Het echte lenteweer laat nog een beetje op zich wachten, maar dat weerhoudt mij er niet van om me op zonovergoten terrasjes te wanen. Of op parelwitte stranden met een ijskoud drankje en uitzicht op een helderblauwe oceaan. In gedachten hoor ik het geruis van palmbladeren die zachtjes wuiven in de wind al. Ik proef zelfs het frisse ijsje dat me zojuist wordt aangereikt door een breed glimlachende surferdude. Of nee, wacht: dat ijs is geen fantasie. Nee, dat staat nu gewoon écht voor mijn neus. Oja, dat is waar ook: ik heb het net zelf gemaakt. In een handomdraai. Easy peasy!
ingrediënten
De ijsjes die ik gemaakt heb zijn alle drie 100% vegan, vrij van geraffineerde suikers en vooral: bizar lekker. Het enige wat je écht nodig hebt om ze te maken is fruit. Voor een beetje extra romigheid kun je eventueel wat sojayoghurt toevoegen (ik raad de ongezoete variant van het Albert Heijn huismerk aan: daar zit geen toegevoegde onzin en ook geen suiker in) en mocht je het geheel wat zoeter willen dan kun je eventueel een paar dadels of wat dadelsiroop toevoegen. Dit zijn de ingrediënten die ik per ijsje heb gebruikt:
mango
» 250 gram bevroren mangostukjes
» ½ bevroren banaan
banaan
» 1½ bevroren banaan
» twee eetlepels sojayoghurt
framboos
» 250 gram bevroren frambozen
» één eetlepel sojayoghurt
hoe je het ijs maakt
De bevroren mangostukjes en frambozen kun je gewoon kopen in de supermarkt, de bananen vries ik altijd zelf in (ik snijd 'm van tevoren in plakjes - als de banaan eenmaal bevroren is lukt dat meestal niet meer zo goed). Voor het maken van het ijs doe je het fruit dat je wilt gebruiken in een blender, keukenmachine of in een kom zodat je het kan blenden met een staafmixer. Daarna mix je het geheel tot een gladde massa. Vooral de mango en de banaan veranderen wanneer je ze mixt in een romige, softijs-achtige massa. Doe het ijs in een bakje en voeg eventueel toppings toe (ik raad kokosrasp aan!) et voilà!
Wat tof dit! Zijn ook ingrediënten die ik altijd wel in huis heb, dus dat is ook wel handig!
ReplyDeletePrachtige foto's heb je gemaakt!
ReplyDeleteAhh wat ziet het er lekker uit! En het is echt gewoon puur bevroren fruit, niks geen toegevoegde onzin! I'd better try this very very very soon! Wat maak je trouwens leuke food-foto's, heel tof met die bloemetjes en houten (?) beetje vintage-achtige achtergrond!
ReplyDeleteLekker zeg, ik krijg er helemaal zin in! :)
ReplyDeleteIk ga voor de mango versie!! <3<3<3
ReplyDeleteWauw wat ziet dit er goed uit! Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om zelf ijs te maken, maar dit ziet er zo leuk uit dat ik het echt een keer ga proberen.
ReplyDeleteOhhhh heerlijk! Ik heb die met banaan weleens gemaakt maar dan alleen banaan en een beetje pure cacao! Maar ik ga deze variant ook zeker een keertje proberen!
ReplyDeleteAh dit ziet er echt heerlijk uit! Mmm. X
ReplyDeleteWat onwijs makkelijk om te maken zeg, dit kan ik gewoon niet niet proberen. En die foto's, echt verbazingwekkend mooi weer<3
ReplyDeleteJe foto's zijn echt pra ch tig💞 en heerlijke recepjes!
ReplyDeleteDe foto's zijn perfect en het ziet er verrukkelijk uit! Dit ga ik binnenkort zeker eens proberen.
ReplyDeletemmmm het ziet er zo overheerlijk uit! Toen ik deze prachtige foto's op je instagram zag, dacht ik 'wow dat is wel moeilijk om te maken'. Maar dat is dus helemaal niet zo! Ik ga dit zeker een keer uitproberen, bedankt voor het recept :).
ReplyDeleteIk heb zin in de zomer en ook in deze ijsjes🌞🍦
ReplyDeleteZiet er superlekker uit! Ook supermooie foto's, ik krijg zin in ijs & in de zomer! :)
ReplyDeleteZo simpel, dankjewel! :D
ReplyDeleteOh Laura, ik krijg nu echt zóveel zin in ijs... Vorige zomer heb ik ook heel veel bananen/rodevruchten-ijs gegeten op deze manier, heerlijk. Tof dat het ook zonder banaan en met ander fruit kan!
ReplyDeleteWat ziet dat er lekker uit en tof dat het vegan is!
ReplyDeleteIk ben persoonlijk meer voor chocolade smaak, maar ik krijg hier super veel zin in... mmm. Ik dacht eerst dat het crème was maar niet dus, het is heerlijk ijs (dat vinden mijn ogen toch). Mooie foto's!!!
ReplyDeleteals je een beetje cacaopoeder en dadelsiroop toevoegt aan de bananenvariant heb je heerlijk chocolade ijs :) dankjewel!
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMmmmm, ik begin al te watertanden bij het zien van al dat lekkers. Dit wil ik alleszins zeker eens uitproberen.
ReplyDeleteHmm, dit ziet er echt zó goed uit! En wat een mooie foto's heb je gemaakt ♥
ReplyDeleteJe foto's zijn zoooo ontzettend mooi! :)
ReplyDeleteEn echt fijne receptjes dit, ik maak ook graag ijs van fruit! Het is zo simpel maar zo lekker en zoet door het fruit. Heerlijk.
Liefs