Monday, August 24

PLAATJESKIJKEN • POEKIES AAIEN, POLAROIDS & PLANTJES

Afgelopen week zat ik er even doorheen. Alles was meh, bleh en bah en niets leek me écht op te kunnen vrolijken. Ik vertelde aan Chantal dat 't allemaal even niet mee leek te zitten en vervolgens bood ze aan me een middagje op te komen zoeken. Ik kon zo'n lief aanbod natuurlijk niet afslaan en zo gebeurde het dat ik een aantal dagen later de grote - en overvolle (want SAIL) stationshal binnen sprintte (ik was te laat: SURPRISE) om Chantal op te pikken. 

We slenterden wat door de stad en dronken koffie, the usual zegmaar. Nadat we Naomi onverwachts nog tegen kwamen (ja, de wereld is klein, zelfs in Amsterdam) vertrokken we echter naar huis waar we druk in de weer gingen met (Chantal's peperdure-) waterverf, kwastjes en fineliners. Het was ongelofelijk tof om samen lekker creatief aan de slag te gaan. We creëerden heuse kunstwerkjes (lees: illustraties van cactusjes - het zal eens niet) en kletsten aan één stuk door over serieuze en minder serieuze onderwerpen. 

De tijd vloog voorbij en tegen een uur of 6 besloten we het huis nog even te verlaten om wat te fotograferen en de buurt te verkennen. Zo geschiedde en een uitgebreide fotosessie volgde. Uitgefotografeerd stonden we op het punt om terug te keren naar huis, toen we plots werden vergezeld door het liefste wezentje op aarde. Ik weet niet hoe ze heet, maar bij deze doop ik onze nieuwe vriendin 'Poekie' (origineel hè? ja, vind ik ook).

Eenmaal thuis rammelde ik van de honger, dus at ik snel wat terwijl Chantal haar spullen inpakte. Halverwege mijn schaaltje sojayoghurt met mulberries en ahornsiroop (#omgsohealthy) was het echter tijd om Chantal naar de bushalte te begeleiden en dus schoof ik het kommetje aan de kant en gingen we op pad. De bus was veel te laat en dus hadden we uitgebreid de tijd om nog even na te kletsen en afscheid te nemen. Na tien minuten kwam de bus met piepende remmen tot stilstand voor de halte en gaf ik Chantal nog snel een dikke knuffel. 'Tot snel!' Riepen we in koor, voordat de schuifdeuren dichtklapten en de bus (wederom met veel lawaai) in beweging kwam. Opgewaaid stof prikte in mijn ogen toen ik de straat overstak en me langzaam richting huis begaf. Ik zwaaide nog een laatste keer en trok vervolgens een sprintje, terug naar mijn schaaltje soja-yoghurt!DAT WAREN DE PLAATJES VAN EEN HEERLIJK MIDDAGJE. CHANTAL IS EEN HELDIN EN ZE SLAAGDE ERIN ME OP TE VROLIJKEN. LIEFDE!

20 comments:

 1. Ah, dat vind ik nou echt leuk en lief: dat ze gewoon even aanbiedt om langs te komen! Je mag blij zijn met zulke mensen om je heen, tof dat zij je weer helemaal happy kunnen maken :) En mooie foto's zijn het geworden zeg, en die waterverfwerkjes: wauw! X

  ReplyDelete
 2. Wat ontzettend fijn dat Chantal je heeft weten op te vrolijken. Dit zijn de mensen die we moeten waarderen in ons leven :)! Prachtige foto's!

  ReplyDelete
 3. Aaahh wat ontzettend lief van Chantal. Aan de prachtige foto's te zien hebben jullie een leuke middag gehad!

  ReplyDelete
 4. Heerlijke foto's opnieuw, superleuk dat jullie op het laatste moment zo'n leuke dag konden beleven. Dat ringetje is overigens suuuuperschattig! Helemaal mijn ding.

  ReplyDelete
 5. Fijn dat jullie zo'n leuke middag hebben gehad! Bij 'plants are friends' moest ik gelijk denken aan je foto in de sidebar haha, hij is zo leuk! Supermooie tekeningetjes ook en niet te vergeten de foto's<3
  X Emma

  ReplyDelete
 6. Jaaa katten. Mooie foto's en je outfit, nice :) Lief dat Chantal zomaar langskwam en ik hoop dat je je wat vrolijker voelt komende week!

  ReplyDelete
 7. Wat super leuke foto's!

  ReplyDelete
 8. Plants are friends, zo leuk!

  Liefs, Elbrich

  ReplyDelete
 9. Wauw wat een geweldige foto's! En lief dat Chantal je kwam opvrolijken :)
  Ik woon ook in Amsterdam, maar ben met Sail de stad niet ingegaan. Wat een drukte haha!

  ReplyDelete
 10. Super leuke post! En wat is die kat een schatje! (zegt iemand die er al vier in huis heeft) Wat een leuke foto's ook! Balen dat de focus van mijn lens niet zo mooi is... :(

  Liefs!

  ReplyDelete
 11. Wat een heerlijke foto's, daar wordt je blij van!

  ReplyDelete
 12. Altijd leuk om zo'n verhaaltje te lezen over een dag die eerst niet zo leuk begon maar uiteindelijk heel gezellig klinkt. En mooie foto's as always!

  ReplyDelete
 13. Wat enorm lief van Chantal zeg! Hele fijne foto's as always :)

  ReplyDelete
 14. Wat lief! En ziet er uit als een gezellige dag :). Prachtige foto's ook!

  ReplyDelete
 15. lief lief! heerlijke vibes in al je prachtige foto's. zo fijn! en tsja, katten, lov!! <3

  ReplyDelete
 16. lief lief! heerlijke vibes in al je prachtige foto's. zo fijn! en tsja, katten, lov!! <3

  ReplyDelete
 17. Dat klinkt zo gezellig! Wat grappig dat jullie Naomi tegenkwamen :)

  ReplyDelete
 18. Echt mooie foto's weer, zoals gewoonlijk. :) Zo leuk altijd als katten dan even om een hoekje komen kijken tijdens het foto's maken.

  ReplyDelete

Thanks!