Friday, June 26

NEW IN • BOHO SUNNIES

Zo af en toe overvalt me een spontaan en impulsief gevoel. Gewoon, plotseling en uit het niets. Het kan dat ik vervolgens besluit om op een random trein te stappen: eindbestemming onbekend. Of dat ik zomaar dat ene, dure paar schoenen bestel waar ik al zo lang van droom (eh, guilty!). Eenzelfde soort gevoel bekroop me toen ik een poosje terug een zonnebril uit mocht kiezen bij Polette. Ik vond tussen de 900+ verschillende monturen een heel tof, bohemian-vintage model in een gewaagde rode kleur. Het was een zonnebril die ik normaal gesproken nooit uitgekozen zou hebben, maar ik kon het niet helpen: ik vond 'm zo ongelofelijk tof dat 'ie, voor ik het zelf wist, in mijn winkelwagentje verdween en binnen no time onderweg was naar Amsterdam Noord. 'Oeps,' dacht ik nog. 'Misschien staat 'ie me wel helemaal niet...'






POLETTE


Polette is een internationale online opticien voor zowel zonnebrillen als brillen op sterkte (fun fact: Polette is opgericht door een 16-jarige, Franse highschool-dropout - alles is mogelijk guys!). Ze groeiden snel uit tot marktleider in Frankrijk en met de lancering van hun Nederlandse website maakten ze een poosje terug ook hun entree op de Nederlandse en Vlaamse markt (yay). Eerder schreef ik al een uitgebreid artikeltje over Polette en hun concept: mocht je dus meer willen weten dan verwijs ik je graag daar naartoe (klik).




CUSTOMIZABLE


Toen het pakketje met mijn bril eenmaal op mijn deurmat verscheen kon ik niet wachten om te zien hoe mijn bril me zou staan. Niet alleen was het model van de bril een stuk gewaagder dan de items die ik gewoonlijk aanschaf; het volledige uiterlijk van de zonnebril was mij ook nog onbekend. Bij Polette kun je namelijk zelf je bril customizen. De monturen zijn vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren en de glazen kun je helemaal zelf uitkiezen. Zo kun je bijvoorbeeld getinte glazen (met of zonder sterkte) in een doorsnee montuur laten zetten. Et voilà: je hebt een unieke zonnebril. Er is keuze uit allerlei verschillende tinten en nadat je de kleur (en eventueel de sterkte) van je glazen hebt bepaald kun je kiezen hoe donker (of licht) je de glazen zou willen hebben. Ikzelf heb gekozen voor zwarte glazen met een kleurniveau van 50%. 

Toen ik eindelijk met de bril op mijn neus voor de spiegel stond kon ik wel dansen van geluk: de bril was perfect en ook met de kleur van de glazen was ik heel tevreden. Misschien was een bruine tint met een kleurniveau van 75% nóg mooier geweest, maar dat maakt niet zo veel uit. Ik ben helemaal weg van m'n nieuwe pareltje. De komende paar maanden zet ik 'm niet meer af!



HARRY RED + ACCESSOIRES


Naast mijn zonnebril (waarvan het model overigens Harry Red heet - oh, en hij is momenteel afgeprijsd) koos ik ook nog een fijne, leren brillenkoker en een brillendoekje met dromenvanger-print uit. De koker is lekker compact en mijn bril past er precies in. De kans dat één van de pootjes van mijn zonnebril afbreekt omdat ik 'm in onderin mijn tas heb laten slingeren is nu een stuk kleiner (dit is me helaas iets te vaak gebeurd, oeps), haha. Het brillendoekje is te schattig voor woorden en komt daarnaast écht goed van pas. Eerder lette ik er eigenlijk niet zo op, maar als je zo'n doekje in je bezit hebt merk je pas hoe ongelofelijk snel brillenglazen vies worden. En da's écht heel snel dus. 



WAT VIND JIJ VAN MIJN NIEUWE ZONNEBRIL? EN WORD JIJ OOK WEL EENS OVERVALLEN DOOR ZO'N IMPULSIEVE BUI?



20 comments:

  1. Oh wauw deze bril is echt prachtig. Goeie keuze!

    ReplyDelete
  2. Wat een super gave bril, vooral omdat hij rood is. Heel mooi

    ReplyDelete
  3. Mooie bril en weer hele mooie foto's!

    ReplyDelete
  4. aah super leuke bril!! en je foto's zijn weer goals af! ;)
    Maar even een vraagje... Hoe zet je die cirkels met tekst op je foto's? Vind dat echt heel gaaf! <3

    ReplyDelete
  5. Mooi! Staat je ook heel goed :)

    Liefs,
    Pauline

    ReplyDelete
  6. Waahh wat staat 'ie je leuk zeg, super pretty!<3
    X Emma

    ReplyDelete
  7. Wauw, wat een geweldige zonnebril! Jaloers, haha;) Hij staat je ook heel erg leuk! Liefs, Klaske

    ReplyDelete
  8. Wauw hij is echt heel mooi!

    ReplyDelete
  9. Leuk! Hij staat je ook super cute.

    ReplyDelete
  10. Wauw! Wat staat 'ie tof! Hele leuke bril...
    Liefs, Jis

    ReplyDelete
  11. Ah hij is super leuk en staat je perfect! X

    ReplyDelete
  12. Wat een leuke bril! Aparte kleur maar wel erg tof. Hij staat je erg goed!

    ReplyDelete
  13. Wat een gave bril en wat tof dat je hem gewoon bestelde!

    ReplyDelete
  14. Jaa hij staat je heel moooi :) En ik vind dat brillendoekje ook leuk haha! Liefs

    ReplyDelete
  15. Hij is echt heel gaaf, staat je ook goed:)

    ReplyDelete
  16. Oh wauw die is echt heel gaaf! En laat nou net mijn oude zonnebril stuk zijn en ik eigenlijk ook wel eentje op sterkte nodig hebben.. hmm :D

    ReplyDelete

Thanks!