Monday, October 6

FOOD: 3 HEALTHY (SCHOOL)LUNCH IDEAS

Toen ik in een artikel over mijn september goals vertelde dat ik afgelopen maand iedere dag een gezonde lunch naar school had meegenomen, kreeg ik heel veel nieuwsgierige reacties en bleek iedereen heel enthousiast te zijn over een eventueel artikel met receptjes. Ik vond het heel erg leuk dat er zoveel vraag naar was en ben meteen aan de slag gegaan: drie opeenvolgende dagen heb ik mijn favoriete lunches gefotografeerd en vandaag deel ik mijn receptjes. Je kan al deze dingen heel makkelijk mee naar school/werk nemen en ze kosten vrij weinig bereidingstijd.



LUNCH 1: SALADE VAN AVOCADO EN GEROOKTE KIP
Wat blaadjes sla, een halve avocado en wat plakjes gerookte kip: meer heb je eigenlijk niet nodig. Mocht je vegetariër zijn, dan kun je de kip vervangen door (geiten)kaas of iets anders voedzaams. Je kunt natuurlijk ook kip én kaas in je salade doen en noten toevoegen is ook heel lekker. Ik hoef bij deze salade niet perse een dressing (ik doe er wel een beetje peper en zout overheen), maar dat kan natuurlijk wel. Een honing-mosterd-dressing lijkt me heel lekker in combinatie met de kip en avocado!

MEENEMEN: Ik heb de salade hierboven heel fancy op een bordje gepresenteerd, maar in een luchtdichte lunchtrommel kun je 'm heel makkelijk meenemen naar school/werk. De eventuele dressing zou ik overigens wel los van de salade meenemen en dan vervolgens wanneer je gaat eten pas over de salade heen doen.


LUNCH 2: WRAPS MET (HOMEMADE) TONIJNSALADE OF AVOCADO
Wraps zijn mijn favoriete lunch voor op school. Ik vul ze vaak met tonijnsalade die ik maak door tonijn (uit blik - let wel op het MSC label!) te mengen met yoghurtmayonaise (gezonden en lekkerder dan normale mayo). Ook voeg ik vaak nog wat mierikswortel toe om 't wat pittiger te maken. Hier leg ik dan nog wat plakjes komkommer op. Vervolgens rol ik de wrap op en snijd ik 'm in tweeën: klaar!

De tweede variant die ik vaak meeneem is vegetarisch en ook heel lekker! Ik vul m'n wrap met avocado (eerst even prakken), wederom plakjes komkommer, eventueel wat yoghurtmayonaise en een klein beetje sambal. Ook is wat peper en zout heel lekker om toe te voegen. Oprollen en genieten!

MEENEMEN: Je kan de wraps weer in een lunchtrommel meenemen, of ze gewoon in wat huishoudfolie wikkelen


LUNCH 3: BANANABREAD MET PINDAKAAS
Ik ben zelf heel erg dol op zoetigheid en hoewel ik wraps en salades ook heerlijk vind is het altijd een feestje als ik bananabread mee kan nemen naar school. Deze lunch kost echter wel wat meer tijd omdat je 'm eigenlijk de avond van tevoren al moet bereiden. Over het recept van dit bananabread schreef ik eerder al een artikel (kun je hier vinden), maar omdat ik kale plakjes een beetje saai vind besmeer ik deze vaak met een laagje pindakaas of een andere notenpasta. 

MEENEMEN: In een lunchtrommel of in huishoudfolie gewikkeld. Het brood is vrij compact en de plakjes nemen dus niet veel ruimte in (:

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn lunchideeën en mochten jullie een artikeltje over gezonde snacks handig/leuk vinden: laat dan maar weten! Ik zit vol met ideeën, haha!

Liefs,
Laura

17 comments:

  1. Super leuke ideeën! Die wraps zien er echt super lekker uit, ga ik zeker een keer proberen ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, dankje! De wraps zijn inderdaad héél erg lekker: ik eet ze haast iedere dag (; X

      Delete
  2. Heel leuke ideetjes! Super artikel, Laura:)

    ReplyDelete
  3. Mmm, wat een lekkere ideetjes allemaal. En zo mooi vastgelegd! (: Liefs, Stella.

    ReplyDelete
  4. Ziet er allemaal erg lekker uit!

    ReplyDelete
  5. Oh wow, het ziet er allemaal zó lekker uit!

    ReplyDelete
  6. Aaah wat lekker! ik ga deze zeker onthouden :)

    ReplyDelete
  7. Mmm, ziet er allemaal echt heel lekker uit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het ziet er niet alleen lekker uit: het ís ook lekker, hahaha (: X

      Delete
  8. Fijne lunch ideeën!
    En DIE FOTO'S <3

    ReplyDelete
  9. Het ziet er heerlijk uit en wat ben je lekker creatief met je foto's. Ziet er prachtig uit!

    ReplyDelete

Thanks!