Sunday, December 14

PLAATJES SCHIETEN IN ZUTPHEN

Begin vorige week ontvluchtte ik het drukke dagelijks leven even en reisde ik af naar het verre oosten (dat klinkt heel spannend, maar eigenlijk valt dat wel mee). Ik ging naar m'n oma in Zutphen, waar ik drie daagjes zou bivakkeren (lees: me verschuilen in m'n kamer). De laatste dag besloot ik dat ik klaar was met verstoppertje spelen en trok ik het stadje in om wat te fotograferen (iedereen keek me heel raar aan: dit is daar blijkbaar niet normaal) en wat rond te neuzen in alle schattige kleine winkeltjes. 



Ik kom al sinds mijn geboorte heel veel in Zutphen, maar ik raak nooit uitgekeken op al het moois in dit middeleeuwse stadje. Alles is zo leuk en mooi. Als ik dan door de straatjes en steegjes wandel, heb ik altijd een beetje het gevoel dat ik kan zien hoe alles er 500 jaar geleden uit zag. De straten zijn nog van keien gemaakt, de steegjes schots en scheef, de huizen zijn bijna allemaal eeuwen oud en er zijn haast geen auto's te bekennen. Ik vind 't er heerlijk.


Tijdens het rondwandelen heb ik ook wat lieve winkeltjes bezocht en stuitte ik zelfs op een Yankee Candle Store. Wie had nu ooit gedacht dat ik in een stadje als Zutphen zo'n hip merk zou tegenkomen? Ik weet dat het dom is om zo te denken, maar als ik in Zutphen ben heb ik altijd het gevoel dat niemand daar überhaupt ooit van het woord 'internet' heeft gehoord (no offence trouwens: dat is namelijk de reden dat ik 't er zo fijn vind, haha)- anyway: in de YCS kocht ik de Christmas Memories Waxmelt Tart waar ik eergisteren al een artikeltje over publiceerde. 


Ik ben in Zutphen ook meer gaan experimenteren met m'n nieuwe lens en probeerde allemaal nieuwe dingen uit. Tijdens mijn uitstapje heb ik ook het thema van m'n instagram helemaal omgegooid en ben ik van het extreme 'clean' afgestapt. Ik merkte opeens hoe leuk het is om ook te spelen met donkere tafereeltjes en contrasten enzo :)


Ook stuitte ik op bovenstaand eendje en was ik natuurlijk meteen verliefd op het schattige autootje. Hij zag er echt súper oud uit en had bijna iets triests over zich. Je kunt 't op deze foto natuurlijk niet zien, maar de auto was rood en de kleur was voor een groot deel weggesleten (dat gaf overigens eigenlijk best een tof effect - een beetje de kleur van de bloemen in de een-na-laatste foto). Het was het cuteste (en zieligste) autootje dat ik ooit heb gezien. En ik wil 'm hebben (- ho ho Laura, eerst je rijbewijs...).


Heb jij ook zo'n plekje waar je naartoe vlucht als 't allemaal wat te veel wordt (- of ben ik de enige die zo af en toe verstoppertje speelt, haha?) 

Liefs,
Laura

28 comments:

  1. Wauwie je hebt zeker mooie plaatjes geschoten! En aah ik hou ook zo van die eendjes! Ook nog eens het liefst in het rood :D
    Liefs, Tessa

    ReplyDelete
  2. Zitten echt prachtige foto's bij! Je hebt er echt kijk op! Talent meis, moet je wat mee doen als het kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh wat ongelofelijk gaaf om te horen :) Dankjewel! X

      Delete
  3. Wat een mooie foto's! Ik ben nog nooit in Zutphen geweest, ziet er naar uit dat het toch een mooie stad is.. X!
    www.lemontierres.com

    ReplyDelete
  4. Super leuk om zutphen eens op deze manier te zien. Ik woon er vlak bij en het blijftje een leuk stadje :D Toen ik nog thuis woonde vluchte ik naar vriendinnen. Nu woon ik op mijzelf en als ik even er geen zin meer heb, is de bank mijn grootste vriend :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh wat leuk om te horen. Ik ben écht dol op Zutphen :) Oh en haha, yay bank! X

      Delete
  5. Hele mooie foto's zeg! Dat autootje is inderdaad echt té schattig! ;)

    ReplyDelete
  6. Wauw, prachtige plaatjes heb je geschoten Laura!

    ReplyDelete
  7. Oehhh wauw hé! Wat een prachtige foto's allemaal weer Lau! Je hebt echt talent!! <3

    ReplyDelete
  8. Stunning pictures and love the snow on your page!

    www.julialundin.com

    ReplyDelete
  9. Wauw, wat een prachtige foto's maak je! Welke camera/lens gebruik je? Liefs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lief! Dankjewel :) Ik heb een Canon EOS 700D en gebruik een 50mm lens (f/1.8). Liefs!

      Delete
  10. Hele mooie foto's! Echt leuk om de foto's te zien en dan precies weten waar het is haha! Weet je nog hoe het winkeltje heet waar je Yankee Candle's kan kopen? Liefs uit Zutphen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh wat tof dat je in Zutphen woont :) Het winkeltje was gewoon helemaal van Yankee Candle zelf, het is vrij klein en zit een beetje tussen wat andere winkeltjes verstopt. Volgens mij heette het gewoon 'Yankee Candle Store' ofzo, haha. Liefs!

      Delete
  11. Oooh bunny babe, je kunt zo goed plaatjes schieten. Je kunt het zo goed! Ga zo door Laura! Dan word je president van IJsland!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUNNY BABE?!?!?! RRRRRRRIGHT........... Oh en..... heb je het nog niet gehoord? Ik ben gisteren al uitgeroepen tot president. Dat is echt oud nieuws weetje

      Delete
  12. Suuper mooie foto's, wauwie :D Zo'n foto's van fietsen, blijft maar leuk he, haha!

    ReplyDelete
  13. Ik zag er al een paar voorbijkomen op insta, zo mooi!! Ik wil nu naar Zutphen toe haha.. Oh en dat autootje dan <3
    X Emma

    ReplyDelete
  14. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, wauw! Ik ben nog nooit in Zutphen geweest eigenlijk. Leuke blog heb je ook! X

    ReplyDelete
  15. Aaah Laura waaauw! Wat een mooie foto's allemaal! Je foto's worden echt beter en mooier en zo verder :)

    ReplyDelete
  16. Vandaag (wel wat laat) kwam ik je blog tegen over Zutphen. Wat leuk om te lezen dat je bij ons in de winkel (het heet trouwens body butler) bent geweest om wat van Yankee Candle aan te schaffen (en helemaal leuk om te lezen dat je de geur zo lekker vond). En inderdaad is Zutphen een prachtige stad om te fotograferen. Binnenkort komt hier ook de world press photo presentatie. Mocht je weer eens bij je oma zijn en je vervelen, dan weet je ons te vinden ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah wat ongelofelijk leuk dat je even de tijd neemt om even te reageren! Stom overigens dat ik de naam verkeerd had, niet helemaal op gelet vrees ik, haha. Dankjewel voor de tip, ik wil al erg lang heel graag naar de WPP presentatie - en dan zal ik zeker ook even bij jullie in de winkel langskomen :)

      Delete
  17. Haha, leuk artikel. Ik woon in Zutphen en ik vind je beschrijven echt prachtig. Erg herkenbaar dat je wordt aangekeken, ik fotografeer ook graag en vooral als je met een grote spiegelreflex rondloopt val je wel op.
    Maar je hebt echt hele mooie foto's gemaakt! Ik ga snel even verder kijken op je blog.

    ReplyDelete

Thanks!