Monday, December 5

een eigen boek, ongeveerAl sinds ik kan lezen en schrijven - zo'n 15 jaar dus ongeveer - droom ik van een eigen boek. Het begon allemaal met het verslinden van Thea Beckman en gekriebel in schrijfschriftjes. Korte verhaaltjes werden verhalen van drie, vier, vijf schriften lang en tien jaar later was ik plots student aan de schrijversacademie. Naast schrijven en lezen groeide mijn liefde voor dingen als fotografie, illustreren, poezie, design - daaruit ontstond in eerste instantie mijn blog. En hoewel ik hier op lauresque.com een heleboel van de dingen die ik het allerliefste doe kan combineren jeuken mijn handen toch altijd een beetje, wil ik méér. Iets om vast te houden. Een analoge foto, een eigen mini-magazine, een boek.Voor het grootste gedeelte zijn dat projecten die zich een beetje in de achtergrond afspelen - zo ben ik druk bezig met het plot van een eerste roman (short story/whatever/not sure yet), heb ik drie opzetjes voor een magazine dat ik zou willen gaan maken en werk ik aan verschillende fotoseries. Mijn vooruitgang is langzaam, maar gestaagd. Het duurt vast  nog maanden, zo niet jaren, tot ik echt tevreden ben, maar dat maakt niet uit. Uiteindelijk is het proces net zo leuk en belangrijk als het eindproduct.


Een aantal weken geleden kreeg ik echter een aanbod dat ik onmogelijk af kon slaan. FotoFabriek.nl is een online fotoservice waar je verschillende producten kunt ontwerpen en laten afdrukken - en ik mocht een fotoboek laten afdrukken. Ik stond toen ik het mailtje kreeg op het punt om naar Londen te vertrekken en wist meteen wat ik wilde doen: een traveljournal in de vorm van een coffeetable-book. Een soort fotoboek, maar dan nét wat anders. Ik wilde een luxe uitstraling. Een boek waar je oneindig door kunt bladeren met stukjes tekst die je in de foto's trekken en je even meenemen naar de straten van Londen. 

Eenmaal terug in Nederland maakte ik een selectie van de foto's die ik had gemaakt, schreef ik de teksten voor het boek en zette ik het geheel in elkaar. Binnen no time stond de postbode voor de deur en had ik mijn eigen boek in handen.


De kaft is van linnen en de pagina's zijn stevig en licht glanzend. Ik heb de hele layout precies zo kunnen maken als ik dat zelf wilde, mijn eigen huisstijl in het boek kunnen verwerken. De foto's komen perfect tot hun recht en iedere keer als ik de pagina's van het boek omsla sta ik weer even op Wardour St of zit ik plots weer middenin de collegezalen van King's College, is het haast alsof ik de naderende Londense herfst weer kan ruiken. 

Een 'echt' boek is het natuurlijk niet, maar het is wel een soort basisvoorbeeld van de dingen die ik graag maak. Een beginpunt vanwaar ik verder kan werken. Als ik dit uitbreid met interviews, informatieve teksten en wat uitgebreidere shoots heb ik precies het soort magazine dat ik altijd al uit had willen brengen. Ofzo. (Waarschijnlijk denk ik daar volgende maand al weer compleet anders over - mijn stijl en smaak en ideeën variëren per minuut, maargoed, je snapt het idee.)


MIJN boek. Mijn. Eigen. Boek. A taste of the future - hoop ik dan.

A girl can dream, right? 26 comments:

 1. Wauw, wat een ontzettend mooi boek! De lay-out ziet er echt perfect uit<3 En lekker blijven dromen, ik wil wel een boek/magazine/whatever van je zien en lezen haha. X

  ReplyDelete
 2. Wat mooi Laura, ziet er fantastisch uit

  ReplyDelete
 3. Dit is zoooo'n enorm herkenbaar stukje! En wat is dit boek gaaf geworden zeg <3

  ReplyDelete
 4. Waauw, Laura, hij is zó mooi! Ik maak nu ooks steeds fotoboeken van reizen, maar die zijn toch wel wat meer standaard en niet zo bijzonder en mooi als die van jou.. Haha ;)

  xx Alex

  ReplyDelete
 5. Echt super mooi, en zo herkenbaar hihi ♡

  ReplyDelete
 6. Heel herkenbaar wat je schrijft! En het fotoboek is prachtig geworden!

  ReplyDelete
 7. Wauw, wat ziet hij er prachtig uit!

  ReplyDelete
 8. Wauw wat ongelofelijk prachtig! xx

  ReplyDelete
 9. Wat ziet hij er ongelofelijk mooi uit, net een "echt" boek.

  ReplyDelete
 10. Wauw, wat ziet 'ie er onwijs mooi uit! Heel tof gedaan!

  ReplyDelete
 11. Wauw, wat heb je dit ontzettend mooi gemaakt. Ik zou willen dat ik wat dat betreft zo creatief ben. Op die manier kun je een fotoboek ontwerpen met een totaal andere uitstraling.

  ReplyDelete
 12. Heel erg mooi, straalt echt genieten uit. En dan ook nog in zo'n mooi jasje! Trouwens: wanneer is een boek een boek? Ik vind dit juist een veel toffer concept dan al die boeken die al bestaan. En ik vind het echt suuupergaaf dat je zo veel schrijfplannen (magazine, roman etc) hebt. Liefs!

  ReplyDelete
 13. Heel mooi! Ik ben heel benieuwd naar je toekomstige creaties Laura! Liefs Janneke

  ReplyDelete
 14. Wauw, ontzettend mooi. Super creatief!

  ReplyDelete
 15. Wauw, het ziet er echt zo mooi uit, echt "lauresque". En ik snap het gevoel dat je ook iets wilt vasthouden wat je heb gecreëerd. Daar is dit boek in ieder geval wel een goede oplossing voor:)

  ReplyDelete
 16. Wauw, leuk dat je je eigen 'boek' hebt! :) Trouwens, dat verslinden van Thea Beckman boeken is heel herkenbaar, haha!

  ReplyDelete
 17. Dit vind ik zooo leuk en mooi! Veel meer dan gewoon maar wat foto's in een boekje. Ik zou er wel eentje willen hebben ;)

  ReplyDelete
 18. Wauw, het resultaat is echt mega mooi! Zo je eigen boek met al je foto's in, daar kan ik enkel van dromen, haha.

  ReplyDelete
 19. Complimenten Laura! Hier zou ik echt heel graag doorheen willen bladeren.

  ReplyDelete
 20. Ohh super goed bezig! Zou willen dat ik er even doorheen kon bladeren, het ziet er zo mooi uit <3

  ReplyDelete
 21. Ohh super goed bezig! Hoop dat ik er ooit een keer doorheen kan bladeren <3

  ReplyDelete

Thanks!