Tuesday, August 26

PHOTOGRAPHY | CANON EOS 700D

Hoi. Vlak voor de vakantie kocht ik mijn nieuwe camera: een gloednieuwe, (redelijk prijzige) spiegelreflex. De Canon EOS 700D. Nu heb ik jullie daar natuurlijk al een beetje mee doodgegooid (denk aan: OMG JONGENS IK BEN ZO BLIJ, OH GOD DIT IS MIJN NIEUWE BABY, GUYS IK HEB EEN NIEUWE CAMERA ETC.), maar ik ben nooit echt ingegaan op de details. Vandaag wil ik dat (voor de fotografiefanaten onder ons) wél een beetje (dus niet heel erg) doen. Voor de rest laat ik vooral veel leuke foto's zien en klets ik een beetje want dat vind ik leuk (:


Allereerst is het misschien handig om wat gedetailleerdere informatie te verstrekken over mijn camera (jongens, dat klonk formeel). De Canon EOS 700D is een DSLR-camera (digitale spiegelreflex - willen jullie uitgebreide uitleg over de werking van een DSLR? Laat dat dan even weten, dan wijd ik er nog een artikeltje aan!), met een touchscreen uitklapschermpje. Dit is vooral heel handig voor het maken van videos. Momenteel gebruik ik bij mijn camera een standaard Kit-lens met een brandpuntsafstand van 18-55 mm. Dit is vooral voor amateurfotografen als ik een prima lens om mee te beginnen! Ik kan hiermee mooie scherpe foto's maken en daarnaast ook nog een beetje zoomen.



Naast de mooie fotokwaliteit is het fijne aan een spiegelreflexcamera dat je alle instellingen zelf kunt bedienen. Wanneer je hier wat handiger in wordt kun je alle kanten op met je foto's! Diepte creëren, experimenteren met verschillende lichtinvallen en contrasterende kleuren en ga zo maar door. Ik vind het persoonlijk heel erg tof en zou graag zo veel mogelijk nieuwe dingen uitproberen. Portretfotografie is bijvoorbeeld iets dat heel erg hoog op mijn fotografiebucketlist staat! (:

Dit is trouwens wat je op bovenstaande foto's kunt zien (voor zover dat nog niet duidelijk was):

1. De boeken die ik afgelopen vakantie heb gelezen/gebruikt! Enkele boeken zullen jullie vast nog terug zien in toekomstige artikeltjes, ik was namelijk heel erg enthousiast over het grootste deel van de stapel (:
2. Ik ben heel erg verliefd op de kleuren in onze tuin! Ook vind ik stiekem dat het er allemaal best wel leuk uitziet - ondanks de chaos.
3. Candycanes! In mijn artikel van eergisteren heb je deze misschien ook wel gezien: ik ben al helemaal in de herfst/winter sferen aan het komen. Deze mooie stolp met zuurstokjes staat bijvoorbeeld al op mijn bureau!
4. Mijn oh-zo fotogenieke kat! Afgelopen zaterdag hebben Tammie en ik een heuse fotoshoot gehad, ook zie je misschien het oor van haar (nu allang volwassen geworden) kitten, Einstein. (ze zijn zoooooo lieeeeeeeeef. #crazycatlady)
5. Ons super stylish en tumblresque fotorekje met mooie herinneringen (in het midden van links zie je mini-laura naar beneden springen van een ladder. CUTE!).
6. Fairylights! Can't mention them enough. I LOVE FAIRYLIGHTS!
7. Één van mijn superleuke zelfgemaakte polaroids (eh, rustig aan Laura, niet té overmoedig worden). De DIY kun je HIER vinden (:

Vind jij het leuk als ik vaker ditsoort informatieve artikeltjes ga schrijven?

Liefs,
Laura

18 comments:

  1. Wow, dat moet een geweldig toestel zijn. En wat een supermooie foto's. Prachtig! Ik kan me voorstellen dat je hier helemaal happy mee bent! Super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhh, ja het is zo'n geweldig ding. Dankjewel (: (ken je die reclame van Nibb-it? "Daar wordt ik nou errrrrrrg happy van" - sorry, dat sprong opeens in m'n hoofd, haha) Liefs! X

      Delete
  2. Hey Laura,
    Ik heb je genomineerd voor de sunshine blogger award!
    http://anneriekemeijers.blogspot.nl/2014/08/sunshine-blogger-award.html
    Veel succes (;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, wat lief! Ik weet nog niet zeker of ik hier een artikel over ga schrijven, maar als ik dat doe laat ik 't je weten. Hartstikke bedankt in ieder geval! (: Liefs! X

      Delete
  3. Waarom doe je dit nou? Ik moet nog meer dan 2 maanden wachten tot ik mijn spiegelreflex ga kopen en dit maakt me echt nog hebberiger hahaha ;). Het zijn echt super mooie foto's! Vooral die foto van de fairylights is zooo leuk! Liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. SORRY! Twee maanden voorpret dan? (just tryin' to make ya feel bettah). Hebberig zijn is meestal niet zo leuk, maar als je toch weet dat je 't gaat kopen is het misschien juist wél heel erg leuk (: Dankjewel trouwens (: Liefs! X (oh, btw: FAAAAAAIRYLIGHTS ((((: )

      Delete
  4. Ik zag al eerste je foto en ik heb dus precies dezelfde boeken als jij hebt. Alleen het Londen boek niet, maar de rest precies hetzelfde. Zo grappig :)
    Wat een mooie foto's heb je gemaakt, je ziet zelfs de stofvlokjes zweven op de foto met de poes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhh wat leuk! Ik ga de komende tijd allemaal artikelen over deze boeken schrijven (ze zijn overigens allemaal in 't Engels). Jaaaaaaaaaa dat vind ik ook héél erg leuk (die stofvlokjes bedoel ik, haha, daar was ik echt een beetje trots op: 't geeft zo'n leuk effect) Thanks (: X

      Delete
  5. Heel goed Laura, heel goed! Jij kunt zo goed foto's maken. Je lijkt wel een Latijner. Die kunnen dat ook goed. Super goed gedaan Laura!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heel goed Claudius (ja nu ga ik je Claudius noemen, heb je 't zelf naar gemaakt - verrrry Latijners). Oh en trouwens, Latijners kunnen geen foto's maken. Ze konden wel goed verhaaltjes schrijven. Ik citeer: "Ibi lacus est, ubi albi cygni natant. Ibi silva est, ubi multi flores florent; rosae et violae et lilia." Dat betekent: "Daar is een meer waar witte zwanen zwemmen. Daar is een bos waar vele bloemen bloeien: rozen en viooltjes en lelies." Mooi hè?

      Delete
  6. Love ma sarcasm muahahaha
    Nee de foto's zijn cooooel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gotta love sarcasm (dat woord is gewoon al sarcastisch). Dankje.

      doei

      Delete
  7. Mooie foto's! Die van je kat is erg mooi! Kisses

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankje! (tammie is ook gewoon heel fotogeniek, haha) Liefs, X

      Delete
  8. Ahh wauw, prachtige foto's!:)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Dankjewel! (alle credits gaan natuurlijk naar m'n camera he, haha) Liefs, X

      Delete

Thanks!