Thursday, July 14

video • july 11, 2016Een dag van frambozen. Dieproze frambozen in een jasje van ijs. Een dag gehuld in wolken, donkere, sluimerende wolken boven de huizen en in mijn hoofd. Alles verzwelgende wolken en verlangen naar de zee. Maandag 11 juli was niet mijn beste dag, al blijkt dat misschien niet uit de beelden die ik filmde. Ik kan het niet altijd, maar zo af en toe lukt het me om de dingen om te draaien. Om de wolken weg te blazen en een klein beetje zonlicht te vangen.

Eergisteren haalde ik mijn camera tevoorschijn en ging ik naar de zee. Het kostte me een hele dag om de moed te verzamelen, maar dat doet er niet toe. Ik stapte op de trein - de verkeerde trein, in eerste instantie - wachtte een uur op een bus en belandde uiteindelijk in Wijk aan Zee. Daar wandelde ik blootsvoets naar het water, wurmde ik me uit mijn broek en rende ik de golven in. Oh, en mijn moeder was in de buurt op bezoek bij een vriend, dus die ging mee. En ja - later rende zij ook de zee in. Daarna aten we goed voedsel en in de auto naar huis voelde ik me beter. Ietsje.

Het was geen extraordinaire dag. Geen confetti en slingers. Maar goed en genoeg in z'n simpliciteit. -En laten we tot slot niet te veel letten op het feit dat ik blijkbaar nog in juni leef (july, I MEANT JULY). Of gillen omdat ik in mijn ondergoed op youtube sta. Én houd in je achterhoofd dat alles op het internet altijd mooier lijkt dan het is. Ik bedoel: ik lijk in deze video niet heel erg moe. Of verdrietig. Ofzo. En aan het einde was ik dat ook niet meer. Maar in de eerste paar beelden wel. Dat zeg ik nu eerlijk omdat ik mezelf veel te vaak spiegel aan oneindig uitbundige, vrolijke online individuen. En met die individuen is niets mis - maar met het idee dat de video's en foto's die ze maken de realiteit weergeven wel. Dat idee probeer ik nu een beetje te doorbreken. Met de waarheid.


Laat me weten wat je van de video vindt - ik ben altijd benieuwd. 

11 comments:

 1. Wauw, filmen, fotograferen, schrijven, tekenen..... van alles maakt je weer zo iets moois! Ik vind deze video echt héél mooi, ik bedoel zelfs het ontbijt (die ik nog steeds een keer moet proberen) ziet er al prachtig uit! En dat stukje in de zee, ik krijg meteen zin om nu op de trein te stappen :).

  ReplyDelete
 2. oh laura dit was zo rustgevend om naar te kijken! vooral dat terugspoel effect met die yoghurt oh zalig gewoon. het voelt wel 'fijn' om ook te weten dat ook jij je niet altijd even lekker voelt. ik hoop alleen wel dat dat overgaat en dat de illusie die sommige mensen creeëren van jou op het internet waar mag gemaakr worden, in real life dan. oh en nog iets, hoe heb je alles zo stabiel gefilmd? bij mij gaat er vaak een heleboel getril aan te pas. (heb je je beelden bewerkt met één of andere filter (hoe dan?) want het is zooo mooi allemaal)

  ReplyDelete
 3. Wauw heel mooi! Vooral dat stukje bij de zee was echt heel mooi! Doe dit alsjeblieft vaker!

  ReplyDelete
 4. Wauw heel mooi! Vooral dat stukje bij de zee was echt heel mooi! Doe dit alsjeblieft vaker!

  ReplyDelete
 5. Het leven is niet altijd perfect en niemand is altijd vrolijk en gelukkig. Zo waar! Maar je hebt dit wel weer heel erg mooi in beeld gebracht. Talentje ben je. Talentje!

  ReplyDelete
 6. Wauw, Laura dit is zó mooi! Deze video is heerlijk om te kijken, ik zat oprecht te genieten achter m'n schermpje. En het is zo waar dat internet vaak niet de realiteit is, iedereen heeft z'n ups, maar ook zeker z'n downs en het is gewoonweg onmogelijk om altijd vrolijk te zijn. Ik bewonder het trouwens echt dat je er gewoon eerlijk voor uitkomt dat je je aan het begin van de video helemaal niet zo fijn voelde. <3

  ReplyDelete
 7. Prachtig! Ik heb echt genoten van je filmpje. Je weet altijd je woorden om te toveren tot iets magisch, waardoor ik echt meegenomen wordt; in je filmpjes doe je dat ook. Echt een talent. Ik heb geloof ik gewoon een girl crush op jou, ha. (oké, dat klinkt gelijk creepy.) Ik bewonder je openheid en kwetsbaarheid.

  ReplyDelete
 8. nahwn lau klinkt als een dag die uiteindelijk heel fijn was. het strand is een fijne plek ben ik recentelijk ook weer achter gekomen
  xx Ish

  ReplyDelete
 9. Verliefd op dit filmpje. <3

  ReplyDelete
 10. your movies are absolute perfection Laura, they sweep me right away to some kind of ethereal world, one were it's all about enjoying those little magical hidden moments in life, even if you're feeling down or sad. you're a true inspiration, never stop writing or filming! lots of love.

  ReplyDelete
 11. Ik kan haast niet beschrijven hoe ongelofelijk mooi je beelden zijn. Het is fijn, ontroerend en ietwat grappig. Maar vooral of zo bijzonder. Net als jij, lieve Laura.

  ReplyDelete

Thanks!