone.' Je kan trouwens prachtig tekenen! Liefs,

  ReplyDelete

Thanks!