Friday, May 26

hotspot • cottoncake

• 
"COTTONCAKE is our dream come true. A dream that arose from a passion for travelling and discovering. For cappuccinos with perfect froth. For products you just feel are made with love and devotion. For interior. For the softest fabrics and tiniest details. For the hidden vintage boutiques in the small alleys of Paris, the coffee culture in Melbourne, the antique, metal tiles in the old metro stations of London, and the raw beauty of New York. 
Na eindeloos wandelen, huppelen en dansen onder de zon besloten Chantal en ik afgelopen woensdag dat het tijd was voor koffie. Ik droeg een onmogelijk paar laarzen, mijn voeten deden pijn en wat tijd in de schaduw konden we allebei wel gebruiken. We struinden een marktje af en vonden aan het einde Cottoncake: een mooie, minimalistische concept store waar ik wel vaker was geweest en fijne herinneringen aan had.

Cottoncake is dus een concept store in de Pijp, grenzend aan de bruisende Albert Cuyp. Je kunt er naast ongelofelijk heerlijke cappuccino's en bijzondere lekkernijen (lees: mouthwatering bananabread, verse wafels of amandel/sinaasappelcake) ook interieuritems en toffe, unieke kleding vinden. Al snel nadat Chantal en ik over de drempel waren gestapt zakten we comfortabel onderuit in een knus hoekje. We testten onze polaroid camera's, dronken onze drankjes (de kokos matcha latte is een aanrader!) en genoten van de felle zon die haar stralen naar binnen wierp.


De sfeer in COTTONCAKE is heerlijk ontspannen en heel fijn om lekker te gaan zitten werken of juist even helemaal niets te doen en jezelf te verwennen met een plakje amandel-sinaasappelcake. Als ik wat dichterbij woonde zou ik hier waarschijnlijk om te dag te vinden zijn. eerste van der helststraat 76-hs
1072nz amsterdam


foto's waar ik op sta zijn gemaakt door chantal
www.oceaangroen.com

8 comments:

 1. Wat een mooie plek! Heel mooi, die inrichting. Lijkt me inderdaad een perfecte plek om even tot rust te komen. En oh, wat een prachtige foto's <3. Zo sfeervol!

  ReplyDelete
 2. Ik vind dit zo'n leuk plekje! Het is heel rustig en het interieur is geweldig.

  ReplyDelete
 3. Aah wat een prachtige foto's Laura! Je hebt de sfeer daar echt goed vastgelegd, ik moet hier een keertje langs als ik nog eens in Amsterdam ben :)

  ReplyDelete
 4. Oh de foto's zijn weer zo mooi en wat een leuk winkeltje zeg!

  ReplyDelete
 5. Wat een supergaaf interieur daar zeg! Lijkt me heel tof om eens een bezoekje te brengen. De foto's zijn ook weer amazing<3

  ReplyDelete
 6. Ah moooie zaak! Ziet er heel verzorgd en gewoon mooi uit, met een heel fijne naam ook. Ik vind koffiezaakjes die tegelijkertijd een winkel zijn soms een beetje ongemakkelijk, maar aan de andere kant is het voor de beleving ook wel weer heel leuk :)

  ReplyDelete
 7. Hele mooie foto's van een mooie plek. Supertof!

  ReplyDelete
 8. Dat lijkt me een fijn plekje, die sla ik op voor als ik weer in Nederland ben :) En oeeeh ik houd zoveel van matcha latte <3

  ReplyDelete

Thanks!