Wednesday, August 26

HOTSPOT • EXKi (AMSTERDAM)

Tijdens een citytripje naar Brussel begin dit jaar ontdekte ik EXKi: een van origine Belgische restaurant-keten die zich inmiddels heeft weten te verspreiden over de hele wereld. Het was een gevalletje liefde op 't eerste gezicht en dus bracht ik er tijdens mijn weekend in Brussel meerdere middagen door. Eenmaal terug in Amsterdam besloot ik een artikeltje te wijden aan deze (voor mij nog) onbekende hotspot. Een aantal weken later kreeg ik een berichtje van een insider bij EXKi over het nieuwste filiaal dat op Amsterdam Centraal zou openen en dat ik was uitgenodigd voor de opening. Vijf maanden later opende een gloednieuw restaurant inderdaad zijn deuren op het station van mijn thuisstad en (natuurlijk) was ik aanwezig.

DE OPENING
Ik kreeg een drankje aangeboden (- alle andere bloggers en journalisten die waren uitgenodigd natuurlijk ook) en werd overspoeld door een enorme hoeveelheid informatie over EXKi. Omdat ik eerder dus al een uitgebreid artikel over deze heuse hotspot had geschreven wist ik het meeste (gelukkig) al (en hoefde ik niet bang te zijn alles meteen weer te vergeten - dat zou me normaal gesproken waarschijnlijk wel gebeuren). 

Na de uitgebreide introductie mochten we proeven van allerlei heerlijke gerechtjes, hapjes en drankjes. Ik kletste wat met een aantal mede-bloggers (Anniek was er ook, dat was een hele toffe verassing) en dronk een heerlijke (vers geblende!) mix van fruit, ijs en groene thee. Ook maakte ik een praatje met de manager van het filiaal en fotografeerde ik het interieur. Zo'n twee uur later besloot ik op te stappen en verliet ik het restaurant. 

De volgende ochtend vroeg zat ik echter alweer in de winkel met een dampende kop koffie voor m'n neus (voor 11 uur 's ochtends is de koffie bij EXKi maar €1 - hóé chill is dat!?). 


EEN STUKJE UIT MIJN VORIGE ARTIKEL...
"EXKi is een van origine Belgische restaurant-keten (zeg je dat zo?). Ze openden in 2001 voor het eerst hun deuren met als ambitie om een kwalitatief snelrestaurant te beginnen. Naarmate de tijd verstreek openden er meerdere filialen en vergaarde EXKi meer bekendheid binnen België. Momenteel hebben ze ook filialen in Frankrijk, Italië, Luxemburg, Amerika (NYC) en (jawel) Nederland. 

Je kunt bij EXKi heerlijke koffie drinken (met een enorm assortiment aan koek en taart om uit te kiezen) en goed voedsel eten. De ingrediënten in hun producten zijn overwegend natuurlijk en voor een groot deel ook biologisch. Daarnaast gaat EXKi eerlijk te werk en zorgen ze goed voor zowel hun werknemers als hun leveranciers."


EXKi IN AMSTERDAM
Ik ben ongelofelijk blij met deze nieuwe hotspot in Amsterdam. Met haar betaalbare prijzen, centrale ligging, biologische, eerlijke en gevarieerde aanbod aan voedsel en heerlijke koffie voegt EXKi echt wat toe aan de tientallen reeds bekende hotspots in onze hoofdstad. 

Naast koek en gebak kun je bij EXKi verse salades, pure sapjes, fijne ontbijtjes en uitgebreide lunches vinden die je in het restaurant zelf kunt opeten of meenemen. De sfeer binnen is super relaxed en naast lekker eten en kletsen kun je hier ook absoluut gaan zitten lezen of werken. (Ik ben afgelopen zondag uitgebreid wezen ontbijten met Naomi en heb vervolgens nog twee uur blogjes zitten tikken en zelfs wat huiswerk gedaan (!). Met uitzicht over het IJ en de vele passerende boten (SAIL was nog bezig) was dat alles behalve een straf.)

EXKi
IJ-Hal Centraal Station
www.exki.com/nl-be/
HAD JIJ AL EENS VAN EXKi GEHOORD? ZO NEE: LIJKT 'T JE WAT?3e foto van boven door Anniek

19 comments:

 1. Super leuk plekje! Ben er laatst ook toevallig binnen geweest om geld te wisselen haha.

  ReplyDelete
 2. In Parijs ben ik er een keer geweest en dat beviel goed. Snel maar eens in Amsterdam langs gaan! :)

  ReplyDelete
 3. Trotse Belg hierzo hihi! Wat ook leuk is, is dat een deel van het menu mee verandert met de seizoenen. En dan hebben ze ook altijd een groente van het moment bijvoorbeeld. Ik ben in ieder geval gek op de cheesecake met speculoosbodem xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa dat vind ik ook zo'n goed concept! Zo veel beter voor de wereld :)
   De cheesecake is inderdaad echt té lekker. Ik denk dat ik die binnenkort weer eens ga bestellen, hihi. xxx

   Delete
 4. Het ziet er echt heel mooi uit. Ik ben er nog nooit geweest, maar daarkomt hopelijk snel verandering in. Het ziet er allemaal zp lekker uit ^^

  ReplyDelete
 5. Wauw wat ziet het er gezellig uit!

  ReplyDelete
 6. Wat heb je er nog mooie foto's gemaakt zeg, ziet er tof uit! Lekker ook om er gewoon een paar uurtjes te zitten werken en ontbijten. Zeker met uitzicht op al die mooie schepen. Had je mijn FB berichtje trouwens nog gezien? Moet je maar even kijken! :) Liefs!

  ReplyDelete
 7. De inrichting is echt leuk en mooie foto's!

  ReplyDelete
 8. Klinkt echt heel erg tof! En wat maak je toch weer prachtige foto's. Ik vind de inrichting heel erg sfeervol en alles ziet er super lekker uit! Als ik weer eens in Amsterdam ben, ga ik een kijkje nemen!

  ReplyDelete
 9. Ik ben in een filiaal geweest in Antwerpen en het is een fijne winkel! En volgens mij die op het station ook een fijne plek om heen te gaan :)

  ReplyDelete
 10. Oeh, ziet er veel te mooi uit. Ga ik zeker een keertje langs als ik in Amsterdam ben! Voor 11 uur, want ÉÉN EURO? Waaat. Super fijn!

  ReplyDelete
 11. Ik at er laatst nog chocoladetaart en wauw, die was zo lekker!

  ReplyDelete
 12. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar ziet er zeker heel goed uit! Leuk dat je bij de opening was :)

  ReplyDelete
 13. Oeh het ziet er verrukkelijk uit daar! En 1 euro? Aaahh heel chill! Fijn dat het ook meteen op het station is, want dan is het lekker makkelijk omdat ik dan meteen uitstap op CS aangezien ik niet in Utrecht woon. Ook vind ik de inrichting er heel tof uitzien, mooi. :)

  Liefs,
  Didem

  ReplyDelete
 14. Wat een toffe ligging zo bij het IJ, en ook nog een betaalbaar en biologisch-ik ga hier heel snel een keer heen hihi

  ReplyDelete
 15. Wat een gaaf artikel, die foto's en het eten, luv! Jep, die kan ook op mijn lijstje.
  X Emma

  ReplyDelete
 16. Omg! Je weet niet hoe verliefd ik ben op Exki, echt mijn all time favourite. Laatst dronk ik er nog een iced cappuccino en at een heerlijk stukje quiche, echt hemel!

  ReplyDelete

Thanks!