Thursday, January 15

OMDAT IK TOCH ECHT EEN KLUNS IN DE KEUKEN BEN

Afgelopen week besloot ik het roer even om te gooien en een weekje paleo te gaan eten. Geen gluten, lactose en suikers meer. Zou moeten lukken toch? Nouja, dat gaat opzich allemaal ook wel goed, maar wat doe je dan als je heel veel zin hebt in chocolade? Opzich ook geen probleem, totdat je denkt 'yolo, ik bak paleo brownies'. Dat ging niet helemaal volgens plan.....


IJverig ging ik op zoek naar een receptje en volgde ik de instructies (zo ongeveer): ik mikte alle ingrediënten bij elkaar en toen uiteindelijk alles klaar zou moeten zijn en ik mijn brownievorm met bakpapier had bekleed pakte ik mijn beslagkom erbij om het mengsel over te gieten. Dat stond namelijk in het recept: GIETEN. 'Eh,' dacht ik, 'mijn beslag heeft ongeveer de textuur van koekjesdeeg. Ik zou het tot een bal kunnen rollen en in de vorm kunnen gooien, maar gieten gaat niet vrees ik.....'. 

Voor kneden bleek het beslag uiteindelijk toch niet helemáál stevig genoeg en dus eindigde ik met chocolade overal, behalve in m'n kom of in m'n bakblik. Toen m'n moeder de kamer binnen kwam om te vragen wat ik aan het doen was trof ze de grootste chaos EVER aan en toen ze zag dat ik gehuld was in een laagje chocolade kon je d'r van de grond rapen..... Wat een ramp. 

De brownies waren uiteindelijk best te eten, maar waren niet bepaald luchtig en qua textuur nauwelijks anders dan voordat ik ze in de oven had gedaan. Vooral heel erg machtig eigenlijk. Maar ik en mijn broertje hebben beide niet heel veel discipline als het over eten gaat en dus was alles dezelfde middag gewoon alweer op :')


Wat is jouw grootste culinaire faal ever?

Liefs,
Laura

27 comments:

  1. Hahaha wat een lekker kind ben je toch. Erg leuk om te lezen! Eigenlijk lijken ze me ook nog best lekker. ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ze waren ook gewoon echt best lekker. Alleen niet helemaal zoals verwacht, haha ;) X

      Delete
  2. Hahaha, heerlijk om te lezen :)

    ReplyDelete
  3. Haha geweldig verhaal. En eigenlijk zijn de foto's nog hartstikke mooi ook, ze zien er best goed uit!

    ReplyDelete
  4. Haha echt super leuk om te lezen. Je hebt echt een leuke schrijfstijl ^^

    ReplyDelete
  5. Hahaha het ziet er eigenlijk best wel een soort van robuust / haute cuisine-achtig uit. Ik krijg in ieder geval vet veel zin in zo'n machtige American chocolate fudge cookie, daar doet het me een beetje aan denken. Omnomnom

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha dat was inderdaad een beetje het effect waar ik voor wilde gaan met m'n foto's. ik vond 't zelf niet helemaaaaal gelukt, maar dat maakt het alleen maar leuker dat je 't er toch een beetje zo uit vindt zien :) de american cookies van de hema zijn echt belachelijk lekker, mocht die craving binnenkort weer opspelen, haha. X

      Delete
  6. ziet er toch wel lekker uit! misschien ga ik het ook maar eens maken

    ReplyDelete
  7. Hahaha, heerlijk! Ik vind ze er oprecht nog lekker uit zien ook, maar ik herken dit héél erg.

    ReplyDelete
  8. Haha, wat een tof verhaal! Dit artikel maakte me echt blij! Ik bak zelf enorm graag. Maar toen ik croissants ging maken, waren ze zo hard dat het gewoon pijn deed aan je tanden, oeps.. Maar dit recept zou ik ook wel eens willen proberen! Zou je het receptje eens willen geven? Ik ben heel benieuwd! Liefs, X

    ReplyDelete
  9. Haha, Laura toch! Het ziet er opzich best wel lekker uit en aangezien ik zelf niet eens deftig wentelteefjes kan bakken, denk ik dat de meest slechtste keukenprinses deze reactie aan het typen is. (:

    ReplyDelete
  10. Haha, zo herkenbaar. Ik weet nog dat ik samen met mn beste vriendin pizzadeeg ging maken en we volgden een Amerikaans recept. Oftewel, de maten stonden aangegeven in 'cups'. Nu dachten wij, ooh gewoon een beker ofzo, yolo. Nou nee. We hebben uiteindelijk nog kant-en-klare pizzabodems moeten kopen, want ons deeg was alles behalve pizzadeeg :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha oeeeps. dat zou mij ook zomaar kunnen overkomen ;) X

      Delete
  11. Hahaha, heeft mijn dag gemaakt! :D (En TOCH maak jij er weer mooie foto's van, pff haha). Heb best wel wat honger nu. Komt niet goed uit met mijn voornemen om na het avondeten niets meer te eten Laura. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wel doen Katrien! Als je jezelf verbiedt om te eten dan ga je alleen maar tóch snacken omdat het niet mag. En daarnaast is het ook gewoon heel gezond om af en toe wat te snacken! Dat houdt je metabolisme ook op gang :) X

      Delete
  12. Omg, wat een geweldig verhaal haha! Erg herkenbaar! Het ziet er heeeeerlijk uit wel! Liefs

    ReplyDelete
  13. Hahahha, geniaal! Ik kan ook absolúút niet bakken. Ik laat zelfs een monchoutaart nog mislukken (en dat is één van de makkelijkste taarten ooit. Je hoeft hem niet eens te bakken). Daarom laat ik mijn vriendin altijd maar cakejes bakken haha, zij kan het als de beste!

    XX Saskia

    ReplyDelete
  14. Hahahaa heb ik best wel zin in op het moment ;) En ohh dit zou mij ook zo kunnen overkomen, geniaal!
    X Emma

    ReplyDelete
  15. Haha heerlijk herkenbaar, Ik had dit dus met chocolade koekjes van de week. Compleet uitgezakt tot één groot koekje in plaats van 8 en de keuken een oorlogsgebied. Maar hey, je hebt het wel geprobeerd en het was te eten. Mooi toch! xx

    http://www.creativityandchocolate.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah precies, altijd van de zonnige kant bekijken! (en: als het er niet mooi uitziet hoef je het niet aan anderen te presenteren en is er dus meer voor jezelf, yay!) XXX

      Delete
  16. Hahaha herkenbaar! Ik was met een vriendin wafels aan het maken. Stond er in het recept: Wafelijzer bestrijken met olijfolie. Dus dat deden we.. Komt mijn moeder binnen.. Wat doen jullie, de wafels verbranden zo! Het was dus een wafelijzer met anti aanbak laag.... Oepsie haha! Liefs

    ReplyDelete
  17. Ondanks dat het niet helemaal ging zoals het moest ziet het er echt lekker uit!

    ReplyDelete
  18. Hahaha lol. Nou ik doe gewoon nooit culinair. Dan kan ik ook niet falen.

    ReplyDelete

Thanks!